در نشست امروز سفیران ناتو از روسیه خواسته شد در "تحقیقات بیطرفانۀ بینالمللی" در بارۀ قضیۀ مسموم شدن الکسی ناوالنی "همکاری کامل" کند. تحقیقاتی که ناتو از آن سخن گفته توسط اداره جهانی منع سلاح کیمیایی انجام میشود.
جرمنی روز چهارشنبه گفت شواهدی را دریافته که نشان میدهند، ناوالنی منتقد سرسخت کرملین، با نوویچوک، مادۀ فلج کنندۀ عصاب، مسموم شده. این ماده را اتحاد شوروی سابق تولید میکرد.
ینس ستولتنبرگ سرمنشی ناتو امروز جمعه پس از نشست سفیران این پیمان ۳۰ عضوی گفت، روسیه حالا باید پرسشهای جدی را پاسخ دهد: "امروز تمام همپیمانها متحدانه این حمله را محکوم کردند. هرنوع استفاده از سلاح کیمیایی بیاحترامی کامل به زندگی انسانها و تخطی غیر قابل قبول از نورمها و قوانین بینالمللی است. اعضای ناتو موافق اند که روسیه حالا باید پرسشهای جدی را پاسخ دهد. حکومت روسیه باید با سازمان منع سلاح کیمیایی در تحقیقات بیطرفانۀ بینالمللی همکاری کامل کند."
الکسی ناوالنی ۴۴ ساله در ۲۰ ماه آگست، هنگامی که در پروازی از سایبریا به مسکو میرفت، بیمار شد. طیاره مجبور به نشست اضطراری در اومسک شد، جایی که ناوالنی دو روز در شفاخانه بستری بود. سپس روشن شد که این منتقد جدی کرملین، مسموم شده و به جرمنی منتقل شد. وضعیت صحی او خوب نیست و در شفاخانۀ در برلین بستریست. داکتران او را در حالت کما، تحت مراقبت جدی نگهداشته اند.
پس از آنکه انگیلا مرکل صدراعظم آلمان مسمومیت ناوالنی را تلاشی برای قتل عمدی عنوان کرد، برلین از همپیمانهای خود در اتحادیۀ اروپا و ناتو خواست برعلیه روسیه اقدام مشترک کنند. اکنون اتحادیه اروپا بالای احتمال وضع تحریم بالای روسیه غور میکند.
جوزیف بوریل، رئیس پالیسیهای خارجی اتحادیه اروپا دیروز پنجشنبه در بیانی آنچه را که او "قصد کشتن" ناوالنی دانست، محکوم کرد.
بوریل همچنان گفت، اتحادیۀ اروپا خواستار اقدام مشترک جهانیان برعلیه روسیه است و اتحادیۀ اروپا اقدام برعلیه مسکو را حق خود میداند.
دولت روسیه دست داشتن در قضیۀ مسمومیت ناوالنی را رد کرده است.
دمتری پسکوف، سخنگوی رئیس جمهور روسیه دیروز پنجشنبه گفت، از جرمنی و کشورهای همپیمان خود در اتحادیۀ اروپا میخواهد با عجله قضاوت نکنند.
در همین حال اعضای کانگرس امریکا از حکومت به رهبری رئیس جمهور دونالد ترمپ خواسته اند، بالای روسیه تحریمهای را که قبلاً کانگرس تصویب کرده، وضع کند.