حکومت طالبان برای رسیده گی بهتر به آسیب دیده گان رویداد های طبیعی اخیر در افغانستان٬ خواهان کمک های جهانی گردید.
این درخواست از سوی مقامات طالبان به روز پنجشنبه در مقر وزارت خارجه حکومت طالبان در کابل مطرح شد.
با آنکه این وزارت در بارۀ اشتراک کنندگان این نشست جزئیات نداده، اما در اعلامیۀ آن نوشته شده که نمایندگان سفارتهای کشورها و سازمانهای بینالمللی در این نشست اشتراک کرده بودند.
امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجۀ حکومت طالبان در این نشست گفته است که نهادهای جهانی بشری باید شرایط کنونی افغانها را درک کنند و برای کمک به آنان دست به کار شوند.
وی همچنان گفت، حکومت طالبان نوپا است و نمیتواند با متضرران رویدادهای طبیعی اخیر کمک کند.
"حکومت ما جدید است و در این یک سال به آن سطح نرسیده است که به تنهایی چنین بار سنگین را بلند کند. به همین سبب از جامعۀ جهانی و نهادهای خیریۀ جهانی خواهش داریم که در این وقت دشوار از مردم آفت زدۀ ما دستگیری کنند، تمامی ادارههای حکومت اسلامی در بخشهای مربوطهشان برای هر نوع همکاری آماده هستند."
آقای متقی به همین شکل از جهانیان خواست که تحریمهای موجود بر آنان را بردارند و داراییهای منجمد شدۀ افغانستان را آزاد سازند.
گفته شده است که در این نشست رامز اکبروف، هماهنگ کنندۀ کمکهای بشری سازمان ملل در افغانستان به آسیبهای رویدادهای طبیعی اشاره کرده و در این بخش اطمینان هر نوع کمک را داده است:
"اجازه بدهید که من بگویم، ما با مردم افغانستان ایستاد هستیم و به همکاریهای خود ادامه میدهیم، ما به شمول ۱۹۳ سازمان دیگر به کمکهای خود ادامه میدهیم و کوشش میکنیم سایر زمینهها را برای کمک فراهم بسازیم."
اداره هماهنگ کننده کمک های بشری سازمان ملل: ۲۵۰ تن در نتیجه سیلاب های اخیر جان داده اند
ادارۀ هماهنگکنندۀ کمکهای بشری برای افغانستان (اوچا) گفته که در نتیجۀ بارانها و سیلابهای شدید سال روان 250 تن جان خود را در افغانستان از دست داده اند و بیش از صد هزار تن دیگر نیز از این سیلابها متاثر شده اند.
اوچا در توییتی گفته که سازمان ملل و شریکانش با ۸۵ هزار فرد آسیب دیده مواد خوراکی، خیمه، خدمات صحی، آب، بستههای کمکهای صحی و سایر وسایل مورد ضرورت را کمک کرده است.
با وجود این که حکومت طالبان اقدامات خود را در بخش کمکهای بشری کامیاب میخواند، اما شماری از متضرران رویدادهای طبیعی به رادیو آزادی میگوید، آنان کمکهای اولیه بدست نیاورده اند.
دو تن از باشندگان ولایت لوگر گفتند:
"خانه ما از سبب سیلابها از بین رفته است، اما تاکنون از هیچ ادارۀ جهانی و ملی کمک دریافت نکرده ایم."
"در سیلابهای اخیر تمام خانههای ما ویران شده، خواهش ما این است که جهانیان به کمکهای بشری خود ادامه بدهند و برای ما سرپناه جور کنند."
به اساس معلومات وزارت خارجۀ حکومت طالبان، در نتیجۀ زلزلهها و سیلابها پس از ۲۲ جون تا ۲۷ ماه آگست سال روان ۱۵۷۰ تن جان باختند و بیش از ۵ هزار تن دیگر زخمی شده اند.
در این رویدادها یک میلیون جریب زمین زراعتی ویران شده و به همین شکل ۱۸ هزار خانه ویران شده است. همچنان حدود ۵۱ هزار مواشی در حوادث طبیعی اخیر تلف شده اند.
وزارت خارجه حکومت طالبان تمام زیانهای مالی این حوادث را ۲ میلیارد دالر تخمین زده است و برای پیشگیری از زیانهای رویدادهای شبیۀ این رویدادها خواستار ۳۲۲ میلیون دالر کمک شده است.