در حالی که سازمانهای مختلف بینالمللی روزانه گزارشهایی دربارۀ افزایش بیکاری و فقر در افغانستان منتشر میکنند، دفتر هماهنگی امور بشردوستانۀ سازمان ملل متحد (اوچا) به تازگی اعلام کرده است که نزدیک به یک سوم خانوادههای افغانستان سرپناه مناسب ندارند.
اوچا روز دوشنبه، ۹ سپتمبر، در صفحۀ ایکس خود نوشت که تا کنون تنها ۱۴.۶ میلیون دالر از بودجۀ مورد نیاز برای حل این بحران جمعآوری شده است، در حالی که امسال به ۲۲۷ میلیون دالر نیاز است. این اداره همچنان اعلام کرده که ۱۰.۷ میلیون نفر به سرپناه فوری نیاز دارند.
پیش از این، اوچا گزارش داده بود که نیمی از شهروندان افغانستان با فقر شدید روبرو هستند. همچنین گفته شده است که ۸۰ درصد خانوادهها در شرایطی زندگی میکنند که هر عضو خانواده کمتر از یک دالر درآمد دارد.
در این میان، بسیاری از باشندهگان ولایتهای مختلف افغانستان که به دلیل سیلابهای اخیر، تغییرات اقلیمی و مهاجرتها بیسرپناه شدهاند، میگویند هنوز هم برای آنها سرپناه تهیه نشده و در شرایط دشواری زندگی میکنند.
بیشتر در این باره: سازمان ملل متحد: از هر دو نفر در افغانستان یک نفر آن با فقر دست و پنجه نرم میکندجان محمد اکمل، که اخیراً از پاکستان برگشته و در ولایت ننگرهار زندگی میکند، در صحبت با رادیو آزادی خواهان کمک از نهادهای مسئول شد و گفت:
"شش ماه میشود که به افغانستان برگشتیم، اینجا نه خانه است، نه زمین و نه کاری."
شیرمحمد، باشنده منطقۀ لقیهای بغلان مرکزی، میگوید که پس از سیلابها هنوز هم حدود ۳۰ خانواده در زیر خیمهها زندگی میکنند:
"بیست تا سی خانواده بودند که قبلاً در خانههای کرایی زندگی میکردند، اما به اثر سیلابها خانههایشان از بین رفت و حالا در زیر خیمهها شب و روز سختی را سپری میکنند."
محمد غیور، باشنده دیگر همین ساحه، به رادیو آزادی گفت:
"به اثر سیلابها تمام خانههای مردم تخریب شد، زنان و کودکانشان شب و روز را در فضای باز سپری میکنند. این بسیار سخت است، چرا که شبها باد میوزد و روزها گرمای آفتاب است."
افغانستان در ماههای اخیر به دلیل سیلابهای ویرانگر و مشکلات دیگر، با بحرانهای زیادی مواجه بوده است. هزاران خانواده بیسرپناه شده و مردم در ولایتهای مختلف هنوز هم به کمکهای فوری نیاز دارند.
بیشتر در این باره:
ادامه مداخلهٔ طالبان در توزیع کمک های بشری؛ اوچا: ۳۷ پروژه کمک رسانی به طور موقت متوقف شد وزارت عدلیۀ طالبان فعالیت سه نهاد خیریه، یک انجمن و یک شورا را در کابل متوقف کرده استسازمان ملل متحد برای نزدیک به ۶۰۰ خانواده سیلابزده در چندین ولایت کمک فراهم کرده استگرمای طاقت فرسا و فقر زندگی مردم به ویژه کارگران روی جاده های افغانستان را تلخ ساخته استملل متحد: افغانستان یکی از پنج مکان خطرناک برای کارکنان بشری در جهان استهمچنین، برگشت صدها هزار خانواده از ایران و پاکستان نیز نیاز به کمکهای بشردوستانه را در افغانستان افزایش داده است.