آی‌سی‌آر‌سی: مسدود کردن دارایی‌های افغانستان خدمات بشری را متأثر کرده است

برخی مردم می‌گویند که در توزیع کمک‌ها عدالت در نظر گرفته نشده و از آن مستحقین و نیازمندان اصلی مستفید نمی‌شوند.

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ یا "ای سی آر سی" می‌گوید که هدف منجمد ساختن دارایی‌های افغانستان از سوی امریکا، مجازات کسانی است که در این کشور در قدرت اند اما این اقدام به گفتۀ این کمیته میلیون‌ها افغان را که به خدمات اساسی نیاز دارند متاثر کرده است.

کمیتۀ بین‌المللی صلیب سرخ در توییتی دیروز پنجشنبه (۴ قوس ۱۴۰۰) گفت که در این باره دامنیک ستیلهارت رئیس عملیاتی این کمیته پس از سفر به افغانستان سخن گفته است.

بعد از آنکه طالبان بر افغانستان در (۲۴ اسد ۱۴۰۰ / ۱۵ آگست ۲۰۲۱) تسلط یافتند، نه و نیم میلیارد دالر دارایی‌های افغانستان در بانک‌های امریکا منجمد شد و حکومت طالبان به آن دسترسی ندارد.

بهای مواد خوراکه و دیگر مواد ضروری در بازارهای افغانستان خیلی افزایش یافته و بی‌کاری هم زیاد شده است.

مردم عام در افغانستان نگران اند و می‌خواهند که در زمینۀ حل مشکلات اقتصادی آنها اقداماتی اساسی روی دست گرفته شوند.

یک باشنده کابل به رادیو آزادی گفت: "یک امنیت نسبی در افغانستان آمده اما از لحاظ اقتصادی مردم به مشکلات مواجه اند. از لحاظ صحی صدها شفاخانه مسدود شده، شفاخانه های دولتی با کمبود دارو مواجه اند. تقریباً هشتاد تا نود فیصد مردم زیر خط فقر زندگی می‌کنند. شرایط کار مساعد نیست. امیدوارم که این مشکلات حل شوند."

یکی از باشندگان ولایت لوگر هم شکایت مشابه دارد: "وضعیت اقتصادی افغانستان کاملاً خراب شده. قسمی که مردم نان خشک ندارند. آخر گناه این مردم در گردن کی است؟ یک کس بیاید و جواب بگوید. مردم در به در و تباه شدند. زمستان آمد، مردم توان خرید تیل و گاز را ندارند. کار هم نیست. آخر مردم از گرسنگی میمیرند. یک صدای باشد که جواب مردم را بگوید."

آرشیف- توزیع مواد غذایی به نیازمندان در ولایت بامیان

برخی مردم می‌گویند که در توزیع کمک‌ها عدالت در نظر گرفته نشده و از آن مستحقین و نیازمندان اصلی مستفید نمی‌شوند.

از سوی دیگر ادارۀ غذا و زراعت ملل متحد اخیراً گفته است که اگر به زراعت و معیشت توجه نشود، شاید میلیون‌ها افغان با یک فاجعه رو‌به‌رو شوند.

این ادارۀ ملل متحد گفته که برای اقدام عاجل در ساحۀ کاری خود در بهار سال آینده به ۱۱۵ میلیون دالر نیاز دارد.

در ادامۀ تلاش‌های بین‌المللی برای فراهم شدن کمک‌های بشری به مردم در افغانستان، پراسکیفی میچو رئیس بخش کمک‌های بشری و حفاظت ملکی کمیسیون اروپایی و دیبرا لاینز نمایندۀ ویژه ملل متحد برای افغانستان در مورد دوام کمک‌های بشری به این کشور، چگونگی عرضه خدمات صحی و دیگر مسائل در بروکسل بحث کردند.

بانو میچو در حساب رسمی توییترش دیروز پنجشنبه نوشت که به حمایت از افغان‌ها در بحران جاری مشترکاً ادامه می‌دهند.

بر اساس گزارش اخیر ملل متحد، ۱۸.۴ میلیون افغان به کمک‌های عاجل بشری نیاز دارند.