در ۱۷ ولایت افغانستان بارندگی های شدید و سرازیر شدن سیلاب ها پیش بینی شده است

تصویر از بارنده گی ها و سیلاب های اخیر در ولایت غور

ریاست هواشناسی وزارت ترانسپورت هوانوردی ملکی حکومت طالبان از احتمال بارندگی‌های نسبتاً شدید، رعد و برق و سیلاب‌ها در ۱۷ ولایت هشدار داده است.

به اساس گزارش این اداره در ولایت‌های بدخشان، تخار، بغلان، سمنگان، سرپل، بلخ، بامیان، پنجشیر، پروان، نورستان، کنر، لغمان، ننگرهار، لوگر، پکتیا٬ پکتیکا٬ خوست و سالنگ ها بارنده گی ها و سرازیر شدن سیلاب ها پیش بینی شده است.

به اساس پیش بینی این اداره، میزان کل بارندگی‌ها در نقاط مختلف ولایت‌های یاد شده بین ۱۰ تا ۳۰ میلی متر خواهد بود.

این اداره همچنان از احتمال وزش باد‌های شدید در ولایت‌های مرکزی، شمال غرب، غرب و جنوب غرب کشور نیز خبر داده است.

در ماه‌های گذشته نیز شماری از ولایات افغانستان شاهد حوادث طبیعی به ویژه وقوع سیلاب‌های ویرانگر بودند که در نتیجه شماری ازخانواده‌ها دچار تلفات جانی و خسارات مالی شدند.

بسیاری از مردم در مناطق سیلاب زده به کمک های بشری نیاز دارند

حالا در جمع ولایت‌های هشدار داده شده شماری از ولایت‌هایی هم شامل اند که قبلاً گواه سیلاب‌های ویرانگر بودند.

حالا برخی از خانواده‌ها در این ولایت‌ها که خانه‌هایشان در مسیر سیل قرار دارد، نگران جاری شدن سیلاب‌ها در مناطق‌شان هستند.

ملک یعقوب، باشندۀ ناحیه هشتم شهر جلال‌آباد به رادیوآزادی گفت که قبلاً نیز بارندگی‌های شدید و وقوع سیلاب‌ها در این منطقه خسارات زیاد مالی را به مردم وارد کرده بود:

"نگرانی ما این است که اگر باز هم بارندگی شود و سیلاب بیاید به ما ضرر می‌رسد بخاطری که خانه‌های ما در مسیر سیلاب است و سیلاب هم به طرف خانه‌های ما می‌آید، کودکان، مواشی و همه چیز ما در امن نیست و سیلاب همه را خراب خواهد کرد."

جمعه الدین، باشندۀ ولسوالی مندول ولایت نورستان نیز در مورد خسارات سیلاب‌های گذشته در منطقه‌شان روایت می‌کند:

"اینجا بسیارسیلاب آمد و مردم ما را دچار خسارۀ مالی کرد، زمین‌های زراعتی مردم از بین رفت، سرک‌های مواصلاتی ما مسدود است و سیلاب بسیار سرک‌ها را تخریب کرده است."

گفته شده است که افغانستان در معرض تغییرات اقلیمی شدیدی قرار گرفته است

پیش از این شماری از آسیب‌دیدگان حوادث طبیعی به ویژه سیلاب‌ها در برخی ولایت‌های افغانستان در صحبت با رادیو آزادی از نرسیدن کمک‌ها شکایت کرده بودند.

تلاش کردیم نظر وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث حکومت طالبان را در پیوند به آمادگی‌ها برای کمک رسانی به مناطق آسیب‌پذیر داشته باشیم، اما شفیع رحیمی، سخنگوی این وزارت تا زمان نشر این گزارش به پرسش‌های ما پاسخ نداد.

اما او پیش از این به رادیوآزادی گفته بود که این وزارت در همکاری با موسسه‌های ملی و بین‌المللی کمک‌های بشردوستانه را به مناطق سیلاب‌زده رسانده و روند کمک‌رسانی به متضرران ادامه دارد.

از سوی دیگر چندی پیش سازمان ملل متحد در یک گزارش خود گفته بود که افغانستان یکی از ده کشور متاثر از تغییرات اقلیمی است و مقدار سیلاب‌ها در فصل تابستان در این کشور بیشتر می‌شود.