گزارش‌ها از کشته و زخمی شدن تعدادی زیادی از افغانها در نتیجۀ تیراندازی مرزبان ایرانی خبر می‌دهند

آرشیف

گزارش شده که تعدادی زیادی از افغانها در‌ نتیجه تیر اندازی نیروهای ایرانی کشته و زخمی شده اند. تا هنوز رقم دقیق کشته شده‌گان و زخمی ها روشن نیست و این ارقام بطور مستقل تایید نشده است.

حکومت طالبان می گوید در این مورد تحقیق می کند، اما نماینده ویژه ایران این گزارش را رد می کند.

اما شاهدان عینی و نزدیکان کشته‌شدگان گفته‌اند که این افغان‌ها که می‌خواستند شب یکشنبه وارد ایران شوند، از سوی نیروهای ایران در منطقۀ سراوان کلگان ولایت سیستان بلوچستان در تیراندازی مستقیم کشته و زخمی شده‌اند.

حال وش، یک سازمان حقوق بشری ایرانی، نیز گزارش داده که مرزبانان ایرانی بر حدود سه صد نفر آتش باری کردند و تعدادی زیادی آنها را کشته و زخمی کردند.

در ویدیوهایی که در رسانه‌های اجتماعی نشر شده، افراد حاضر می‌گویند به‌طور مستقیم هدف تیراندازی نیروهای مرزی ایران قرار گرفته‌اند.

در این ویدیوها که رادیو آزادی محل دقیق، زمان و چگونگی وقوع این رویداد را به‌طور مستقل تأیید کرده نمی‌تواند، مشاهده می‌شود که تعدادی کشته و زخمی شده‌اند که به نظر می‌رسد هدف مرمی قرار گرفته‌اند.

حال وش، یک سازمان حقوق بشری ایرانی، روز دوشنبه گزارش داد که شب یکشنبه حدود ۳۰۰ افغان که می‌خواستند از راه سیستان-بلوچستان وارد ایران شوند، در منطقۀ سراوان کلگان این ولایت از سوی نیروهای مرزی هدف تیراندازی قرار گرفته‌اند.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی این حکومت امروز چهارشنبه ( 25 میزان) در ایکس، توییتر سابق نوشت که در مورد کشته و زخمی شدن شماری از اتباع افغانستان در منطقه مرزی میان پاکستان و ایران تحقیقات را از طریق راه های دیپلومات و نهاد های مختلف آغاز کرده است و براساس تحقیقات تصمیم خواهند گرفت.

اما حسن کاظمی قمی نماینده ویژه ایران برای افغانستان می گوید که در پی گیری مستقیم از طریق منابع معتبر به گفته او تا این لحظه مشخص شده که گزارش ها در مورد کشته شدن ده ها مهاجر افغان در تیراندازی نیروهای ایرانی صحت ندارند.

او امروز در ایکس، توییتر سابق نوشت که برخورد قانونی با ورود غیرقانونی پناهجویان حق مشروع کشورهاست اما قمی تاکید کرد که کشورش در این مورد بگونه قانونمندانه و براساس قرارداد های بین المللی عمل می کند.

این رویداد واکنش‌های گسترده‌ای را در داخل و خارج از افغانستان بین سیاسیون و فعالان برانگیخته است.

قابل ذکر است که اخیراً ایران به اخراج مهاجران افغان شدت بخشیده است و گزارش‌های متعددی از خشونت و برخورد نامناسب با مهاجران افغان داده شده است.

این در حالی است که پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان میلیون‌ها افغان به ایران پناهنده شدند.

رویداد در نقطۀ مرزی بین پاکستان و ایران رخ داده، محلی که دسترسی رسانه ها به آن محدود است. به همین دلیل رادیو ازادی نمیتواند به طور مستقل شمار تلفات این رویداد را که منابع دیگر گزارش داده اند تائید کند.

یاداشت: در این گزارش اطلاعات تازه گنجانیده شده است.