دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد یا اوچا می گوید که ممنوعیت کار زنان در سازمان های غیردولتی در افغانستان، ضربه بزرگ به اقتصاد این کشور وارد کرده است.
این اداره به روز شنبه در بیانیه ای اعلام کرد که اقتصاد شکننده افغانستان، کشوری که به کمک های بشردوستانه متکی است، به دلیل منع کار زنان، در حال بدتر شدن است.
در ادامه آمده است که سیاست های محدودکننده طالبان باعث محرومیت زنان از دریافت کمک و خدمات شده است و این وضعیت بر مشارکت جامعه جهانی و نهادهای مددرسان تاثیر منفی گذاشته است.
یکسال پیش از امروز ۲۴ ماه دسمبر، حکومت طالبان کار زنان و دختران در سازمان های غیردولتی داخلی و خارجی را منع کرد.
سازمان ملل متحد سال گذشته به این مناسبت در بیانیه ای گفت که این دستورات نقض آشکار حقوق اساسی زنان و اصول بشردوستانه تلقی می شود.
نظیفه حقپال، از فعالان حقوق زن است. او دیشب از لندن به رادیو آزادی در این مورد چنین گفت:
«این بسیار تاسف بار است که زنان حق کار در سازمان های غیردولتی را ندارند. آنها حق کار در اداره های سازمان ملل متحد را که برای حقوق اساسی کار می کنند، نیز ندارند. سلب حق کار از زنان تاثیر بد بر زندگی آنان داشته و اقتصاد جامعه به ویژه اقتصاد خانواده های زنان را نیز به شدت متاثر کرده است که خیلی غم انگیز است."
در ادامه سیاست های محدودکننده حکومت طالبان بر زنان و دختران در افغانستان، در اوایل ماه اپریل سال ۲۰۲۳، کار زنان در نهادهای مربوط به سازمان ملل متحد نیز ممنوع شد.
هرچند حکومت طالبان بارها بخاطر این محدودیت ها مورد انتقاد قرار گرفته، تا هنوز موضع خود را تغییر نداده است.
مقامات حکومت طالبان می گویند در چارچوب شریعت اسلام به حقوق زنان و دختران احترام دارند.
اما بیش از ۸۰۰ روز است که آن ها اجازه نمی دهند دختران بالاتر از صنف ششم به مکتب بروند و از یکسال به این سو مانع تحصیل دختران در پوهنتون ها نیز شده اند.
طالبان همچنان به زنان اجازه نمی دهند به حمام های عمومی، پارک های تفریحی و بدون محرم به سفرهای طولانی بروند.
افزون بر این، طالبان آرایشگاه های زنانه را نیز بسته اند که در نتیجه آن ده ها هزار زن بیکار شده اند.