یک روز پس از حمله مسلحانه و انفجار که در مرکز آموزشی کاج در کابل به وقوع پیوست، تعدادی از دختران و زنان در واکنش به این حمله در کابل اعتراض کردند.
معترضان که شمارشان به حدود ۵۰ تن می رسید شعار «عدالت و پایان نسل کشی» را سر دادند.
هدف از اعتراض آنها محکومیت حمله به مرکز آموزشی کاج در غرب کابل و خواستن عدالت گفته شده است.
ژولیا پارسی یکی از شرکت کنندگان در این تظاهرات به رادیو آزادی گفت:
«اعتراض امروز ما در مورد دختران قربانی شده مرکز آموزشی کاج است. هدف ما پایان دادن به نسل کشی است. برای پایان دادن به نسل کشی باید تغییری ایجاد شود. ما به مبارزه خود ادامه می دهیم تا زمانی که نسل کشی پایان یابد و انتحار در افغانستان رخ ندهد. ما این کار برای تسلیت دل مردم انجام نمی دهیم، بلکه این یک مبارزه است و هدف ما این است که واقعاً مبارزه کنیم»
با این حال، خانم پارسی با نشر ویدئوی زنده از محل اعتراضها در صفحه فیس بوک خود ادعا میکند که افراد طالبان معترضان را لت و کوب کرده اند و به آنان توهین کرده اند.
وی همچنین ادعا کرده است که یک زن معترض به نام شهلا از سوی طالبان به شدت با تفنگ لت و کوب شده و راهی شفاخانه گردیده است.
افزون بر این ویدیی در رسانههای اجتماعی نشر شده است که نشان میدهد طالبان برای پراگنده کردن معترضان تیراندازی هوایی میکنند.
رادیو آزادی در این مورد از طالبان پرسید، اما سخنگویان حکومت طالبان پاسخی ندادند.
روز جمعه در حدود ساعت ۸ صبح مرکز آموزشی کاج در غرب کابل هدف قرار گرفت.
بر اساس آماری که طالبان منتشر کرده اند در انفجار روز جمعه ۱۹ تن کشته شده اند٬ اما شاهدان عینی این تعداد را بیشتر از سی تن ذکر کرده اند
فرماندهی امنیه حکومت طالبان در کابل می گوید که در داخل این مکتب یک حمله انتحاری رخ داده است، اما گواهان این رویداد به رادیو آزادی گفته اند که چند مهاجم ابتدا بر محافظان این مرکز آموزشی گلوله باری کرده اند و سپس به داخل آن شده و پس از آن انفجار رخ داده است.
این حمله زمانی رخ داد که در داخل مرکز آموزشی کاج آزمون آزمایشی کانکور جریان داشت و صدها دانش آموز که بیشتر آنان دختران بودند، شانس خود را برای آینده بهتر امتحان میکردند.
مقام های طالبان روز جمعه گفتند که در این رویداد ۱۹ تن کشته و ۲۷ تن دیگر زخمی شده اند، اما شاهدان عینی ادعا می کنند که ۳۲تن که ۳۰ تن آنان دختر و ۲ پسر هستند در این رویداد کشته شده اند.
تمامی معترضانی که برای نکوهش این رویداد دست به اعتراض زده اند زنان و دختران بودند. آنان میگویند که خواست شان توقف چنین حمله هاست.
یکی دیگر از شرکت کنندگان در این تظاهرات به رادیو آزادی گفت:
«امروز برای کسانی که هر روز کشته می شوند بیرون آمدیم.میخواهیم صدای آنها باشیم. ما می خواهیم در کنار آنها باشیم و آنها در کنار ما باشند و یکجا صدای ما را با هم بلند کنیم. حدود ۱۵ موتر رنجر برای شکستن اعتراض ما آمدند، اما ما به اعتراض خود ادامه دادیم.»
با این حال دهها دانشجوی پوهنتون تعلیم و تربیۀ کابل روز شنبه نیز در صحن این پوهنتون در واکنش به حمله بر مرکز آموزشی کاج اعتراض کردند.
یکی از شرکت کنندهگان این اعتراضات ویدیویی را به رادیو آزادی فرستاده که در آن ادعا شده مسوولان پوهنتون از ادامۀ اعتراضهای آنان جلوگیری کرده اند.
این اولین بار نیست که طالبان به خشونت علیه تظاهرکنندگان زن در کابل متهم میشوند، بلکه پیش از این نیز برای متفرق کردن معترضان با آنان از خشونت کار گرفته و شماری از خبرنگارانی را که این تظاهرات را پوشش می دادند نیز بازداشت کرده و یا با آنها رفتار نادرست انجام داده اند.