مسئولان یک رادیوی محلی در غزنی میگویند، به دلیل تهدید از جانب شورشیان مظنون فعالیت رسانۀشان را متوقف کردهاند.
سید نصرت فروتن بنیانگذار رادیو سماع است. او به رادیو آزادی گفت، افراد مسلح از نشانی طالبان آنان را تهدید کردهاند که یا از استخدام کارمندان زن جلوگیری کنند یا این که رادیویشان را ببندند.
او افزود: "شب گذشته، نامۀ در پیش دواخانۀ رامز عظیمی {مدیر رادیو سماع} نامۀ از طرف امارت اسلامی. در این نامه آمده که شما نباید در رسانۀتان کارمند اناث استخدام کنید و حتی از پاسخ دادن به تماسهای تیلیفونی زنان هم جلوگیری کنید."
او بیشتر گفت: "ساعت ده شب افراد مسلح {ناشناس} پشتِ خانۀ آنان {عظیمی} رفته بودند. خود را از گروه مخالف {حکومت} معرفی کردند و رامز و پدرش را خواسته بودند که میخواهند با ایشان صحبت کنند. باز دو فیر هوایی کرده بودند پیش روی خانۀشان و گفته بودند که اگر بار دیگر کار تان تکرار شد و نشراتتان قطع نشد، این مرمیها را در دهنتان خالی میکنیم."
پیش از این، رامز عظیمی مدیر این رادیو به خبرگزاری رویترز هم گفته است که، فرماندهان طالبان در محل هم کتبی و هم تیلیفونی به آنان هشدار داده اند که از استخدام کارمندان زن به عنوان خبرنگار و گوینده جلوگیری کنند.
اما به اساس گزارش رویترز، ذبیحالله مجاهد سخنگوی طالبان این اتهام را رد کرده و گفته است که در حال یافتن جزئیات در این مورد هستند.
عارف نوری سخنگوی والی غزنی است. او در صحبت با رادیو آزادی توقف فعالیت رادیو سماع را تأیید کرد، اما گفت تحقیق از یک تهدید کنندۀ مظنون نشان میدهد که، رویداد ریشه در خصومت شخصی داشته است.
او افزود: "هیچگونه دخالت و یا تهدید که از سوی گروههای مانند طالبان باشد در آن دخیل نیست. بعد از شکایت شفاهیشان {مسئولان رادیو} ما فردی را که توسط تیلیفون آنها را تهدید میکرد، در کمتر از ۲۴ ساعت سه روز قبل دستگیر کردیم و اکنون در توقیف امنیت ملی قرار دارد."
دفتر رادیو سماع در هدۀ قرهباغ در کنار اقامتگاه قوماندان امنیۀ غزنی موقعیت دارد.
رادیو سماع در سال ۱۳۹۲ تأسیس شد و روی موج «اف ام ۹۱.۶» شانزده ساعت به زبانهای دری و پشتو فعالیت میکند.
فروتن میگوید، برنامههایشان عمدتاً متمرکز بود بر مسائل اجتماعی، فرهنگی، دینی و تفریحی. او افزود که، ده کارمند به شمول سه زن در رسانۀشان کار میکردند.
او هنوز نمیداند فعالیتشان کی از سرگرفته میشود، اما در صحبت با رادیو آزادی گفت که، از ادامۀ توقف فعالیتشان نگران است. او افزود: "اگر موضوع پیگیری نشود، شاید نتوانیم نشرات خود را ادامه دهیم و حتی شاید مجبور شویم غزنی را ترک کنیم."