جرمنی آماده است که در صورت موافقه همه افغانها از گفتوگوی بینالافغانی میزبانی کند.
قبل از این حکومت افغانستان گفته بود که شماری از کشورها به شمول جرمنی برای چنین میزبانی آماده اند و تلاش خواهد شد که گفتوگوها در چندین کشور صورت گیرد.
تلاشهای صلح در افغانستان با سپری شدن مرحلۀ اول توافقنامه ۲۹م فبروری امریکا و طالبان در این هفته سرعت اختیار کرد.
به اساس تعهدات این توافقنامه ۴،۴۰۰ سرباز امریکایی افغانستان را ترک گفته اند.
از سوی دیگر، سهیل شاهین سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر میگوید که مذاکرات ابتدایی در دوحه خواهد بود و سپس مکان بعدی گفتوگو با مشوره و توافق طرفین مشخص خواهد شد.
حکومت افغانستان هم قبل از این با برگزاری گفتوگوها در دوحه موافقه نشان دادهاست.
رئیس جمهور اشرف غنی دو هفته قبل در کابل گفت که به احتمال قوی گفتوگوها در قطر خواهد بود، ولی شمار دیگر از کشورها چون اندونیزیا، ازبکستان، ناروی، چین، روسیه و جرمنی نیز برای میزبانی گفتوگوها آمادگی نشان دادهاند.
گران هیواد، سخنگوی وزارت خارجه روز چهارشنبه (۲۵ سرطان) گفت که جرمنی برای میزبانی گفتوگوهای صلح آمادگی نشان داد و هایکو ماس وزیر خارجۀ این کشور به این ارتباط با جانب افغانی تلفونی صحبت کردهاست.
آقای هیواد میگوید: "وزیر خارجۀ آلمان طی تماس تلفونی که با وزیر خارجۀ جمهوری اسلامی افغانستان داشتند، امروز پیشنهاد نمودند تا در صورت موافقت و خواست هر دو جانب میزبان مذاکرات صلح میان دولت جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان باشند. آقای هایکو ماس اضافه نمود، در صورت توافق هر دو جانب در همآهنگی با کشورهای ذیدخل در این زمینه اقدام خواهد نمود."
عبدالله عبدالله: هیچ بهانهیی برای آغاز گفتگوهای میان افغانان وجود ندارد
جنرال مکنزی: ایالات متحده به پشتیبانی خود از افغانستان ادامه میدهد
زمان برگزاری گفتوگوها هنوز مشخص نیست، ولی عبدالله عبدالله رئیس شورای مصالحۀ ملی افغانستان در شبرغان دیروز گفت که روند تبادلۀ زندانیان در حال مکمل شدن است و برای آغاز گفتوگوی بینالافغانی هیچ بهانۀ دیگر باقی نمیماند.
در این توافقنامه تعهد شده بود که با گذشت ۱۳۵ روز از امضای آن از جمله حدود ۱۳ هزار سرباز امریکایی در افغانستان ۴،۵۰۰ سرباز این کشور را ترک خواهند گفت.
جانتن هافمن سخنگوی پنتاگون یا وزارت دفاع امریکا دیروز گفت که شمار سربازان امریکایی در افغانستان به ۸،۶۰۰ سرباز کاهش یافته است و ۵ پایگاه به نیروهای افغان سپرده شدهاست.
زلمی خلیلزاد نمایندۀ خاص امریکا برای صلح افغانستان در تویت اخیر خود گفت که با داخل شدن به مرحلۀ دوم اکنون بهخاطر رهایی زندانیان و کاهش خشونت جهت آغاز گفتوگوی بین افغانها و پیشرفت در آن فشار وارد میکند.
او افزود که افزایش اخیر حملات طالبان تعهد آنها که گفته بودند تا آغاز گفتوگو خشونت را کاهش میدهند و هنگام گفتوگو آتشبس دایمی خواهند کرد، سازگار نیست.