شورای امنیت سازمان ملل بار دیگر در مورد افغانستان بحث می‌کند

تالار برگزاری جلسات شورای امنیت سازمان ملل متحد

در میان موجی از امیدواری ها و نا امیدی ها٬ شورای امنیت سازمان ملل متحد به روز سه شنبه٬ بار دیگر نشستی را در مورد افغانستان برگزار می کند.

انتظار می رود در نشست مربوط به وضعیت افغانستان، مارکوس پوتزل، سرپرست هیئت معاونت سازمان ملل متحد (یوناما) ابتدا وضعیت کنونی افغانستان را به اشتراک کنندگان توضیح بدهد.

یوناما دراعلامیه یی که در این مورد منتشر کرده٬ در مورد برگزاری این اجلاس و سخنرانی معاون سیاسی نماینده ملل متحد در افغانستان٬ خبر داده است.

پیش از نشست شورای امنیت، ریچارد بنت، گزارشگر خاص سازمان ملل متحد، نگرانی جدی خود را در مورد وضعیت افغانستان درنشست اخیر شورای حقوق بشر در جینوا ابراز کرد و گفت که طالبان به وعده های خود مبنی بر رعایت حقوق بشر عمل نکرده اند و وضعیت در حال بدتر شدن است.

دفتر یوناما گزارش کاملی از وضعیت افغانستان را در اختیار اعضای شورای امنیت قرار می دهد

شورای امنیت در حالی قرار است نشستی را در مورد وضعیت افغانستان برگزار کند که محدودیت های طالبان برای کار و تحصیل زنان همچنان پابرجاست و دولت آنها متهم به نقض حقوق بشر است. اگرچه طالبان در مورد مکاتب دخترانه چیز مشخصی نمی گویند، اما موارد وابسته به نقض حقوق بشر را در افغانستان٬ رد کرده اند.

انتونیو گوترش، سرمنشی ملل متحد

انتونیو گوترش، سرمنشی ملل متحد نیز هفته گذشته از طالبان خواست تا مکاتب دخترانه را باز کنند. وی گفت:

" از این ستیج، ما از مقامات افغانستان می خواهیم که هر چه زودتر تمام محدودیت های مربوط به دوره متوسطه و لیسه را دور کنند. آموزش دختران گام اساسی برای صلح، امنیت و توسعه پایدار است."

بر اساس گزارش ها، بیش از یک و نیم میلیون دختر که در دوره متوسطه و لیسه هستند، با برگشت طالبان به قدرت از تحصیل محروم شدند. علاوه بر این، برای سال ها میلیون ها دختر جوان دیگر در مناطق تحت کنترل طالبان اجازه تحصیل نداشتند و بسیاری از مکاتب دخترانه مسدود بود.

نصیر احمد فایق، نماینده نظام جمهوری مخلوع افغانستان در سازمان ملل متحد

نصیر احمد فایق، نماینده نظام جمهوری مخلوع افغانستان در سازمان ملل متحد در توییتر خود نوشت٬ با وجود اینکه افغانستان این بار اجازه حضور در مجمع عمومی را نداشت، اما وی در این جلسه شورای امنیت سخنرانی خواهد کرد. آقای فایق گفت که در این جلسه شورای امنیت صدای ملت خود را بلند خواهد کرد.

او پیام های مکرر رادیو آزادی را که به شورای امنیت چه خواهد گفت و چه انتظاراتی دارد؟ بی پاسخ گذاشت.

با این حال، سهیل شاهین، نامزد طالبان برای نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد، دوشنبه شب در توییتی انتقاد کرده گفت که افغان‌ها حق دارند صدایشان از طریق نماینده آنان در مجمع عمومی سازمان ملل شنیده شود. ملل متحد نامزدی شاهین برای نمایندگی دایمی افغانستان در این سازمان را نپذیرفته است.