شماری از خانوادههای قربانیان حمله انتحاری دیروز شهر کابل که مسئولیت آن را گروه داعش پذیرفته، از حکومت طالبان خواهان تأمین امنیت مردم و کارمندان ملکیاند. آنان به رادیو آزادی گفتند که اعضای ازدسترفته خانوادهشان کدرهای مسلکی سارنوالی بودند.
این حمله انتحاری عصر دیروز در برابر ساختمان لوی سارنوالی سابق که ریاست فعلی تعقیب فرامین و احکام رهبر طالبان در کابل است، رخ داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، داعش در پستی در تلگرام امروز گفت که یک عضو این گروه واسکت انفجاریاش را منفجر کرد و ادعا کرده که در این رویداد بیش از ۴۵ نفر کشته و زخمی شدند. اما قوماندانی امنیه کابل تحت کنترل طالبان پس از وقوع این حمله گفت که در حمله انتحاری حوزه ششم در ساحۀ قلعه بختیار ۶ تن کشته و ۱۳ تن زخمی شدند.
سمیر انگار، برادرزادۀ سارنوال نقیبالله، یکی از کشتهشدهگان رویداد روز دوشنبه در برابر تعمیر لوی سارنوالی سابق و ریاست فعلی تعقیب فرامین و احکام رهبر طالبان در کابل است. او به رادیو آزادی گفت کاکایش سارنوال نقیبالله ۵۹ ساله بود و سرپرست یک خانوادۀ هفتنفری در کابل بود و در این اداره ایفای وظیفه میکرد. او از حکومت طالبان خواست که امنیت مردم و کارمندان ملکی را تأمین کند تا از اینگونه خشونتها جلوگیری شود و بازهم تکرار نشود.
"کاکایم سارنوال صاحب نقیبالله خان که چندین دهه میشد در ادارات مختلف به مردم خدمت کرده و فعلاً در اداره لوی سارنوالی وظیفه اجرا میکرد، حین رخصتی و برگشت به خانه در نزدیکی لوی سارنوالی انفجاری که به وقوع پیوست جان خود را ازدست داد. تمام خانواده و قوم در ازدستدادن این کدر مسلکی خانواده ما محزون هستند."
بیشتر در این باره: جنرال اجمل عمر شینواری در گفتگو با رادیو آزادی: طالبان با کتمان حقایق، افغانستان را به بحران تازه میبرندتلاش کردیم با خانوادههای دیگر جانباختهگان و زخمیهای این رویداد صحبت کنیم، اما آنان حاضر به صحبت نشدند.
حمله انتحاری روز دوشنبه در برابر تعمیر لوی سارنوالی سابق که حالا به ریاست تعقیب فرامین رهبر طالبان تغییر نام کرده است، هنگام رخصتی کارمندان این اداره رخ داد.
خالد زدران، سخنگوی قوماندانی امنیه کابل تحت کنترل طالبان، با ارسال خبرنامهای به رسانهها گفت که در این انفجار ۶ تن از جمله یک زن کشته شدهاند و ۱۳ تن دیگر زخم برداشتهاند. اما گزارشها و تصاویر نشر شده از کشتهشدهگان این رویداد از سوی برخی رسانهها تعداد کشتهشدهها را به شمول کارمندان این اداره ۱۶ تن نشان میدهد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، داعش در پستی در تلگرام یک روز پس از این حمله به روز سهشنبه گفت که یک عضو این گروه واسکت انفجاریاش را منفجر کرد و ادعا کرده که در این رویداد بیش از ۴۵ نفر کشته و زخمی شدند.
این حمله واکنشهای مقامهای افغان و خارجی را در پی داشته است.
بیشتر در این باره: وقوع انفجار در منطقه دارالامان شهر کابلحامد کرزی، رئیسجمهور پیشین افغانستان، در صفحۀ ایکس (توئیتر سابق) خود این حمله را محکوم کرده و با خانوادههای قربانیان ابراز غمشریکی کرده است. فوزیه کوفی، نمایندۀ پارلمان پیشین افغانستان در نظام جمهوری مخلوع، در صفحۀ ایکس نوشته است که تعداد زیادی از مردم بیگناه که سالها قربانی جنگ قدرت تحت نام حفاظت از دین بودهاند در این رویداد قربانی شدند. رابرت دیکسون، شارژدافیر سفارت بریتانیا برای افغانستان، روز سهشنبه در صفحۀ ایکس خود انفجار روز دوشنبه در کابل را "حملۀ شنیع هراسافگنی" خوانده و گفته که افغانستان پس از دههها خشونت به صلح نیاز دارد. او افزوده که "هراسافگنی را در تمام اشکال آن محکوم میکنند."
این حمله در حالی رخ داده است که مقامهای طالبان همواره از تأمین امنیت سراسری در افغانستان سخن گفته و به مردم در این مورد اطمینان دادهاند. اما شماری از آگاهان بخش امنیتی با اشاره به حملۀ روز دوشنبه در کابل طالبان را در تأمین امنیت و جلوگیری از اینگونه حملات ناتوان میخوانند.
بیشتر در این باره:
پنتاگون: افزون بر داعش، چندین گروه تروریستی دیگر نیز در افغانستان فعال اندسه سال پس از حمله داعش به « آبی گیت» میدان هوایی کابل؛ این رویداد هنوز مورد بحث قرار داردوزارت دفاع امریکا: ائتلاف جهانی مبارزه با داعش وجود دارد، اما طالبان شامل این ائتلاف نیستندپنتاگون: در صورت مشاهده تهدید قریبالوقوع، به شاخۀ خراسان داعش حمله میکنیمسه سالهگی حاکمیت دوبارۀ طالبان؛ مردم: امنیت سرتاسری همچنان زیر سوال استمعاون رئیسالوزاری حکومت طالبان خواستار حضور افغانستان در نشست شانگهای شداختر راسخ، یکی از این آگاهان، به رادیو آزادی گفت: "طالبان اگر هر قدر بگویند که امنیت سرتاسری در افغانستان تأمین است، علتش این است که خود مردم هنوز آماده یک جنگ نیابتی و هدفمند نشدهاند، اما استخبارات منطقه یک جنگ جدید را تحت جریان داعش آغاز کرده که این جریان داعش میتواند به کمک جاسوسان استخبارات پاکستان وضعیت امنیتی افغانستان را برهم بزند و طالبان افراد مسلکی ندارند که بتوانند آن را تحت تأثیر خود بیاورند."
این در حالی است که هفته گذشته فصیحالدین لوی درستیز وزارت دفاع حکومت طالبان در نشست خبری "حسابدهی حکومت به ملت" ادعا کرد که داعش در افغانستان سرکوب شده و فعالیت ندارد. پیش از این، شاخه ولایت خراسان داعش مسئولیت حملاتی که در کابل و ولایات مختلف افغانستان صورت گرفته و باعث کشته و زخمی شدن دهها فرد ملکی شده، پذیرفته است.