لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۴ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۱۵

ویروس کرونا؛ تأکید بر ماندن در خانه و رعایت فاصله جسمی


صربیا خالی از ازدحام.
صربیا خالی از ازدحام.

در هفتۀ که گذشت، صد‌ها هزار تن در جهان به ویروس کرونا مبتلا شدند. امریکا بدترین وضعیت را تجربه کرد. برخی کشورها تا هنوز محدودیت بر فاصله جسمی را به اجرا می‌گذارند و روی ماندن مردم در خانه تاکید می‌ورزند.

در گوشۀ از یونان، کشوری که هزاران پناهجو در آن بسر می‌برند. پناهجویان را در یک لیلیه جا داده اند تا از شیوع ویروس کرونا جلوگیری شود.

در فرانسه هم وضعیت خیلی متفاوت نیست. اینجا مردم از خانه‌های خود‌شان اجازۀ بیرون شدن ندارند. جاده‌ها هم خالی و بدون تحرک است.

رفع برخی محدودیت‌های وضع شده ناشی از ویروس کرونا در اسپانیا
رفع برخی محدودیت‌های وضع شده ناشی از ویروس کرونا در اسپانیا

اما اسپانیا پس از هفته‌ها قرنطین، به کودکان اجازه داد از خانه بیرون شوند. فاصله جسمی میان مردم رعایت می‌شود و آن‌ها به توصیه‌های داکتران و مقام‌های صحی گوش می‌دهند. بیرون شدن از خانه، برای کودکان شاید به رویای مبدل شده است.

هزاران کیلومتر دورتر، در پاکستان مردم اجازه دارند به مسجد‌ها بروند و نماز را در جریان ماۀ رمضان در جماعت ادا کنند. فاصله، آن چنانکه لازم است رعایت نمی‌شود.

داکتران و کارمندان صحی هشدار داده اند که هنوز خیلی زود است تا محدودیت‌ها در پاکستان برداشته شوند.

از چندی به اینسو ادویۀ موسوم به "ریم دی سیویر" به عنوان یکی از قوی‌ترین گزینه‌ها برای مبتلایان ویروس کرونا در نظر گرفته شده بود. اما آزمایش‌های ابتدایی این ادویه، موفقانه نبود.

سازمان صحی جهان هم به تازگی گفته، هیچ شواهدی وجود ندارد که ثابت کند، افراد شفا یافته در برابر کووید ۱۹ مقاومت بدنی خواهند داشت.

زیان‌های ناشی از ویروس کرونا در برابر اقتصاد هم خیلی گسترده است. تنها در امریکا حدود ۲۷ میلیون تن کارهای شانرا از دست داده اند.

موسسۀ موسوم به "فیچ" گزارش داده که آسیب‌های اقتصادی ویروس کرونا دو چند بحران اقتصادی سال ۲۰۰۹ خواهد بود.

برای نخستین بار در اروپا، واکسینی روی انسان، در پوهنتون آکسفورد بریتانیا تطبیق شد تا گزینۀ برای مبارزه با ویروس کووید ۱۹ باشد.

این واکسین مشابهت زیاد با واکسینی دارد که برای ویروس میرس، نوع دیگری از ویروس کرونا ساخته شده بود.

آرشیف
آرشیف

اندریو پولارد محقق ارشد واکسین کرونا در پوهنتون آکسفورد می‌گوید: "چون ما روی ساختن واکسین میرس هم کار کردیم، بناءً ممکن شد که جین‌های ویروس میرس را با ویروس تازه از نوع سارس تغییر دهیم. پس دلیل همین است که واکسین مشابه بسازیم زیرا ما در بارۀ عملکرد و ساختمان بیالوژیکی آن خیلی آگاه هستیم."

اما سؤال اینجاست که واکسین برای ویروس کرونا چه زمانی عرضه خواهد شد و مردم را از نگرانی بزرگ بیرون خواهد کرد؟ پرسشی که هیچ کسی پاسخ آنرا تا هنوز نمی‌داند.

در حال حاضر بیشتر از نیمی از جمعیت جهان یعنی اضافه از چهار و نیم میلیارد تن، به ماندن در خانه‌های‌شان مجبور شده اند و برخی کشورها به شمول جرمنی، اسپانیا، ایتالیا و جمهوری چک گفته اند که از چهارم ماه می، محدودیت‌ها را کاهش خواهند داد.

please wait

No media source currently available

0:00 0:02:58 0:00
لینک مستقیم


XS
SM
MD
LG