ایران ادعای ایالات متحده در مورد سرنگونی یک طیاره بدون سرنشین کشورش را رد کرد.
عباس عراقچی معاون وزارت خارجه ایران امروز در حساب تویترش نوشت، "هیچ طیارۀ بیپیلوت ایرانی در تنگۀ هرمز و یا جای دیگر سرنگون نشدهاست."
همچنان رسانههای ایرانی به نقل از ابوالفضل شکارچی سخنگوی نیرو های مسلح ایران گزارش دادهاند که گفته است، "برخلاف ادعای بیبنیاد امریکا، تمامی طیارههای بیپیلوت ایرانی پس از انجام مأموریت شناسایی و کنترول برنامهریزی شده به سلامت به پایگاههای خود برگشته اند."
آقای شکارچی به لحن کنایهآمیز گفته است، نگران است که کشتی جنگی امریکا یکی از طیارههای بیپیلوت کشور خود را هدف قرار داده باشد.
پیش ازین محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران که در نیویارک است، به خبرنگاران گفت که اطلاعی در این مورد دریافت نکرده و باید منتظر معلومات منابع نظامی کشورش باشد.
اما او ایالات متحده را متهم کرد و گفت که خود و سایر جهان را در پرتگاه قرار میدهد.
ظریف افزود که واشنگتن با وضع تحریمهای اقتصادی بیشتر تلاش دارد تا مردم ایران را به فاقه بکشاند.
دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده دیروز طی مراسمی در قصر سفید با حضور مقامهای هالند گفت که میخواهد از یک رویدادی خبر دهد که در تنگۀ هرمز رخ دادهاست.
او گفت که در این رویداد یک کشتی جنگی امریکا موسوم به «USS Boxer» اقداماتی لازمی را در برابر تهدید از سوی یک طیاره بیپیلوت ایرانی انجام داد و این طیاره را سرنگون ساخت.
او گفت که این طیاره با وجود چندین هشدار در نزدیکی کشتی امریکایی به پرواز بود و تهدید را برای کارمندان آن ایجاد کرده بود.
ترمپ این رویداد را بهعنوان تازهترین مورد از اقدامات متعدد تحریکآمیز و خصمانه ایران علیه کشتیها در آبهای بینالمللی خواند.
او افزود که از همه کشور ها میخواهد تا کشتیهایشان را هنگام گذشتن از تنگۀ هرمز محافظت کنند و در آینده با واشنگتن نیز در این رابطه همکاری کنند.
این رویداد در اوج تنشها میان واشنگتن و ایران رخ دادهاست.
ایران در گذشته چندین بار هشدار داده بود که اگر قادر به صدور نفت خود نباشد، تنگۀ هرمز را خواهد بست.
به دنبال حملات انجام شده بالای نفتکشها در ماههای می و جون امسال در منطقه خلیج فارس، ایالات متحده و عربستان سعودی ایران را مسئول آن شناختند.
پس از این حملات ایالات متحده از تلاش برای ایجاد یک ائتلاف بینالمللی برای حفاظت از کشتیها در تنگۀ هرمز و بابالمندب خبر داد.