لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۲۲

جنبش زنان معترض افغانستان خواهان رهایی فوری ندا پروانی از بند طالبان شده است


تعدادی از زنان معترض در کابل
تعدادی از زنان معترض در کابل

با گذشت هشت روز از ادعاها در بارۀ بازداشت ندا پروانی، یکی اعضای جنبش خود جوش زنان معترض، تا اکنون اطلاعاتی دربارۀ بازداشت وی منتشر نشده است.

به بیان جنبش خود خودش زنان معترض، پروانی با همسر و کودکش روز سه‌شنبۀ هفتۀ گذشته از مقابل خانه‌اش در منطقۀ خیرخانۀ کابل از سوی طالبان بازداشت شده است.

ائتلاف جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان روز دوشنبه با صدور قطعنامه‌ای که در صفحۀ ایکس خود نشر کرده، از بازداشت این زن معترض از سوی طالبان ابراز نگرانی کرده است.

در این قطعنامه از آنچه که خاموشی نهاد‌های بین المللی در قبال بازداشت، ترور و هدف قرار گفتن زنان در افغانستان عنوان شده، به عنوان " سکوت دردناک" یاد شده است.

در این قطعنامه زنان معترض از سازمان ملل متحد، نهادهای مدافع حقوق بشری و سازمان‌های مربوطه خواستار پیگیری قضیۀ ندا پروانی و آزادی وی از بند طالبان شده است.

زنان معترض در کابل و ولایات افغانستان میگویند ک باید جامعه جهانی در قبال بازداشت فعالین زن طالبان را پاسخگو قرار بدهد
زنان معترض در کابل و ولایات افغانستان میگویند ک باید جامعه جهانی در قبال بازداشت فعالین زن طالبان را پاسخگو قرار بدهد

پریسا مبارز، عضو ائتلاف جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان به رادیو آزادی می‌گوید، در بارۀ قضیه و سرنوشت خانم پروانی هیچ اطلاعاتی در دست نیست:

"ما تماسی که با خانواده‌اش داشتیم، آنها به حوزه‌هایی مراجعه کردند، اما خانم ندا در آنجا نبود. ازاینجا مشخص است خانم ندا نزد استخبارات طالبان است. اما هیچ اطلاعی به خانوادۀ وی داده نشده است."

خانم مبارزه که خود قبلا، توسط طالبان بازداشت شده است، می‌گوید، شاهد رفتار طالبان با زنان معترض بوده و نگران وضعیت صحی خانم ندا است.

ترنم سعیدی، یکی از زنان معترض به رادیو آزادی می‌گوید:

"متاسفانه وضعیت زنان در افغانستان نابسامان و بحرانی است اگر این وضعیت ادامه پیدا کند که صدمۀ بزرگی به بدنۀ اجتماعی، فرهنگی و سیاسی افغانستان وارد خواهد شد که جبران ناپذیر خواهد بود."

ترنم سعیدی، یکی از زنان معترض
ترنم سعیدی، یکی از زنان معترض

مقام‌های حکومت طالبان تا به حال در پیوند به ادعای بازداشت ندا پروانی واکنش نشان نداده اند.

از عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت داخلۀ حکومت طالبان هم در این باره پرسیدیم، اما او تا زمان نشر گزارش به سوالات ما پاسخ نداند.

پس از گذشت دوسال از حاکمیت طالبان در افغانستان، هنوز هم زنان با محدودیت‌های تحصیل، کار، حضور در اجتماع و اعتراضات مسالمت‌آمیز مواجه هستند.

حکومت طالبان در جریان دو سال شمار زیادی از زنا معترض، استادان پوهنتنون، خبرنگار و دیگر فعالان را به دلایل مختلف از جمله انتقاد نحوۀ حکومتداری‌شان بازداشت کرده که شماری از آنان از بند رها شدند، اما شمار دیگر از جمله رسول پارسی استاد پوهنتون، مطیع‌الله ویسا فعال حق آموزش، مرتضی بهبودی، خبرنگار و برخی دیگر هنوز هم در بند طالبان بسر می‌برند.

XS
SM
MD
LG