شمار مبتلایان ویروس کرونا در سراسر جهان تا شام دیروز به نزدیک به سه میلیون تن میرسید و تعداد قربانیان آن بیش از ۲۰۶ هزار تن بود.
در حالیکه در اسپانیا شمار مصاب شدگان به ویروس کرونا به ۲۲۶ هزار تن میرسد، حکومت اینکشور کاهشی را در محدودیتهای وضع شده اعلان نموده که مورد استقبال گرم مردم آن کشور قرار گرفته است.
شماری زیاد از کودکان در اسپانیا دیروز برای اولین بار در شش هفته از خانههایشان بر آمدند.
این اقدام بعد از آن صورت گرفت که صدراعظم پیدرو سانچیز گفت، اسپانیا و چند کشور دیگر اروپایی برنامههای را برای کاهش محدودیتهای عملی میسازند که به هدف جلوگیری از ویروس کرونا وضع شدهاند.
صدراعظم سانچیز دیروز در یک سخنرانی تلویزیونی از ادامۀ چالشهای موجود ناشی از کرونا یاد کرده و خواهان ادامۀ احتیاط و اتحاد در مقابله با این چالش شد.
وی همچنان اجازه محدود گشتوگذار را اعلان کرده گفت: "میخواهم اعلان کنم که اگر انکشاف این بیماری همهگیر به سمت مثبت حرکت کند چنانچه تا حال بودهاست، سر از دوم ماه می اجازه خواهد بود که مردم بهطور انفرادی یا با کسانیکه با آنها زندگی میکنند برای ورزش و قدم زدن بروند، ولی همیشه تحت شرایطی تعیین شده از سوی مقامهای صحی."
اعلان دیروز سانچیز در مورد کاهش محتطانه در محدودیتها و ادامۀ احتیاط مورد استقبال مردم اسپانیا قرار گرفت که دومین متضررترین کشور جهان از لحاظ شمار مصاب شدگان به ویروس کرونا بعد از امریکاست و تا دیروز حدود ۲۲۶ هزار تن در آن مصاب به ویروس کرونا بودند و تعداد قربانیان به بیش از ۲۳ هزار نفر میرسید.
پیدرو سانچیز دو روز پیش اعلان کرد که اطفال زیر ۱۴ سال میتوانند تحت نظارت بزرگسالان برای یک ساعت به بیرون بروند، ولی از یک کیلومتری خانههایشان دور نروند.
این اعلان بعد از آن صورت گرفت که حکومت سانچیز به دلیل عدم کاهش محدودیتهای وضع شده مورد انتقاد قرار گرفت و باشندگان مادرید شام شنبه در اقدامی به هدف ابراز نارضایتیشان در بالکنهایشان ایستاده بر دیگها و کاسههای شان زده، صدا درآوردند.
کارمندان صحی در اسپانیا هشدار دادهاند که بازگشایی قبل از وقت اجتماع میتواند باعث برگشت شدید ویروس کرونا شده و دستآوردهای را ضربه زند که با قرنطین و حفظ فاصلههای اجتماعی تا حال به آن دست یافته شدهاست.
بر اساس ارقام ارائه شدۀ پوهنتون جانز هاپکنز امریکا، شمار مبتلایان ویروس کرونا در سراسر جهان تا شام دیروز به بیش از ۲ میلیون و ۹۳۴ هزار تن میرسید و شمار قربانیان بیش از ۲۰۵ هزار تن بود.
از سوی دیگر در ایتالیا که با نزدیک به ۲۷ هزار مرگ ناشی از ویروس کرونا، متضررترین کشور اروپایی از لحاظ قربانیان است، قرار است به تاریخ چهارم ماه می محدودیتهای وضع شده کاهش یابد، ولی مقامها هشدار دادهاند که فاصلههای اجتماعی باید مراعات شود. ماسکهای رایگان به سالمندان، پولیس، کارمندان دولتی و کارمندان خدمات ترانسپورتی تقسیم میشود.
در ایتالیا همچنان روی این تحقیق میشود که چی باعث شیوع سریع و ابتلای شمار زیاد مردم در منطقه شمالی "لومباردی" شد. اولین قضیه ویروس کرونا در همین شهر به تاریخ ۲۱ فبروری ثبت شد، یعنی زمانیکه سازمان صحی جهان تأکید داشت که این ویروس قابل جلوگیری است و مانند ریزش ساری نیست.
حال شواهد نشان میدهد که جمعیت و نواقص در خدمات صحی همراه با منافع تجاری در شهر ۱۰ میلیونی لومباردی باعث شیوع سریع این ویروس و مرگ هزاران تن در این منطقه شد.
سارنوالان حال تصمیم میگیرند که آیا دوسیههای جرمی به سبب مرگ صدها سالمندی را بگشایند که حتی شامل لیست رسمی قربانیان لومباردی نشدهاند.
تنها در همین شهر ایتالیا حدود ۱۳۲۷۰ تن از اثر ویروس کرونا جان دادهاند.