از رهایی زندانیان طالبان تا شدت حملههای این گروه در بخشهایی از کشور.
حکومت افغانستان از جامعه جهانی میخواهد پاسخی به این حملهها داشته باشد.
جاوید فیصل سخنگوی شورای امنیت میگوید که طالبان توافقنامه صلح با امریکا را نقض کرده، ادامه خشونتهای این گروه خلاف تمام توافقات و ارزشهای بشری است.
آقای فیصل در صحبت با رادیو آزادی تاکید میکند که ادامه خشونتها و کشتار غیرنظامیان سودی برای این گروه به دنبال نخواهد داشت جز زیان رسانیدن به تلاشهای روند صلح.
وی گفت: "بدبختانه، [طالبان] برخلاف افغانها خشونتها را افزایش دادهاند. در این خشونتها بیشترین تلفات به مردم و تأسیسات عامه وارد شده است. ادامه این خشونتها خلاف تمام توافقها و قوانین و ارزشهای است که هم تلاشهای صلح را متضرر میکند و ما را به هیچ جایی نمیرساند."
سرپیجی طالبان از توافقنامه؛ حکومت رهایی زندانیان را موقتاً متوقف میکند
ارگ: جامعه جهانی باید حملات فزایندۀ گروه طالبان را نکوهش کند
طالبان در روزهای پسین به حملههای خود در بخشهایی از کشور شدت دادهاند.
لغمان، ننگرهار و نورستان در دو روز پسین گواه حملههای مرگباری در برابر نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان بودهاند - حملههایی که بربنیاد گزارشها جان ۳۵ نیروی امنیتی را گرفتهاند.
کندهار، پکتیا، پکتیکا، جوزجان، سرپل و پروان، ولایتهای هستند که در یک هفتۀ اخیر گواه درگیری و شدت حملههای طالبان بودهاند.
شورای امنیت افغانستان میگوید که حملههای طالبان در هفته دوم ماه رمضان در مقایسه با هفته نخست این ماه ۳۳ درصد افزایش یافتهاند.
از سوی دیگر، کمیسیون مستقل حقوق بشر ادامه نبردها و کشتار غیرنظامیان در این نبردها را نکوهش کرده است.
بربنیاد گزارش این کمیسیون که روز پیش پخش شده ، در ۱۰ روز نخست ماه رمضان بیش از ۴۰ غیرنظامی در نبردهای دو طرف جان باختهاند.
با این همه، صدیق صدیقی سخنگوی رئیس جمهور به روز سهشنبه (۲۳ ثور) در نشست خبری در کابل میگوید که حکومت افغانستان حملههای اخیر این گروه به پاسگاههای نیروهای امنیتی افغانستان در ولایت لغمان را بررسی میکند.
آقای صدیقی افزود: "حکومت افغانستان چهار حمله که در ولایت لغمان بالای نیروهای امنیتی صورت گرفته را نکوهش میکند و نیروهای امنیتی در شناسایی این حادثه شب و روز تلاش خواهد کرد."
آقای صدیقی همچنان از جامعه جهانی میخواهد تا به این حملههای طالبان واکنش نشان دهد.
اما دولت وزیری کارشناس نظامی میگوید که فرصت آن رسیده تا نیروهای افغانستان حالت تهاجمی اختیار کنند.
آقای وزیری در این باره انتقادهایی از جامعه جهانی نیز دارد.
آقای وزیری گفت: "نخست انتقاد و گلایه من از جامعه جهانی است که خوب میبیند که کیها طرفدار جنگ هستند و از سوی کجا تمویل میشوند و باید برای مردم دل بسوزاند تا این جنگ پایان یابد. دوم اگر طالبان به مذاکره نمیشود پس از هر راه و گزینه میشود، نیروهای امنیتی باید برای حفظ جان غیرنظامیان در راهکارها و برنامههای خود تغییر آورند."
خواستها به شکستن خاموشی جامعه جهانی در برابر حملههای طالبان در حالی مطرح میشود که رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا و یک عضو این کمیته با نگرانی از افزایش خشونتها از سوی طالبان، از پیامدهای خطر آفرین آن به پیشرفت صلح در افغانستان هشدار دادهاند.
آنان در یک اعلامیه مشترک گفتهاند که افزایش چشمگیر خشونتها در افغانستان نقض غیرقابل پذیرش توافقنامه صلح امریکا و طالبان است و این وضعیت پرسشهایی را به میان میآورد که آیا این گروه به تعهدات خود در توافق صلح عمل خواهند کرد یا نه؟
اما ذبیحالله مجاهد سخنگوی طالبان به رادیو آزادی میگوید که توافق صلح از سوی این گروه نقض نشده است و نه از سوی طالبان به نیروهای امریکایی حمله شده است.
مجاهد میگوید که پس از توافقنامۀ دوحه حملههای این گروه به ۴۰ درصد کاهش یافته و هنگامی که خطری از سوی نیروهای امینتی محسوس باشد طالبان نیز واکنش نشان میدهند.