گروه تولیدی لباس زنان آبنوس در ولایت هرات با همکاری انستیتوت "اینریف" و حمایت مالی "دالاس داینامیکس" از پارچههای ابریشمی، ماسک تولید میکند، تا ابریشم هرات در هنگام بحران 'کووید-۱۹' در کشورهای خارجی مخصوصاً ایالات متحده امریکا بازار پیدا کند.
مسئول این گروه تولیدی، بانو ریکا سادات میگوید که روزانه قادر به تولید هزاران ماسک ابریشمی و نخی در هرات است.
در این کارگاه تولیدی مردان و زنان برای تولید ماسک ابریشمی و نخی در ولایت هرات تلاش میکنند. با شیوع بیماری 'کووید-۱۹' در هرات، نیاز شدید به ماسک پیدا شدهاست. افزون بر بلند رفتن قیمت، دسترسی به ماسک هم دشوارتر شدهاست.
ریکا سادات، مسئول گروه تولیدی لباس زنان آبنوس، قبل از شیوع ویروس کرونا، کارگاه تولیدی لباس زنانه داشته، اما حالا ماسک از ابریشم و تکههای نخی تولید میکند.
خانم سادات گفت: "بنابر مشکلاتیکه در اثر مریضی کرونا به وجود آمد، تولید لباس را به ماسک تبدیل کردیم و اینجا ما روزانه میتوانیم هزاران ماسک تولید کنیم و تعدادی هم در افغانستان و تعدادی هم در خارج از کشور صادر کنیم."
او میافزاید که با همکاری انستیتوت اینیریف و حمایت مالی دالاس داینامیکس، که هر دو در ایالات متحده امریکا مستقر اند، در راستای مبارزه با کووید-۱۹با تولید ماسکهای با کیفیت ابریشمی علیه کووید-۱۹کار میکند.
بر بنیاد گفتههای خانم سادات، انستیتوت اینیریف در قالب برنامه "Rebrand Afghanistan" چهرهای کمتر دیده شدهای افغانستان را به جهان به نمایش بگذارد.
ویژگی این کارگاه تولید ماسک، با استفاده از پارچههای ابریشمی است. صنعت ابریشمبافی با ۶۰۰ سال قدمت در هرات در حالت رکود قرار دارد، اما ریکا سادات با استفاده از بحران کرونا در تلاش معرفی ابریشم افغانستان در سطح جهان است.
وی گفت: "بهخاطر مریضی کرونا، ضرورت بسیار مبرمی به خود ماسک دارند و ما خواستیم از طریق ماسک، ابریشم افغانستان را به مردم بیشتر معرفی کنیم تا بتوانیم یک بازار خوب به کشورهای خارج پیدا کنیم."
بحران ویروس کرونا در هرات، باعث متوقف شدن چرخهی اقتصادی این ولایت شدهاست و بسیاریها نیز بیکار شدهاند، اما کارگاه تولید ماسک زمینه برای اشتغال شماری از افراد به شمول خلیل احمد و وکیل احمد را فراهم کردهاست.
آنها گفتند: "من خوشحال هستم که در این کارگاه کار میکنم و از طریق این کارگاه خدمتی به هموطنان خود میکنم و برایشان ماسک میدوزم."
"من خواستم که بیایم ماسک تولید کنم، مردم ما از ویروس کرونا در امان باشند."
هرات به کانون شیوع 'کووید-۱۹' در سطح افغانستان مبدل شده و تقاضا برای خریداری ماسک نیز به پیمانه زیادی افزایش یافته است.
عنایتالله محمدی، یکتن از مالکان دواخانهها در هرات در این مورد میگوید: "خریدن ماسک، دلیل آن همین کرونا هست که برای جلوگیری از آن استفاده میکنند. متقاضیان نسبت به سابق زیاده شده یعنی افزایش یافته، روزانه تا ۱۰۰ دانه و ۸۰ دانه فروشات داریم."
پیشتر در هرات کارخانه تولیدی به ظرفیت ۳۰ هزار ماسک در روز به فعالیت آغاز کردهاست، اما میزان تقاضا برای ماسک در این ولایت زیاد است. امیدواریها بر این است که با افزایش سرمایهگذاری در این بخش، قیمت ماسک پائین بیاید، تا افراد کم درآمد جامعه نیز از آن استفاده کنند.