یوناما: افغانستان باید به هر مادهٔ اعلامیه جهانی حقوق بشر پابند بماند

اعتراض زنان در شهر کابل. پس از برگشت به قدرت طالبان محدودیت های را بر حق کار، آموزش و دیگر آزادی های زنان وضع کردند. عکس از آرشیف

دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان ( یوناما) در آستانه روز جهانی حقوق بشر خواهان رعایت حقوق شهروندان در افغانستان شده است.

یوناما در رشته تویت‌های خود موادِ از اعلامیه جهانی حقوق بشر را نشر کرده که در آن آمده که همه مردم افغانستان سزاوار آزادی، برابری و کرامت اند.

یوناما از ماده نهم این اعلامیه نقل کرده که می‌گوید: "هیچ کسی نمی تواند مرا خودسرانه دستگیر یا بازداشت کند. یا مرا از کشورم تبعید نماید."

دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در ادامه نوشته که افغانستان اعلامیه جهانی حقوق بشر را امضا کرده پس باید به هر ماده آن پابند باقی بماند.

یوناما در رشته تویت‌های خود که اول و دیروز چهارم ماه دسمبر منتشر کرده از مواد، اول، سوم و پنجم اعلامیه حقوق بشر نیز یاد کرده است.

در این ماده‌ها گفته شده است: "هیچکس حق ندارد مرا شکنجه کند، من حق زندگی دارم و باید در آزادی و امنیت زندگی کنم. آزاد و برابر با دیگران به دنیا آمدم و باید با همه انسان‌ها یکسان رفتار شود."

بیشتر در این باره: برخی فعالان حقوق زنان افغان: حق بلند کردن صدای دادخواهی از ما گرفته شده‌است

یوناما در حالی به تطبیق مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر تاکید می‌کند که طالبان نزدیک به ۱۶ ماه می‌شود که در افغانستان حاکم اند و حکومت آنها در این مدت به نقض گسترده حقوق بشری متهم است.

حکومت طالبان در افغانستان، زنان و مردان فعال و همچنان خبرنگاران را زندانی کرده، بر آموزش دختران و کار زنان محدودیت وضع نموده، آزادی رسانه‌ها و آزادی بیان محدود شده است.

اما بسیاری محدودیت‌ها بر زنان متمرکز بوده است.

همزمان، در آستانه روز جهانی حقوق بشر، فعالان حقوق زن از ۲۷ ماه نوامبر تظاهراتی را در حمایت از زنان افغان در لندن و چندین شهر بزرگ جهان به راه انداختند.

بیشتر در این باره: راهپیمایی‌های برای حمایت از زنان افغان در چندین شهر بزرگ جهان


قرار است، این اعتراضات تا ۱۰ دسیمبر ادامه یابند.

در این اعتراض‌ها حمایت بین المللی از حقوق زنان تقاضا شده است.

همزمان، طالبان می‌گویند که حقوق زنان در روشنایی اصول اسلامی حفظ است.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان در ۷ ماه قوس در گفتگو به رادیو آزادی گفت که جهان اسلام تعریف خاصی از حقوق دارد و مردم در افغانستان باید حقوق خود را از دیدگاه اسلام جستجو کنند.

زمانیکه از سخنگویان طالبان در باره حقوق زنان در کشور‌های اسلامی پرسیده می شود، می گویند که شرایط در افغانستان به گونه دیگر است.