مرگ و میر شش هفتهیی ویروس کرونا، بیشتر از تلفات جنگ بیش از یک دهۀ امریکا در ویتنام شده است.
اکنون بیش از ۵۸،۳۰۰ تن در ایالات متحده پس از همهگیری ویروس کرونا جان داده اند.
در میان سالهای ۱۹۵۵ تا ۱۹۷۵ میلادی که جنگ ویتنام ادامه داشت، بیش از ۵۸،۲۰۰ تن از امریکاییها کشته شده بودند.
بر اساس آماری که پوهنتون جانز هاپکینز امریکا نشر کرده، بیش از یک میلیون تن در ایالات متحده به ویروس کووید ۱۹ مبتلا شده اند.
مرگ و میر ناشی از این ویروس هم در امریکا، حدود یک سوم تمامی تلفات جهانی را در بر میگیرد.
سهشنبه ۲۸ اپریل ایالات متحده باز هم روز مرگباری را در نتیجۀ همهگیری ویروس کرونا سپری کرد، بیش از ۲،۲۰۰ قربانی در یک روز.
اداره دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا میگوید که ظرفیتهایش را برای اجرای آزمایش ویروس کرونا بلند برده است.
ترمپ امروز ۲۹ اپریل در تویتر نوشت که شدت یافتن آزمایشها به کارمندان صحی امریکا این توانایی را میدهد که بیش از هر کشور دیگر، وقایع مثبت ویروس کرونا را شناسایی کنند.
به گفتۀ دونالد ترمپ، دلیلی که ایالات متحده بیش از یک میلیون قضیۀ ویروس کرونا را ثبت کرده، همین است که امریکا بهترین آزمایشگاهها را نسبت به سایر کشورهای جهان دارد.
اما آن سو انتونی فاوچی مسئول انستیتوت کنترول بیماریهای عفونی امریکا به تلویزیون سیانان گفته است، یکی از چالشهای بزرگ، آزمایش ویروس کرونا بر کسانی است که به آن نیاز دارند.
به گفتۀ داکتر فاوچی، آزمایش کووید ۱۹ بر تمامی امریکاییهای که نیازمند آن هستند، باید تا اخیر ماه می یا اوایل ماه جون به اجرا گذاشته شود.
همزمان، برخی ایالتها در امریکا و شماری از کشورهای اروپایی، با کاهش شمار مبتلایان ویروس کرونا، محدودیتها را کاهش داده اند. تنها در امریکا، حدود ۲۷ میلیون تن کارهای شانرا از دست داده اند.
در چند هفتۀ گذشته، بیش از نیمی از جمعیت جهان، به ماندن در خانههایشان مجبور ساخته شدند. حالا سیاسیون در کشورهای مختلف تلاش دارند تا برای مردم، اجازه کار، ورزش، رفتن به سواحل و اصلاح موی داده شود.
متخصصان صحی با این همه هشدار میدهند که شاید موج دوم ویروس کرونا در راه باشد. سازمان صحی جهان هم به تازگی گفته که افراد شفا یافته، باز هم در معرض خطر قرار دارند و شاید برای بار دوم و سوم به این ویروس مبتلا شوند.