برخی موسسات بین‌المللی و کشورها خواستار کمک جامعه جهانی به زلزله زدگان افغانستان شدند

منازل رهایشی که در اثر زلزله اخیر در پکتیکا تخریب شده اند

رامز الاکبروف، هماهنگ کننده امور بشر دوستانه سازمان ملل متحد گفته است که به باور آن‌ها نزدیک ۲ هزار خانه به اثر زلزلۀ چهارشنبه در افغانستان ویران شده است.

او که معاون نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان نیز است، ناوقت دیروز چهارشنبه از طریق ویدیو کنفرانس از کابل به خبرنگاران در نیویارک گفت شمار آنانی که هنوز روشن نیست مرده اند یا زنده، شاید بسیار زیاد باشد.

الاکبروف افزود که سازمان ملل متحد تجهیزات مخصوص برای بیرون آوردن افراد از زیر آوار ندارد و این کار را طالبان می‌کنند، اما به گفته‌اش آنان هم در این بخش با محدودیت هایی رو به رو اند.

وی گفت که شمار اعضای هر خانواده در افغانستان به گونۀ متوسط ۸ تن است و برخی اوقات چند خانواده در یک خانه زندگی می‌کنند.

او افزود که حکومت طالبان به مناطق زلزله زده ۵۰ امبولانس و ۴ یا ۵ هلیکوپتر فرستاده و وعدۀ کمک پول نقد هم کرده است.

انتقال زخمی های زلزله اخیر با هلیکوپتر به مراکز صحی در ولایت پکتیکا

صندوق کودکان سازمان ملل متحد "یونیسف" گفته است که به دنبال زلزلۀ مرگبار، هزاران کودک با خطر رو به رو استند.

سم مورت، رئیس ارتباطات یونیسف دیشب از طریق واتساپ به رادیو آزادی چنین گفت: "ما هنوز وسعت کامل این ویرانی را نمی‌دانیم، اما باور داریم که صدها تن بشمول بسیاری زنان و کودکان جان باخته اند. بسیاری افراد دیگر زخمی شده اند و تعداد زیادی خانه‌ها خساره مند یا ویران شده است. با رسیدن گزارش‌ها، انتظار می‌رود که این آمار بلند برود. یونیسف چند تیم سیار صحی و تغذیه را فرستاده تا به زخمیان کمک‌های اولیه فراهم کنند."

بر اساس آمار رسمی، به اثر زلزلۀ اوایل چهارشنبه در ولایت‌های پکتیکا، خوست و ننگرهار دستکم هزار تن جان باختند و حدود هزار و پنجصد تن دیگر زخمی شدند.

بیشتر در این باره: زلزله زده ها نیاز به کمک های فوری دارند


سازمان ملل متحد و کمیتۀ بین‌المللی صلیب سرخ گفته اند که انتظار می‌رود که شمار تلفات افزایش یابد.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانۀ سازمان ملل متحد "اوچا" گفته است که شدت این زلزله با مقیاس ۵ اعشاریه ۹ درجۀ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری زمین ثبت شده است.

اوچا گفته است که به مناطق زلزله زده مواد غذایی و خیمه می‌رساند.

این اداره در خبرنامه‌ای گفته است که مردم فوراً به دوا، سرپناه، مواد غذایی و غیرخوراکی نیاز دارند.

به گفتۀ اوچا، به دلیل سرد بودن هوا و بارش، مردم بیشتر از هر چیز دیگر به سرپناه ضرورت دارند.

اوچا، کمیتۀ بین‌المللی صلیب سرخ و شماری از کشور‌ها خواهان کمک جامعۀ جهانی با زلزله زدگان در افغانستان شده اند.

کمیتۀ بین المللی صلیب سرخ دیروز چهارشنبه در خبرنامه‌ای گفت که به حمایت جمعیت هلال احمر افغانی و دیگر موسسات، رضاکارانش را برای کمک به متضررین آماده کرده است.

این کمیته می‌افزاید که جمعیت هلال احمر افغانی بشمول پکتیکا و خوست که بیشترین زیان ناشی از زلزله را دیده اند، در ۳۴ ولایت بیش از سه هزار داوطلب دارد و تیم‌های‌شان مصروف رساندن کمک‌ها به آسیب دیدگان اند.

سوزن مالاندرینو از مسئولان کمیتۀ صلیب سرخ امریکا در خبرنامه‌ای گفته است که زلزله به افغانان تراژیدی دیگر است. او گفته است که افغانان پیش از این با دشواری‌های زیادی رو به رو بوده اند.

بیشترین زیان مالی و جانی به مردم در ولایت پکتیکا وارد شده است. گزارش شده است که بنابر خراب بودن راه‌ها کمک رسانی به زیانمندان کار آسان نیست.