ملل متحد: تغییرات اقلیمی افغانستان را در معرض خطر قرار داده است، مردم به کمک نیاز دارند

کمیشنری عالی ملل متحد اعلام کرد که افغانستان یکی از کشورهای با بیشترین خطر تغییرات اقلیمی است.

کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهنده‌گان (یو ان اچ سی آر) با اشاره به این که افغانستان یکی از کشورهایی با بیشترین خطر تغییرات اقلیمی است می‌گوید، افراد متأثر از این تغییرات به حمایت و کمک بیشتر ضرورت دارند.

این کمیشنری به روز یکشنبه در صفحه ایکس (توئیتر سابق) خود گفته که سیلاب‌ها و تندبادهای اخیر خسارات زیادی به مردم وارد کرده و بسیاری از آن‌ها به خیمه و سرپناه، حمایت، خدمات صحی و مشاوره‌های روانی نیازمند اند.

(یو ان اچ سی آر) گفته که افغانستان همچنان در معرض خطرات تغییرات اقلیمی ناشی از سیلاب، طوفان و خشکسالی قرار دارد.

در همین حال برخی از سیلاب‌زده‌گان از عدم دریافت کمک‌های لازم شکایت دارند.

بیشتر در این باره: طالبان: ۲۱ میلیون نفر در افغانستان به دلیل تغییرات اقلیمی به آب آشامیدنی صحی دسترسی ندارند

عمران، یکی از سیلاب‌زده‌گان از ولسوالی کوت ولایت ننگرهار، به رادیو آزادی گفت که از یک سو با گرمای شدید هوا مواجه‌اند و بی‌سرپناه هستند، و از سوی دیگر، وارد شدن خسارات جانی و مالی ناشی از سیلاب‌ها آنان را به شدت آسیب‌پذیر ساخته است.

او به رادیو آزادی در مورد نیازمندی‌شان به کمک می‌گوید:

"به کمک بسیار نیاز داریم، به دلیل اینکه مشکل خانه و سرپناه داریم، خانه ما تخریب شده است، وسایل خانه نداریم. وضعیت کار هم بسیار خراب است، کار و بار نداریم."

عبدالکریم درانی یکی از آسیب‌دیده‌گان سیلاب‌های اخیر از ولسوالی سرخرود ننگرهار به رادیو آزادی می‌گوید که آن‌ها از موسسات بین‌المللی انتظار دارند که به آن‌ها کمک کنند.

"در خانواده ما کودکانی هستند که سرپناه و سرپرست ندارند، یک زن بیوه باقی مانده است و وسایل خانه همه از بین رفته است. همچنان به برخی اشیای ضروری دیگر نیاز دارند. تا کنون هیچ سازمان خارجی به کمک ما نرسیده است و کسی نیامده است."

از اواسط ماه ثور امسال، ولایت‌های مختلف افغانستان شاهد بارندگی‌ها و سیلاب‌های شدیدی بودند که صدها تن جان باختند.

این در حالی است که ریاست هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان برای روز یکشنبه، ۱۸ آگست، احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب‌های آنی را در برخی ولایات افغانستان پیش‌بینی کرده است.

بر اساس این پیش‌بینی، ولایت‌های بدخشان، نورستان، کنر، پنجشیر، ننگرهار، لغمان، کابل، لوگر، میدان‌ وردک، پکتیا، خوست، پکتیکا، غزنی، زابل و کندهار گواه ریزش باران‌های شدید و جاری‌شدن سیلاب‌ها خواهند بود.

از اواسط ماه ثور امسال به این طرف ولایت‌های مختلف افغانستان شاهد بارندگی‌ها و سرازیر شدن سیلاب‌ها بودند که در نتیجه صدها تن جان باختند و خسارت هنگفت مالی نیز به مردم وارد شد.

بیشتر در این باره:

پیش بینی باران های تند در چندین ولایت افغانستان؛ سیلاب‌ها مردم را بیشتر به کمک محتاج ساخته استشیوع بیماری های اسهال و استفراغ در میان کودکان ولایت غور؛ خانواده ها خواهان کمک اند افزایش آب دریای آمو هزاران جریب زمین در ولایت‌های شمالی افغانستان را تخریب کرده استطالبان از حاصلات دهقانان عشر جمعآوری می‌کنند، اما دهقانان و زمین‌داران چی خواست هایی دارند؟هشدار اتحادیه اروپا از افزایش بحران آب در افغانستان

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهنده‌گان (یو ان اچ سی آر) پیشتر اعلام کرده بود که در شش ماه اول سال جاری میلادی، ۱۴۵ هزار تن در ۳۳ ولایت افغانستان از آفات طبیعی متأثر شده‌اند.

اداره ملی حفاظت از محیط زیست حکومت طالبان با ابراز نگرانی از تغییرات اقلیمی و اثرات آن در افغانستان، از جامعه جهانی و سازمان ملل متحد خواستار همکاری بدون در نظر گرفتن ملاحظات سیاسی شده است.