نمایندگی اتحادیۀ اروپا در افغانستان از افزایش بحران آب در این کشور هشدار داده است.
این نمایندگی روز گذشته در اعلامیهای در صفحۀ ایکس خود گفته که خشکسالی، آلودگی هوا و استفاده بیش از حد آب، منابع با ارزش مردم را تهدید میکند. در این حال شماری از باشندهگان ولایتهای مختلف افغانستان میگویند که بارندگیهای اخیر ذخایر آب آشامیدنی را تخریب کرده و آنها با مشکلات جدی روبرو اند.
به ادامه نگرانیها از تأثیرات تغییرات اقلیمی در افغانستان، نمایندگی اتحادیۀ اروپا هشدار داده که بحران آب در این کشور در حال عمیقتر شدن است.
بیشتر در این باره: بحران رو به رشد کمبود آب آشامیدنی در افغانستاناین نمایندگی روز شنبه ۲۷ جولای در اعلامیهای در صفحۀ ایکس خود گفته که خشکسالی، آلودگی هوا و استفاده بیش از حد آب منابع با ارزش مردم را با تهدید روبرو کرده است. نمایندگی اتحادیه اروپا در افغانستان با اشاره به آغاز کمپاین عمومی مصئونیت منابع آب گفته که همه باید به گونه مشترک بحران آب را مهار ساخته و دریاها، جیلها و آبهای زیرزمینی را برای نسلهای آینده مصئون سازند.
اتحادیۀ اروپا کمپاین آگاهیدهی عامه را در مورد خطرات احتمالی ناشی از تغییرات اقلیمی در جهان تحت نام "طبیعت چطور میتواند ما را از سیلابها و خشکسالی نگه دارد" آغاز کرده است.
این در حالیست که موج اخیر تغییرات اقلیمی افغانستان را با چالشهای جدی روبرو کرده است. افغانستان در چند ماه اخیر شاهد سیلابهای مرگبار، زلزلههای مخبر، خشکسالیهای گسترده و برخی آفتهای طبیعی دیگر بوده است. بارانهای شدید، سیلابها و تندبادها در ولایتهای مختلف افغانستان به ویژه ننگرهار در دو هفته گذشته تلفات جانی و خسارات هنگفت مالی را به مردم وارد کرد.
هرچند در مورد تلفات جانی و تخریبات ناشی از موج اخیر تغییرات اقلیمی در افغانستان ارقام مختلف ارائه شده است، اما هفته گذشته سازمان بینالمللی مهاجرت ملل متحد "آی او ام" گفته بود که به اثر بارندگیهای اخیر، توفانها و جاری شدن سیلابها در افغانستان ۷۱ تن جان باختهاند.
در این حال شماری از افغانها نیز میگویند که موج اخیر تغییرات اقلیمی آنها را به شدت آسیب رسانده و نگران ساخته است.
نعمان، یک باشنده ولایت ننگرهار در این مورد به رادیو آزادی گفت:
"از شروع امسال با بدبختیها روبرو هستیم، زمانی که به زمینهای ما آب ضرورت بود باران نشد، بعداً که باران شد فایده نکرد و به اثر آن سیلابها هم آمد و خشکسالی هم بود و فعلاً بسیار گرمی است."
حیاتالله صدیقی، باشنده پروان، میگوید که بارندگیهای اخیر در این ولایت ذخایر آب آشامیدنی را تخریب کرده و مردم را با مشکل جدی روبرو کرده است.
بیشتر در این باره:
افزایش بیماریهای فصلی در بین کودکان در افغانستان با گرم شدن هواخانوادههای سیلابزده در غور منتظر کمک اند، بسیاری از آنان صدای از نهادهای امداد رسان نشنیده انددشواری های مناطق سیلابزده در افغانستان؛ صدها خانواده به آب آشامیدنی دسترسی ندارندیونیسف: روزانه برای هزاران نفر در مناطق سیلابزده در افغانستان آب پاک فراهم میشود"بارندگیها در منطقه سبب سرازی شدن سیلاب از مناطق کوهستانی شده و ذخایر آب آشامیدنی و راهها را تخریب کرد، مردم با مشکلات زیاد روبرو هستند."
این در حالیست که اداره هماهنگی کمکهای بشردوستانه ملل متحد «اوچا» اخیراً گفته که افغانستان از جمله ده کشوریست که با تهدید تغییرات اقلیمی روبرو است و برای کاهش تأثیرات اقلیم آمادگی لازم را هم ندارد.