هیدربار: ممنوعیت سفر بر سه مقام ارشد طالبان وضع شود

تحریم سه ساله سازمان ملل متحد بر سفر مقام های طالبان در صورتی که تمدید نشود، امروز (۳۰ جوزا) پایان می یابد.

انتظار می رود شورای امنیت این سازمان، پس از سه روز در همین مورد تصمیم گیری کند.

نهاد های بشری از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته اند تا تحریم بر سفر مقام های طالبان را تمدید کند.

در گذشته روی سفر ۴۱ تن از مقام های طالبان تحریم وضع شده بود اما سه سال پیش هنگام ریاست جمهوری دونالد ترمپ در امریکا، نام های ۱۴ تن از طالبان همزمان با آغاز مذاکرات در دوحه از فهرست تحریم ها به صورت قسمی به حال تعلیق در آمد.

هیدر بار مسئول بخش زنان در دیدبان جهانی حقوق بشر امروز (۳۰ جوزا) به رادیو آزادی گفت، از این که طالبان فشار های شدید را بر زنان و دختران در افغانستان وضع کرده اند، باید مورد تحریم مسافرتی قرار گیرند. به گفتۀ او سه تن مسئول خشونت های بوده اند که در افغانستان واقع می شود.

" این سه تن شامل عبدالحق وثیق مسئول بخش استخبارات، شیخ محمد خالد حنفی سرپرست وزارت امر بالمعروف و نهی از منکر و ملا هبت الله آخندزاده رهبر مذهبی طالبان می شود. گمان می رود آخندزاده تصمیم گیرنده اصلی در مورد عدم بازگشایی مکتب های متوسطه و لیسه دخترانه در ماه مارچ بود."

هیدربار مسئول امور زنان در دیدبان حقوق بشر

با گذشت بیش از ده ماه تا هنوز دروازه مکتب های بالاتر از صنف ششم در افغانستان به روی دختران بسته مانده اند.

با وجود درخواست های جهانی، حکومت طالبان تا هنوز در این مورد تصمیمی نگرفته. اما می گوید که یک کمیته روی بازگشایی مکتب های دخترانه کار می کند. تا اکنون جزئیاتی نشر نشده که کار این کمیته به کجا رسیده است.

منتقدان طالبان می گویند، از اینکه فشار ها بر زنان و دختران در افغانستان افزایش یافته، باید طالبان از سوی جهان منزوی شوند.

تا هنوز مشخص نشده که شورای امنیت سازمان ملل متحد پس از سه روز در مورد تمدید تحریم های سفر بر مقام های طالبان٬ چی تصمیمی می گیرد.

یک مقام ارشد امریکایی که بنابر حساسیت موضوع خواسته نامش گرفته نشود، می گوید که این تحریم باید تمدید شود.

نهاد های دفاع از حقوق بشری هم از شورای امنیت خواسته اند که نه تنها تحریم ها بر طالبان را تمدید کند بلکه این فهرست را گسترش نیز دهد.