کمیته حفاظت از خبرنگاران (CPJ) روز جمعه گفت که مقامهای طالبان باید در مورد لت و کوب و آزار و اذیت دو خبرنگار افغان تحقیق کنند.
در یک بیانیۀ این کمیته آمده است که عاملان خشونتها در برابر خبرنگاران نباید بدون مجازات بمانند.
عزت الله سلیمی یکی از خبرنگاران رسانههای خصوصی در کابل است.
او ادعا میکند که چندی پیش از سوی افراد مسلح مورد لت و کوب قرار گرفته است.
وی میگوید که نمیداند چرا و از سوی چه کسانی لت و کوب شده است.
آقای سلیمی به رادیو آزادی گفت:
«از دفتر مرا در هژده هم اوکتوبر بردند همین که از دروازه خارج شدم یک نفر که یونیفورم نداشت مرا گفت که در موتر کسی منتظر شماست گفتم کی است گفت شناخته است از دستم گرفت و مرا به طرف موتر کش کرد همین که نزدیک موتر رسیدم شخصی که در سیت پیشروی موتر نشسته بود گفت که در موتر بالا شو من گفتم مولوی صاحب چه شده در همین وقت شخصی که پشت سرم بود بالایم وار کرد و سرم گیچ خورد و گنس شدم»
او میگوید که تا هنوز نمیداند که این افراد طالبان بودند یا نه؟
آقای سلیمی میگوید پس از این رویداد او از کارش نیز برکنار شد.
کمیته حفاظت از خبرنگاران روز جمعه در بیانیهیی این رویداد را نکوهش کرده است.
در بیانیۀ کمیته حفاظت از خبرنگاران آمده است که عزت الله سلیمی از خبرنگاران رادیو سپوژمی در کابل از دفترش توسط افراد مسلح برده شده و به مدت سه ساعت در داخل موتر بازجویی و مورد لت وکوب قرار گرفته است.
در بیانیۀ همچنان از لت و کوب و بازداشت نیاز محمد خاکسار خبرنگار رادیو-تلویزیون انعکاس در شهرجلال آباد مرکز ولایت ننگرهار گفته شده است.
کمیتۀ جهانی حفاظت از خبرنگاران از
نهاد « نی» حفاظت کننده خبرنگاران: این قضیه باید به عنوان شکایت در کمیسیون تخطی های رسانه یی نیز درج گردد تا پیگیری شود
حکومت طالبان خواسته است که باید در مورد این رویدادها بررسی کنند.
در همین حال نهاد نی حمایت کننده رسانههای آزاد افغانستان میگوید که باید قضایای مربوط به خبرنگاران از راه های قانونی آن حل گردد.
ظریف کریمی، مسئول اداره نی به رادیو آزادی گفت:
« میشود که شکایتی را مبنی بر تخلف شان در کمیسیون برسی و تخلفات بر شکایات رسانه یی ثبت شود تا کمیسیون در این مورد تصمیم گیرد در غیر آن هرنوع مداخله در کار خبرنگاری و رسانه ای درافغانستان خلاف قانون رسانه ها و تعهد حکومت است.»
خواستیم دیدگاه حکومت طالبان را نیز داشته باشیم اما ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان به پرسش های ما دراین باره پاسخ نداد.
پیش از این دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان "یوناما" نیز در دوهم نومبر روز جهانی پایان معافیت عاملان جنایت در برابر خبرنگاران از بدرفتاری، بازداشتهای خودسرانه، و تهدید خبرنگاران زیر حاکمیت طالبان یاد آوری کرده بود.