درست ششصد روز میشود که مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم در افغانستان جبرآ تعطیل است.
در این مدت تنها برای دختران تا صنف ششم اجازه آموزش داده شده. باقی صد ها هزار تن خانه نشین استند.
سحر فطرت پژوهشگر بخش افغانستان در دیدبان جهانی حقوق بشر، نگران این وضعیت است.
او در پیامی ناوقت روز جمعه به رادیو آزادی گفت که طالبان پالیسی آموزشی و کاری دوره پنج ساله حاکمیت اول شانرا بر زنان و دختران تطبیق و تحمیل می کنند.
" با گذشت ششصد روز از بسته ماندن مکتب های دخترانه، همه ما شاهد استیم و به چشمان خوب می بینیم که طالبان مانند حکومت دوره قبل شان، وقت گرانبهای دختران و زنان افغانستان را، وقتی را که آنها باید شگوفا شوند، آموزش و پرورش ببینند، با زن ستیزی خود دوباره ضایع می کنند."
حکومت طالبان می گوید که مخالف آموزش دختران نیست اما روی پالیسی آن کار می کند. اما با گذشت نزدیک به ۲۱ ماه، هیچ خبری نه از این پالیسی است و نه هم گشایش درب مکتب ها.
یونیسف: بیشتر از یک میلیون دختر در افغانستان از درس محروم مانده اند
سحر و مریم دو تن از دانش آموزان در کابل می گویند که از این وضعیت خسته شده اند و می خواهند تا محدودیت های آموزشی بر دختران پایان یابد.
" ما دیگر اصلاً حق تحصیل را نداریم. حق تحصیل، حق مسلم است و بر هر مرد و زن فرض است. این حق را کسی از ما گرفته نمی تواند."
" خواست ما از جامعه همین است که از ما دختران حمایت کند. با طالبان حرف بزند تا ما را به درس خواندن اجازه بدهند، چون یگانه شوق و علاقه من، درس خواندن است و من زیاد آرزو دارم که درس بخوانم و به درس هایم ادامه بدهم."
جامعه جهانی در راس سازمان ملل متحد، نهاد های مدافع حقوق بشر، سازمان ها و کشور های مختلف همواره از طالبان خواسته اند تا بگذارند که همه دختران در افغانستان به آموزش ادامه دهند.
نهاد های بین المللی از افغانستان به عنوان یگانه کشوری در جهان یاد می کنند که در آن حق کار و آموزش برای بانوان داده نمی شود.
سازمان ملل متحد در ماه مارچ امسال گفت، شمار دخترانی که امسال در افغانستان به مکتب رفته نمی توانند، به حدود سه میلیون تن می رسد.
یونیسف، صندوق حمایت از کودکان در این سازمان، شمار دخترانی را که در نتیجه فرمان ممانعت طالبان از آموزش مانده اند، بیش از یک میلیون تن تخمین می کند.