سرنوشت دو خبرنگار بازداشت شده در بلخ و کندهار مبهم است

عکس آرشیف: دو تن از زنان در استدیوی رادیو محلی در ولایت کندهار.

بازداشت دو خبرنگار در ولایت‌های کندهار و بلخ از سوی استخبارات طالبان٬ باعث نگرانی خانواده ها و همکاران رسانه‌ای این دو گزارشگر شده است.

مسئولان رادیو تلویزیون خصوصی "رهنورد" در ولایت بلخ می‌گویند، اکبر انصاری، تصویر بردار این رسانه سه روز پیش از سوی استخبارات طالبان بازداشت شده است.

محمد رفیع هوشمند، مدیرمسئول این رسانه روز سه‌شنبه به رادیو آزادی گفت:

"تصویربردار ما از سه روز به این طرف به دلایل نامعلوم از سوی ریاست استخبارات امارت اسلامی بازداشت شده است. ما از ریاست استخبارات می‌خواهیم تا به هر دلیل که بازداشت شده است هرچه زودتر به قضیه‌شان رسیدگی کند."
تلاش صورت گرفت تا نظر اعضای خانواده اکبر انصاری نیز منعکس شود٬ اما کسی حاضر به گفتگو نشد.

این درحالیست که بستگان بسم‌الله وطندوست، مسئول رادیو "صدای ملت" در ولایت کندهار میگویند با گذشت هفت روز از بازداشت وی احوالی از وی ندارند.

محب عبیدی، برادر خانم بسم‌الله وطندوست به رادیو آزادی گفت، این دومین باری است که طالبان آقای وطندوست رابه دلایل نا معلوم بازداشت می‌کنند. او به ادامه افزود:

"او را چهارشنبه گذشته به ریاست استخبارات خواسته بودند٬ امروز هفت روز می‌شود که از مرگ و زندگی‌اش خبری نیست. رئیس استخبارات برایم گفت که او را به کابل انتقال داده اند و من حالا به کابل آمده ام تا معلوم کنم که او را کجا آورده اند."

بسم‌الله وطن‌دوست چندی پیش نیز از سوی استخبارات طالبان در آن ولایت بازداشت شده و بعد از حدود ده روز آزاد شده بود.

خبرنگاران بازداشت شده باید به زودی رها شوند

بستگان وی می‌گویند، طالبان بار گذشته از وطندوست خواسته بودند که از پخش موسیقی در رسانه‌اش خودداری کند.

حجت‌الله مجددی، رئیس اجرایی انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان به رادیو آزادی گفت، تلاش می‌کنند تا این دو خبرنگار هرچه زودتر آزاد شده و دلایل بازداشت‌شان نیز روشن شود.

"ما هر دو قضیه را تعقیب می‌کنیم در نخست تلاش ما این است که آنها رها شوند٬ هرگاه بازداشت شان جنبه رسانه‌ای نداشت باز هم موضوع را با رسانه‌ها شریک می‌سازیم."

مسئولان امنیتی حکومت طالبان به پرسش‌ها در پیوند به بازداشت این دو خبرنگار پاسخ نداده اند.

بازداشت خبرنگاران از سوی حکومت طالبان موضوع تازه‌ای نیست. طالبان پس از تصرف کابل و شهر های افغانستان٬ چندین خبرنگار و کارمند رسانه‌ای را بازداشت کرده و در برخی موارد حتی خبرنگاران را مورد لت و کوب قرار گرفته اند.