هشدار تازه طالبان به برخی رسانهها سبب برانگیختن عکس العمل شماری ادارات حامی رسانهها شدهاست.
فدراسیون رسانهها و خبرنگاران افغانستان و هیئت مدیره رسانهها روز دوشنبه طی نشستی از طالبان خواستند تا از اعلامیه شان منصرف شوند.
ضیا بومیا به نمایندهگی از آنها به رادیو آزادی گفت: "یک گروه نظامی در بخش محیط کاری و فعالیت ما نمیتواند چیزی را تعیین کند، رسانهها تنها در روشنی قوانین نافذه کشور فعالیت میکنند، در این نشست فیصله شد که طالبان از اعلامیه شان منصرف شوند."
طالبان مسلح به تازهگی رسانههای را که برضد این گروه اعلانات تبلیغاتی را منتشر میکنند هشدار دادهاست از نشر آن خودداری کنند.
این گروه روز دوشنبه با نشر اعلامیه به رسانهها یک هفته مهلت تعیین کرد تا از نشر اعلانات ضد طالبان دست بردار شوند در غیر آن مورد هدف نظامی این گروه قرار خواهند گرفت.
از سوی دیگر نی یا اداره حمایت از رسانههای آزاد افغانستان میگوید هیچ گروهی حق ندارد تا رسانههای که در چوکات قوانین ملی و بین المللی فعالیت دارند را مورد تهدید و یا حمله قرار دهند.
مجیب خلوتگر رئیس اجرائیوی این اداره روز دوشنبه در کابل گفت که حکومت مکلف است تا امنیت رسانهها را تامین کند.
او گفت: "تهدید به مرگ رسانهها آنهم به شکل نظامی یک جنایت ضد بشری خوانده میشود، طالبان باید بدانند که تمام اعلانات و برنامهها به اساس قوانین نافذه کشور صورت میگیرد، از حکومت میخواهم که امنیت رسانهها و خبرنگاران را تامین کنند برای ما اطمینان بدهد ما یک هفته وقت داریم."
کارمندان رسانهها میگویند که رسانهها برای حمایت مالی شان اعلانات را در بدل پول نشر میکنند و این اعلانات منعکس کننده نظر رسمی رسانهها نیست.
ادارات امنیتی افغانستان برای جلب و جذب افراد در صفوف این ادارات و بهخاطر تقویت نهادهای شان اعلاناتی را با پرداخت پول توسط رسانهها به نشر میسپارند.
ماموریت حمایت قاطع در افغانستان نیزی به هدف حمایت از نیروهای امنیتی و دفاعی افغان اعلانات را برای نشر میدهد.
در این حال وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان میگوید که آزادی بیان در افغانستان با دادن قربانیهای زیاد بدست آمده و حکومت از آن حمایت میکند.
صابر مهمند سخنگوی این وزارت در مورد میگوید: "آزادی بیان در افغانستان در نتیجه همین قربانیها بهدست آمدهاست، حکومت بهخصوص وزارت اطلاعات و فرهنگ در این بخش دوشادوش رسانهها به پیش میرود و از آنها حمایت میکند."
این در حالیست که نی یا اداره حمایت از رسانههای آزاد افغانستان میگوید که در شش ماه نخست سال ۲۰۱۹ میلادی ۳۵ قضیه خشونت علیه خبرنگاران را ثبت کردهاست که از جمله پنج قضیه قتل، شش مورد زخمی شدن و دیگر تهدیدات و لتوکوب میباشد.
رئیس اجرائیوی این نهاد میگوید که این رقم در تناسب به سال گذشته در همین مدت ۵۰ درصد کاهش را نشان میدهد.