وزیر خارجهٔ ناروی می گوید٬ طالبان به جای آنکه وضعیت زندگی مردم افغانستان را بهبود بخشند به موضوعات دیگر اولویت داده اند.
انیکن هویتفلت این سخن را روز پنجشنبه در نشست زیر نام "هفتۀ افغانستان" که به میزبانی بنیادهای بشری در شهر اوسلو پایتخت ناروی برگزار شده بود گفت.
او جامعۀ جهانی را تشویق کرد تا طالبان را به پابندی به تعهدات شان و در اولویت قراردادن رفاه مردم افغانستان، وادار سازند.
این نشست یک هفته ای ، دیروز پایان یافت.
خانم هویتفلت تاکید کرد که باید با طالبان گفتگو شود و به گفتۀ او افغان ها خود باید با طالبان صحبت کنند.
محمد عیسی ستانکزی خبرنگار افغان مقیم اوسلو که این نشست را دنبال کرده است می گوید که وزیر خارجۀ ناروی همچنان تاکید کرد که افغانستان نباید بار دیگر به پناهگاه تروریستان بین المللی مبدل شود.
« وزیر خارجۀ ناروی تاکید کرد که این یک واقعیت است که افغانستان ممکن به پایگاه های تروریزم مبدل شود و گروه های مختلف تروریستی آنجا لانه کنند و به آن باید توجه شود. او همچنان گفت که حقوق زنان افغانستان به خصوص اینکه دختران از حقوق ابتدایی تعلیم محروم شده اند این هم یک مسئلۀ مهم است که باید به آن توجه شود.»
وزیر خارجه ناروی در پاسخ به انتقاد ها از این کشور به خاطر میزبانی نشستی با اشتراک طالبان در ماه جنوری امسال در شهر اوسلو، گفت که ناروی با دعوت از طالبان تصمیم درستی گرفته بود.
او گفت که طالبان پس از نشست اوسلو، به وعده های شان در خصوص ایجاد حکومت همه شمول و رعایت حقوق بشری عمل نکردند.
در نشست موسوم به "هفتۀ افغانستان" شماری از کارشناسان مسایل این کشور و جامعه مدنی شرکت کرده بودند.
وزیر خارجه ناروی: طالبان پس از نشست اوسلو، به وعده های شان در خصوص ایجاد حکومت همه شمول و رعایت حقوق بشری عمل نکردند.
نشست "هفتۀ افغانستان" به میزبانی بنیادهای بشری در شهر اوسلو پایتخت ناروی برگزار شده بود
آنها در مورد رسیدگی به وضعیت مردم در افغانستان بحث کردند.
حاکمیت قانون در افغانستان، پیشرفت اقتصادی، حقوق زنان و اقلیت ها و مبارزه با هراس افگنی محور بحثهای اصلی نشست را تشکیل می داد.
کریشتن برگ هیپ عضو انستیتوت صلح اوسلو و یکی از اشتراک کنندگان نشست گفت که با وجود پایان جنگ و برقراری نسبی امنیت در افغانستان، مشکلات زیادی به ویژه در زمینۀ حقوق و وضعیت زندگی زنان در این کشور هنوز باقیمانده است.
شاه گل رضایی، عضو پیشین ولسی جرگه جمهوری مخلوع افغانستان هم در این نشست حضور داشت.
بانو رضایی با اشاره به اعتراضات زنان در برابر محدودیتهای وضع شده توسط طالبان در این کشور گفت که زنانِ معترض به چهرۀ عدالت خواهی برای تامین عدالت و مساوات در افغانستان مبدل شده اند.
وزیر خارجۀ ناروی هم چنان گفته که افغانستان را فراموش نکرده اند.
به گفتۀ او ، کشورش با استفاده از فرصت های موجود به دنبال راه هایی است که از طریق آن با مردم در افغانستان کمک صورت گیرد و وضعیت بهبود یابد.
از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان بیش از پانزده ماه سپری می شود اما حکومت طالبان را به شمول ناروی هیچ کشوری هنوز به رسمیت نشناخته است.