افغانستان
بر اثر زلزله در پکتیکا بیش از ۱۰۰۰ تن کشته و بیش از ۱۵۰۰ تن دیگر' زخمی شدهاند

شمار تلفات زلزلهی تنها دو ولسوالی ولایت پکتیکا در افغانستان به بیش از ۱۰۰۰ کشته و بیش از ۱۵۰۰ زخمی رسید
آژانس باختر مربوط به حکومت طالبان نوشته است که این تلفات تنها در ولسوالیهای گیان و برمل این ولایت رسیده است.
این آژانس میافزاید که در ولسوالیهای زیروک و نکی پکتیکا هم به مردم خسارات مالی و جانی رسیده، اما آمار دقیق معلوم نیست.
اما تا کنون منابع مستقل این ارقام را تأیید نکردهاند.
پیش ازین مقامهای طالبان گفته بودند که تلفات زمینلرزۀ دیشب در ولایتهای پکتیکا، خوست و ننگرهار به ۹۲۰ کشته و بیش از ۶۰۰ زخمی رسیده است.
خبرهای قبلی:
تلفات زمینلرزۀ دیشب در ولایتهای پکتیکا، خوست و ننگرهار به ۹۲۰ کشته و بیش از ۶۰۰ زخمی رسیده است.
شرفالدین مسلم معین وزارت دولت در امور رسیدهگی به حوادث حکومت طالبان پس از چاشت امروز در یک کنفرانس اضطراری خبری این آمار را تأیید کرد.
بهگفته آقای مسلم در اثر این زمینلرزه هزاران خانه حتی چندین قریه کاملاً تخریب شده و بیشتر تلفات در ولسوالی برمل پکتیکا به زنان و کودکان رسیده است.
او از منظوری یک میلیارد افغانی پول کمک نقدی به قربانیان خبر داد.ق
ملا هبتالله آخندزاده رهبر طالبان در یک پیام غمشریکی از جامعه جهانی و نهادهای خیریه خواسته که با زلزله زدهگان کمک کنند.
آقای آخندزاده در این پیام گفته است که ممکن تلفات ازین هم بیشتر شود.
*******
مقامات محلی پکتیکا میگویند که بر اثر وقوع زلزله در ولسوالیهای نکی، زیروک، برمل و گیان در جنوب شرق این ولایت حداقل ۲۵۵ تن کشته و بیش از ۵۰۰ تن دیگر زخمی شدهاند.
بر اساس خبرگزاری باختر در کنترل طالبان، هلیکوپترها و امبولانسها از ولایات همجوار و کابل به منطقه رسیدهاند تا زخمیهای این رویداد را به شفاخانهها منتقل کنند.
خبرگزاری باختر از قول شبیر احمد عثمانی، رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در خوست گفته که بر اثر زلزله در منطقۀ دوبی افغان ولسوالی سپیری این ولایت حداقل ۲۵ کشته و ۹۵ تن هم زخمی شدهاند.
اما تازه آقای عثمانی به رادیو آزادی گفته است که در این زلزله در ولایت خوست ۴۰ تن جان باخته و ۵۰ تن زخمی شدهاند.
مقامات محلی گفته اند که این زلزله منازل مسکونی زیادی را در این ولایت تخریب کرده و احتمال افزایش تلفات این رویداد وجود دارد.
جزئیات بیشتر در این مورد را اینجا بخوانید
جزئیات قبلی
زلزلهٔ شدید٬ نیمه های شب گذشته بخش های وسعی از افغانستان و پاکستان را تکان داد و ده ها هزار نفر را مجبور ساخت تا برای مدت کوتاهی از خانه های خود بیرون شوند.
بر اساس گزارش ادارهٔ سروی جیولوژیک ایالات متحده امریکا٬ شدت این زلزله ۶.۱ درجه ریچتر تخمین گردیده است.
اداره سروی جیولوژیک ایالات متحده گفته است که مرکز این زلزله در ۴۴ کیلومتری ولایت خوست و در ۵۱ کیلومتری عمق زمین ثبت شده است که کابل و اسلام آباد پایتخت پاکستان را نیز تکان داده است.
در مورد تلفات ناشی از این زلزله تاکنون معلوماتی در دسترس نیست٬ اما ارزیابی ها نشان داده است که شدت زلزله نسبت به گذشته بیشتر بوده است.
مرکز اروپایی بررسی زلزله های مدیترانه گفته است که حدود ۱۱۹ ملیون نفر در هند و پاکستان نیز که در شعاع ۵۰۰ کیلومتری زلزله زنده گی می کنند٬ تکان های این زلزله را احساس کرده اند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
کاهش هزینه صدور پاسپورت برای افغانها در ایران از سوی حکومت طالبان

سفارت افغانستان تحت کنترول طالبان در تهران روز چهارشنبه ۱۸ سرطان در اطلاعیهای اعلام کرد که بر اساس دستور رهبری طالبان و با توجه به مشکلات افغانها در ایران، هزینه صدور پاسپورت از ۱۲۰ دالر به ۵۰ دالر کاهش یافته است.
در این اطلاعیه آمده است که از این پس افغانهای مقیم ایران میتوانند با نرخ جدید، پاسپورت خود را دریافت کنند.
این تصمیم طالبان در حالی اتخاذ شده که دولت ایران در ماههای اخیر صدها هزار مهاجر افغان را به افغانستان بازگردانده است.
ارزش لیگ برتر کریکت هندوستان ۱۸.۵ ملیارد دارد تخمین شد

به اساس گزارش بانک امریکایی موسوم به هولیهان لوکی (Houlihan Lokey) ، در سال گذشته درآمد لیگ برتر کریکیت هندوستان (IPL) نزدیک به چهار ملیارد دالر افزایش داشته است.
به گزارش این بانک، با ارزشترین تیم این لیگ رویل چلنجرز بنگلور است.
ارزش این تیم که اکنون دراندۀ مقام قهرمانی IPL است، ۲۶۹ ملیون دالر گزارش شده.
لیگ کریکت هندوستان، که شماری از کریکت بازان افغان نیز در آن بازی میکنند، پر درآمد ترین تورنمنت کریکت در جهان است.
پس از صدور حکم بازداشت برخی رهبران طالبان از سوی محکمۀ آی سی سی، ملل متحد میگوید که به کار این محکمه احترام میگذارد

ستیفن دوجاریک، سخنگوی سرمنشی ملل متحد روز سهشنبه، ۸ جولای در یک نشست خبری گفت که به کار محکمۀ بینالمللی جزایی (آی سی سی) احترام میگذارند، اما همزمان برای بهبود زندگی زنان و دختران افغان باید به روند سیاسی ادامه دهند.
دوجاریک میگوید که آنان باید به هر طریقی که میتوانند به روند سیاسی که زندگی همه افغانها، به ویژه زندگی زنان و دختران افغان را بهبود میبخشد، ادامه دهند.
این درحالیست که محکمۀ بین المللی جزایی (آی سی سی) حکم بازداشت هبتالله آخندزاده، رهبر طالبان و عبدالحکیم حقانی، قاضیالقضات آنان را به اتهام ارتکاب جنایت علیۀ بشریت از نوع آزار و اذیت به دلایل جنسیتی و سیاسی صادر کرده است.
سخنگوی سرمنشی ملل متحد گفت که مطابق توافقی که با محکمۀ بینالمللی جزایی دارند، این سازمان میتواند با افرادی که از سوی این محکمه متهم شده اند، تماس داشته باشد.
او از تمام کشورهای عضو ملل متحد خواست که به کار محکمۀ بینالمللی جزایی احترام بگذارند.
این درحالیست که ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان از حکم اخیر محکمۀ بینالمللی جزایی استقبال کرده و صدور این حکم را یک گام بزرگ به سوی عدالت به ویژه برای زنان و دختران دانسته است.
بنیت: صدرو حکم بازداشت رهبر و قاضیالقضات طالبان یک گام بزرگ به سوی عدالت است

ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان از صدور حکم بازداشت رهبر و قاضیالقضات حکومت طالبان از سوی محکمۀ بینالمللی جزایی استقبال کرد.
او ناوقت سهشنبه شب، ۸ جولای در صفحۀ ایکس خود نوشت که صدور این حکم یک گام بزرگ به سوی عدالت به ویژه برای زنان و دختران است.
این درحالیست که محکمۀ بین المللی جزایی (آی سی سی) حکم بازداشت هبتالله آخندزاده، رهبر طالبان و عبدالحکیم حقانی، قاضیالقضات آنان را به اتهام ارتکاب جنایت علیۀ بشریت از نوع آزار و اذیت به دلایل جنسیتی و سیاسی صادر کرده است.
آی سی سی در خبرنامهای که روز سهشنبه، ۸ جولای منتشر کرد، این دو تن را متهم کرد که به صورت مستقیم یا از طریق صدور دستور، تحریک یا ترغیب، مرتکب جنایت علیۀ بشریت از نوع آزار و اذیت بر مبنای جنسیت شدهاند.
ریچارد بنیت گفته که این حکم پیام مهمی میفرستد که مصونیت از مجازات دوام نخواهد داشت و کشورها رژیمی را به گفتۀ او، حقوق و کرامت انسانی نیمی از جمعیت افغانستان را انکار میکند، عادیسازی نکنند.
مقامهای حکومت طالبان میگویند که تنها به تاریخ ۱۷ سرطان بیش از ۱۶ هزار مهاجر به افغانستان اخراج شدهاند

کمیسیون حل مشکلات مهاجرین حکومت طالبان ناوقت روز سهشنبه، ۱۷ سرطان در بیانیهای اعلام کرد که از این میان تنها حدود ۵۰۰ نفر از پاکستان اخراج شدهاند، در حالی که بقیه از ایران اخراج شدهاند.
این روند همچنان ادامه دارد، زیرا سمیع فخوری، نمایندۀ افغانستان در فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر روز سهشنبه گفت که تخمین میزند ایران تا پایان امسال ۱ میلیون مهاجر افغان دیگر را از خاک خود اخراج کند.
طبق آمار ملل متحد، از ابتدای سال جاری میلادی به این سو ۱.۲ میلیون افغان از ایران اخراج شدهاند و این روند در هفتههای اخیر سرعت گرفته است.
بازگشت بیسابقۀ مهاجرین، سازمانهای امدادی را تحت فشار قرار داده است.
سازمان جهانی صحت میگوید که عمیقاً نگران نیازهای صحی بازگشتکنندگان از جمله زنان و کودکان است

سازمان جهانی صحت (دبلیو اچ او) روز سهشنبه، ۸ جولای با نشر گزارشی گفته که در ماههای اخیر برگشت مهاجرین از ایران و پاکستان به گونۀ بیسابقهای افزایش یافته و این موضوع به یکی از فوریترین چالشهای بشردوستانۀ این کشور مبدل شده است.
به گفتۀ این سازمان، تیمهای صحی تحت حمایت این سازمان شاهد افزایش زخمها، عفونتها، کمآبی و سوءتغذیه، به ویژه در میان کودکان و سالمندان هستند.
این ادارۀ ملل متحد افزوده است که بسیاری از آنها به شدت به مراقبتهای صحی، غذا و سرپناه نیاز دارند.
دبلیو اچ او گفته که بازگشتکنندگان از جمله زنان باردار، مادران دارای نوزاد و کودکان بدون همراه، با چیزی بیش از آنچه که میتوانند حمل کنند، وارد میشوند.
بر اساس آمار این سازمان، از اپریل امسال به این سو بیش از ۸۳۶ هزار بازگشتکننده از طریق گذرگاههای اسلام قلعه، تورخم، میلک و اسپینبولدک، از ایران و پاکستان وارد افغانستان شدهاند.
ترمپ: اگر "خروج شرمآور" از افغانستان صورت نمیگرفت پوتین جنگ اوکراین را آغاز نمیکرد

دونالد ترمپ رییس جمهور ایالات متحده امریکا امروز گفت که اگر "خروج شرم آور" از افغانستان اتفاق نمیافتاد، ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، جنگ اوکراین را آغاز نمیکرد.
ترمپ این سخن را در نشست کابینۀ دولتش در واشنگتن دی سی گفت.
رییس جمهور ترمپ همواره به شیوۀ خروج نیروهای امریکایی از افغانستان که در زمان حکومت جو بایدن، رییس جمهور پیشین امریکا صورت گرفت، انتقاد کرده و آنرا "شرم آورترین لحظه در تاریخ امریکا" خوانده است.
خروج نیروهای امریکایی از افغانستان در ماه آگست سال ۲۰۲۱، پس از توافقنامۀ که میان حکومت نخست دونالد ترمپ با طالبان در دوحه امضا شد، صورت گرفت.
جو بایدن در پاسخ به این انتقاد ترمپ گفته است که او ناگزیر بود نیروهای امریکایی را به اساس ضربالاجل تعیین شده در تفاهمنامۀ دوحه از افغانستان خارج کند و مقصر اصلی حکومت ترمپ بود که این تفاهمنامه را امضا کرد.
خروج نیروهای بین المللی از افغانستان سبب شد تا طالبان وارد کابل شوند و حکومت جمهوری را سقوط دهند.
پاکستان تمدید اقامت افغانهای دارای کارت P.O.R در پاکستان را بررسی میکند

محسن نقوی وزیر داخله پاکستان، میگوید که حکومت در حال ارزیابی مزایا و معایب تمدید اقامت دارندگان کارت P.O.R است.
نقوی روز سهشنبه در گفتوگو با رادیو مشال این سخنان را در حالی مطرح کرد که پیشتر مقامهای پاکستانی به پولیس دستور دادهاند تا زمان تصمیم کابینه، این گروه از افغانها را مورد آزار و اذیت قرار ندهند.
مهلت اقامت دارندگان کارت P.O.R در پایان ماه جون به پایان رسید، اما مقامهای پاکستانی تلاش دارند این کارتها را تمدید کنند.
در حال حاضر، ۱.۴ میلیون افغان در پاکستان دارای کارت P.O.R هستند که از سوی کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان صادر شده است.
در عین حال، روند اخراج دارندگان کارت ACC پیشتر آغاز شده و تاکنون صدها هزار پناهجوی افغان از پاکستان اخراج شدهاند.
حکم محکمه آلمان: حکومت باید به وعده صدور ویزه برای خانواده افغان عمل کند

یک محکمه در آلمان حکم داد که دولت این کشور باید به تعهد خود در قبال صدور ویزه برای یک زن افغان و خانوادهاش پایبند بماند.
این حکم مربوط به برنامه حمایت از افغانهای در معرض خطر پس از بازگشت طالبان به قدرت در ۲۰۲۱ است.
قضات اعلام کردند که دولت آلمان بهصورت قانونی به پذیرش این افراد متعهد شده و نمیتواند از این تعهد عقبنشینی کند.
برنامههای پذیرش پس از روی کار آمدن دولت جدید محافظهکار در ماه می متوقف شده بود.
بر اساس اطلاعات وزارت خارجه آلمان، تا ۲۰ جون حدود ۲۴۰۰ نفر در پاکستان در انتظار دریافت ویزای آلمان هستند.
این افراد شامل فعالان حقوق زن، خبرنگاران، هنرمندان و قضات افغاناند.
طبق گفته سخنگوی محکمه، وزارت خارجه آلمان موظف به اجرای فوری این حکم است، اما امکان استینافخواهی نیز وجود دارد.
قطعنامه جدید سازمان ملل متحد علیه سیاستهای «سرکوبگرانه» طالبان

مجمع عمومی سازمان ملل با ۱۱۶ رأی موافق، قطعنامهای را تصویب کرد که از طالبان میخواهد به سیاستهای سرکوبگرانه خود، بهویژه محدودیتهای سیستماتیک علیه زنان، پایان دهد.
امریکا و اسرائیل مخالف بودند و ۱۲ کشور از جمله روسیه و چین رأی ممتنع دادند.
در این قطعنامه، نسبت به «سرکوب گسترده و فزاینده زنان و دختران افغان» ابراز نگرانی شده و از طالبان خواسته شده فوراً این سیاستها را لغو کند.
همچنین بر لزوم دسترسی زنان به آموزش، اشتغال و مشارکت در جامعه تأکید شده است.
جاناتان شرایر، مشاور ارشد نمایندگی ایالات متحده، از این قطعنامه انتقاد کرد و گفت که این تصمیم «ناکامی طالبان را با تعامل و منابع بیشتر پاداش میدهد».
او افزود که حکومت ترامپ تردید دارد طالبان هرگز سیاستهایی مطابق با انتظارات جامعه جهانی در پیش بگیرند.
او گفت: «ما دههها بار حمایت از مردم افغانستان را با صرف وقت، هزینه، و مهمتر از همه، جان شهروندان امریکایی به دوش کشیدیم. اکنون نوبت طالبان است که مسئولیت بپذیرد. ایالات متحده دیگر رفتار شنیع آنها را تسهیل نخواهد کرد.»
براساس گزارش سازمان ملل متحد، نزدیک به ۸۰٪ زنان زیر ۳۰ سال در افغانستان از آموزش و کار محروماند.
این قطعنامه همچنین خواستار حمایت بیشتر جامعه جهانی از مردم افغانستان در برابر بحرانهای انسانی و حقوق بشری شده است.