در چهار ولایت شرقی افغانستان یعنی ننگرهار، کنر، نورستان و لغمان، به روز یکشنبه نیز از ۱۵ تا ۳۵ میلی متر بارندگی در حالی پیش بینی شده که وزارت ترانسپورت و هوانوردی طالبان می گوید، احتمال سرازیر شدن سیلاب ها نیز در این ولایات وجود دارد.
در اثر توفان ها، بارندگی های شدید و سیلاب های آنی از روز دوشنبه هفتهی گذشته به اینسو دهها تن در این ولایات، جان هایشان را از دست داده اند.
ولسوالی سرخرود در ولایت ننگرهار، بیشترین آسیب را دیده است.
هیبت الله یک باشندۀ این ولسوالی به رادیو آزادی گفت که کمک با آنها بطور نامنظم صورت گرفته است:
"آنها آمدند و بعضی ها را کمک کردند، ولی در مجموع با همه کمک نکرده اند. یا آمدند، یک خانه را کمک کردند و خانه دیگر را نی، پدرم شهید شد، برادرم زخمی شد، کدام موسسه نیامده به ما کمک کند. بلی برخی ها آمدند و برای ظاهر و نمایش چیز هایی گفتند و رفتند و کدام کمکی نکردند. ولی از سوی حکومت هیچکس نیامده، این منطقه را ببینید که کاملاً تخریب شده، ما از حکومت، موسسات و انجیو ها جداً تقاضا داریم که توجه و کمک کنند، به ویژه در عرصه صحت به اشد کمک نیار است. "
سازمان ملل برای سال ۲۰۲۴ میلادی به منظور کمک رسانی در افغانستان، درخواست سه میلیارد دالر را از جامعۀ جهانی کرده است.
سازمان ملل متحد درنظر دارد درهمکاری با طالبان به مناطق آسیب دیده کمک کند
ستیفن دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد در پایان هفته جاری در یک کنفرانس خبری در نیویارک گفت که این سازمان با شرکایش میخواهد با طالبان هماهنگی کند تا به رویداد های اخیر طبیعی در شرق و شمال شرق افغانستان رسیدگی کند.
بیشتر در این باره: ایالات متحده کمک های اضطراری در اختیار سیلابزده ها در افغانستان قرار میدهد
به گفتۀ ستیفن دوجاریک، براساس ارقام ابتدایی، بیش از ۴۰ تن در نتیجۀ این رویداد ها کشته و ۲۵۰ تن دیگر زخمی شده اند.
آیا از سوی حکومت طالبان کمک هایی با آسیب دیدگان صورت گرفته است؟
وحید الرحمن باشنده ولسوالی سرخرود ولایت ننگرهار در این مورد توضیح میدهد:
" از ولایت کسی نیامده که بگوید من از طرف والی صاحب آمده ام و نه هم کسی از سوی حکومت، قوماندانی امنیه و سایر ارگان ها تا با مردم کمک کند. کسانی هستند که نزدیکان شان را از دست داده اند و فکر نمی کنم که در سه روز غذایی پخته کرده، خورده باشند."
کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور مهاجرین ابراز نگرانی کرده که به دلیل تخریب شماری از سرک ها، پل ها و پلچک ها در شرق افغانستان، تیم های نجات تا هنوز به مناطق دور دست نرسیده اند و ممکن است که با رسیدن تیم های نجات به این مناطق، اطلاعات دقیق و تازه در مورد تلفات جانی و زیان های مالی حاصل شود.