لانا ذکی نصیبه، نمایندۀ امارات متحدۀ عربی در سازمان ملل متحد میگوید بحران اقتصادی در افغانستان، وضعیت زنان را که بدترین بحران "حقوق زنان در جهان" است، افزایش داده تا جایی که به گفتۀ او بیش از ۸۰ هزار دختر مجبور به ازدواج شده اند.
او دیروز سهشنبه در نشست ویژۀ شورای امنیت سازمان ملل متحد در بارۀ افغانستان گفت:
"میلیونها نفر با ناامنی غذایی روبهرو هستند. نیازهای انسانی در جهان بالاترین سطح خود رسیده است و دختران و زنان از جامعه حذف میشوند. بنابرین، این لحظهای برای رضایت در این شورا نیست."
نمایندۀ امارات متحده عربی در سازمان ملل متحد در حالی به ازدواج دختران به دلیل فقر اشاره میکند که شبکۀ تحلیلگران افغانستان در گزارش خود در اکتوبر ۲۰۲۲ گفته است که به دلیل سقوط سیستم اقتصادی در افغانستان، برخی خانوادهها مجبور میشوند تا دختران کم سنشان را در بدل پول با ناامیدی به ازدواج بدهند.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان به پرسش رادیو آزادی در این باره پاسخ نداد، اما در ماه جوزای ۱۴۰۲ ادارۀ ملی احصائیه اعلام کرد که نزدیک به ۴۰ درصد دختران در افغانستان قبل از ۱۸ سالگی ازدواج میکنند.
در همین حال سیما باهوس، مدیر اجرایی بخش زنان سازمان ملل متحد نیز میگوید که به دلیل محدودیتهای طالبان، شاهد افزایش ازدواج و کار کودکان هستیم.
خانم باهوس در جلسۀ شورای امنیت گفت:
"زنان به ما میگویند که با ادامۀ محدودیتها برای زندگی آنان، این محدودیتها به ویژه توسط اعضای مرد خانوادههایشان بر آنها اعمال میشود، زیرا طالبان آنها را مسئول اجرای این دستورات میدانند. با این افزایش محدودیتها و موارد دیگر، ما شاهد افزایش ازدواج کودکان و کار کودکان هستیم."
مدیر اجرایی دفتر زنان سازمان ملل متحد همچنین میگوید که در سه ماه گذشته زنان افغان به او گفته اند که دسترسی به تحصیل مهمترین اولویت آنان است.
این در حالی است که ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان در واکنش به بحث در مورد حقوق دختران و زنان افغان در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در صفحۀ اکس خود این موضوعات را کوچک عنوان کرد.
او نوشت که در سازمان ملل متحد بحثها و نظرات تنها با طرح دو موضوع کوچک و داخلی یعنی "آموزش و کار زنان" منحرف شد.
مقامهای طالبان در حالی موضوع حقوق زنان و دختران را کوچک میخوانند که جامعۀ جهانی به وضوح به آنها گفته است که بدون رعایت حقوق افغانها، آنها بخشی از جامعۀ جهانی نخواهند شد.