برخی از خبرنگاران و کارکنان پیشین در نظام جمهوری افغانستان که اکنون در پاکستان به سر میبرند میگویند، با مشکلات روبهرو هستند و احساس خطر میکنند.
این افراد که به کشورهای مختلف اروپایی و کانادا درخواست پناهندگی داده اند و منتظر تکمیل شدن روند درخواست های شان هستند، ادعا میکنند که در پاکستان به خاطری احساس خطر میکنند که طالبان در آنجا گاهگاهی قتلهای هدفمند انجام میدهند.
یک بانو که در وزارت امور داخلهٔ نظام پیشین جمهوری افغانستان کار میکرد میگوید، به علت هراس از کشتار هدفمند، افغانستان را ترک کرد و برای درخواست پناهندگی به کشورهای مهاجر پذیر به پاکستان رفته است.
این بانو که به دلیل مشکلات امنیتی نمیخواهد نامش را در گزارش بنویسیم، به رادیو آزادی گفت، در پاکستان هم احساس امنیت نمیکند، زیرا به باور او، با در نظرداشت روابط پاکستان با طالبان هراس دارد که تهدیدی از سوی طالبان در آن کشور متوجهٔ او شود.
"از روزی که به پاکستان آمدیم، در ذهنم همین موضوعات است و حتی اینجا هم إحساس خطر میکنم، هرچند امنیت نسبی وجود دارد، اما تفاوت این است که ما طالبان را به چشم نمیبینیم، ولی احساس میکنیم که طالب در گوشه و کنار محل بود و باش ما حضور دارند، چون پاکستان حمایت کنندهٔ تمام گروهها هراس افگن در جهان است."
یک خبرنگار افغان در پاکستان که او نیز منتظر تکمیل شدن روند پناهندگیاش در پاکستان است، به شرط فاش نشدن نامش به رادیو آزادی گفت:
"خبرنگاران و کارمندان رسانهها که در اینجا هستند، با مشکلات زیاد مواجه هستند آنها بارها گفتند که در اینجا إحساس امنیت نمیکنند و از کشورهای اروپایی و کانادا میخواهند که هرچه زودتر برایشان ویزه بدهند، اگر ما اینجا بمانیم، زندگی ما با تهدید جدی و حتی با تهدید مرگ روبهرو است."
پس از کشته شدن یکی از فرماندهان پیشین پولیس افغانستان در کویته٬ نگرانی های مهاجرین افغان در پاکستان افزایش یافته است
این در حالی است که به اساس اطلاعات خبرنگار رادیو آزادی، عبدالصمد، فرماندهٔ عملیاتی پولیس نظام جمهوری پیشین ولایت کندهار برای ولسوالیهای پنجوایی و ارغنداب، روز گذشته در شهر کویتۀ پاکستان هدف قرار گرفت و کشته شد.
یک منبع به رادیو آزادی گفت، او پس از سقوط افغانستان به دست طالبان به پاکستان رفته بود.
هر چند گفته نشده که چه کسی او را کشته است، اما پس از مرگش برخی از کاربران شبکههای اجتماعی نوشته اند که وی قبل از رفتن به پاکستان در ولایت کندهار تهدید شده بود.
از عبدالنافع تکور، سخنگوی وزارت امور داخلهٔ حکومت طالبان در مورد تهدیدات کارکنان نظام جمهوری پیشین و خبرنگاران در داخل افغانستان و تعقیب آنها در خارج از این کشور پرسیدیم، اما او به رادیو آزادی گفت که کشته شدن عبدالصمد و ادعای خبرنگاران مقیم در پاکستان، مسلهٔ خارجی است و به آنها ربطی ندارد.
اما آقای تکور در مورد این که آیا عبدالصمد در ولایت کندهار از سوی نیروهای آنها تهدید شده بود یا خیر چیزی نگفت.
سخنگویان طالبان پیش از این ادعای کشته شدن کارکنان حکومت جمهوری پیشین به ویژه نیروهای امنیتی را رد کرده و گفته اند که آنها به فرمان عفو عمومی رهبر خود پایبند هستند.
این در حالی است که دیدبان حقوق بشر به تاریخ ۹ قوس سال گذشته گفته بود، طالبان پس از به قدرت رسیدن، بیش از ۱۰۰ نظامی حکومت جمهوری پیشین را در چهار ولایت افغانستان بدون محاکمه اعدام کردند و یا به گونهٔ اجباری ناپدید کردند.
در گزارش این سازمان ادعا شده بود که حد اقل ۴۷ تن از نیروهای امنیتی نظام جمهوری پیشین افغانستان که از ۱۵ آگست الی ۳۱ اکتوبر به طالبان تسلیم شدند و یا بازداشت شده بودند، کشته شده و یا ناپدید هستند.
اما طالبان در آن زمان این ادعا را رد کردند.
سازمان ملل متحد و برخی رسانههای خارجی نیز گزارشهایی از کشته شدن کارمندان و نظامیان نظام جمهوری پیشین را که به وسیله طالبان کشته شده اند٬ نشر کرده بودند.