یک هیئت از پاکستان برای ادامه مذاکرات با طالبان پاکستانی وارد کابل گردید

تصویر آرشیف: دو تن از فرماندهان تحریک طالبان پاکستانی

یک هیئت از روحانیون پاکستانی به رهبری مولانا تقی عثمانی برای گفتگو با رهبران طالبان پاکستانی وارد کابل شده است.

قبل ازاین هیئت مشابهی از نظامیان ورهبران قومی ودیگر علمای پاکستان به کابل سفر کرده بودند.

طاهرخان خبرنگار بخش مشال رادیو آزادی به استناد منابع پاکستانی گزارش میدهد که یک وزیر کابینه حکومت پاکستان هم ترکیب این هیئت هژده نفری که روز دوشنبه به کابل رسید٬ شامل است:

" این هیئت هژده عضو دارد. یک وزیرکابینه مرکزی پاکستان وزیرامور سرحدات وقبایل طلحت محمود نیز در این هیئت شامل است . مولوی انوارالحق از جامعه حقانیه اکوره ختک نیز دراین هیئت شامل است."

طالبان افغان ودولت پاکستان تا تهیه این گزارش دربارۀ اهداف سفر این هیئت پاکستانی به کابل٬ رسمآ چیزی نگفته بودند.

اردوی پاکستان در تلاش است تا بتواند با طالبان پاکستانی در زمینه تامین آتش بس دایمی به توافق نهایی نایل گردد.


این هئیت روحانیون پاکستانی درحالی وارد کابل شده است که یک هیئت از حکومت طالبان به رهبری امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه مصروف بازدید از تاشکند واشتراک دریک کنفرانس بین المللی درمورد افغانستان درپایتخت ازبکستان است.

قبل ازاین هم هیئت های از نظامیان ، مقامات ، روحانیون و بزرگان قومی پاکستان برای گفتگو با طالبان پاکستانی به افغانستان سفر کرده اند.

بیشتر در این باره: مذاکرات یک جرگه پاکستان با تحریک طالبان پاکستانی در کابل

طالبان پاکستانی در دور اخیر گفتگو ها که به میانجیگری طالبان افغان در اواسط ماه جوزا برگزار شد آتش بس با نیروهای حکومت پاکستان را تا مدت نامعلومی تمدید کردند.

اما به نظرمیرسد که رسیدن به توافق روی شرط های اساسی کدام پیشرفت قابل ملاحظۀ نداشته واسلام آباد می خواهد که از اثر ونفوذ روحانیون در این راستا استفاده کند.

یکی از خواسته های اساسی طالبان پاکستانی این است که مناطق قبایل هم مرز با افغانستان به وضعیت قبلی خود برگردد ویک بخش از ایالت خیبر پختونخوا محسوب نشود.

بعد از برگشت طالبان افغان به قدرت درکابل در تابستان گذشته٬ حملات طالبان پاکستانی برنیروهای امنیتی درپاکستان افزایش یافت.

آنها همچنین می خواهند که همه زندانیان طالبان پاکستانی رها شوند ، درمنطقه ملاکند شریعت اسلامی نافذ و اردوی پاکستان از مناطق قبایلی خارج شود.

به گفتۀ ناظران اوضاع پذیرفتن این خواسته ها درحال حاضر برای اسلام آباد دشوار به نظر میرسد.

بعد از برگشت طالبان افغان به قدرت درکابل در تابستان گذشته٬ حملات طالبان پاکستانی برنیروهای امنیتی درپاکستان افزایش یافت.

طالبان پاکستانی درجنگ علیه نیروهای خارجی وقوای حکومت سابق افغانستان دراین کشور با طالبان افغان همکاری داشتند.