سازمان جهانی صحت (دبلیو اچ او) میگوید که به ۵،۳۶ میلیون کودک زیر پنج سال در افغانستان واکسین سرخکان تطبیق کردهاست.
روز پنجشنبه در گزارش نشر شده از سوی این سازمان آمده، در کمپاینی که از ۲۶ نومبر تا ۱۲ دسمبر انجام شده، این شمار کودکان ۹ ماهه تا ۵ ساله واکسین سرخکان دریافت کردند.
این درحالیست که بر بنیاد آمار ارائه شده در این گزارش سازمان جهانی صحت، تا نومبر سال روان میلادی ۵،۴۸۴ مورد سرخکان در افغانستان تأیید شده که حدود ۳۰۰ مورد مرگ ناشی از عفونت سرخکان نیز ثبت شدهاست.
حدود ۳۰۰ مورد مرگ ناشی از عفونت سرخکان نیز ثبت شدهاست.سازمان جهانی صحت
بیشتر موارد سرخکان در کودکان زیر ۵ سال دیده شدهاست.
در گزارش سازمان جهانی صحت همچنان آمده که از ۲۶ نومبر تا ۱۲ دسمبر ۶،۱ میلیون کودک هم در افغانستان واکسین پولیو یا فلج اطفال دریافت کردند.
«دبلیو اچ او» نوشته که کمپاین واکسین پولیو در ۳۲۹ ولسوالی ۳۴ ولایت افغانستان تطبیق شدهاست.
قاسم و علی، دو تن از باشندهگان کابل در مورد تطبیق واکسینهای سرخکان و پولیو بالای کودکان زیر ۵ سالشان به رادیو آزادی گفتند: "بخش واکسین دو روز پیهم آمدند کسانی که غیر حاضر بودند باز صبحاش آمدند، تشکر بسیار زیاد بخاطریکه امراض زیاد خطرناک است."
"مه دو تا طفل دارم که واکسین کردم، امیدوارم که این واکسین ادامه پیدا کند و از پدر و مادران خواهش دارم که توجه کنند به این مسئله و اطفال خود را واکسین کنند."
بر اساس آمارهای رسمی واقعات مثبت پولیو در افغانستان رو به کاهش است و از ۵۴ واقعه در سال ۲۰۲۰ به ۴ واقعه در سال ۲۰۲۱ و ۲ واقعه در سال جاری کاهش یافته است.
این درحالیست که در گزارش سازمان جهانی صحت به نقل از داکتر لو داپنگ، نمایندۀ این سازمان در افغانستان آمده است: "ما توانستیم از کودکان افغان در برابر سرخکان و فلج اطفال با وارد شدن به فصل سخت زمستان در کشور محافظت کنیم."
سازمان جهانی صحت نوشته است، این نخستین کمپاین سرتاسری واکسین سرخکان و پولیو بعد از حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان بوده است.
واقعات مثبت پولیو در افغانستان رو به کاهش است و از ۵۴ واقعه در سال ۲۰۲۰ به ۴ واقعه در سال ۲۰۲۱ و ۲ واقعه در سال جاری کاهش یافته است.
بر بنیاد معلومات ارائه شده از سوی سازمان جهانی صحت واکسین سرخکان بیخطر است و ۵۰ سال میشود برای محافظت از کودکان در برابر این بیماری از واکسین استفاده میشود.
بهگفتۀ این سازمان، تطبیق واکسین در ۲۰ سال اخیر توانسته است جان ۲۳ میلیون تن را در سطح جهان نجات دهد.