لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۲۳

خانواده‌های قربانیان رویداد کلگان: از جهان درخواست عدالت داریم


گواه‌هان این حادثه در ویدیویی‌که در شبکه‌های اجتماعی و برخی از رسانه‌ها نشر شده، ادعا می‌کند که از ۳۰۰ نفر، حدود ۲۸۰ تن کشته شدند.
گواه‌هان این حادثه در ویدیویی‌که در شبکه‌های اجتماعی و برخی از رسانه‌ها نشر شده، ادعا می‌کند که از ۳۰۰ نفر، حدود ۲۸۰ تن کشته شدند.

شماری از خانواده‌های شهروندان افغانی‌که ادعا می‌شود از سوی مرزبانان ایرانی تیرباران شده‌اند، خواستار عدالت هستند.

این خانواده‌ها در صحبت با رادیو آزادی از جامعه جهانی و سازمان‌های حقوق بشری می‌خواهند تا به این موضوع رسید‌ه‌گی کنند.

بر اساس گزارش‌های نشریۀ حقوق بشری حال‌وش که خبرهای مربوط به سیستان و بلوچستان را پوشش می‌دهد، در تیراندازی مرزبانان ایرانی در شامگاه یکشنبه ۲۲ میزان بر یک گروه بزرگی از افغانها تعدادی زیادی کشته و زخمی شدند.

آمار دقیق تلفات این رویداد تاکنون از سوی نهادهای مستقل تأیید نشده و رادیو آزادی نیز نمی‌تواند آن را به‌گونه مستقلانه تأیید کند.

اما خانواده‌های شماری از قربانیان این رویداد خونین خواستار عدالت هستند و از جامعه جهانی و سازمان‌های حقوق بشری می‌خواهند تا به این موضوع رسید‌ه‌گی کنند.

جمال‌الدین که از ولسوالی زارع ولایت بلخ از طریق تیلفون با رادیوآزادی صحبت می کرد گفت که جسد پسرش به روستای شان انتقال یافته است.

او درحالی‌که خواستار رسید‌ه‌گی به این حادثه است، می‌گوید فکر نمی‌کند که صدای‌اش از سوی هیچ مرجعی شنیده شود: "اگر به دولت چیزی هم بگویم، دولت پرسان نمی‌کند و هیچ کاری هم ندارد و به حرف ما توجه نمی‌کند که چی می‌گویم."

گل آقا، جوانی‌که ۲۷ سال سن داشت و پدر یک پسر بود، به گفته اقاربش یکی دیگر از کشته‌شده‌گان این رویداد است که جسد او نیز به ولسوالی زارع انتقال یافته است.

تاج محمد، پسر کاکای گل آقا، در صحبت با رادیو آزادی درحالی‌که خواستار رسید‌ه‌گی به این رویداد شد، می‌گوید او برای کار و پیدا کردن لقمه نانی به ایران می‌رفت که تیرباران شد: "پدر و مادرش به‌خاطر قرضداری او را به ایران فرستادند که به شهادت رساندند. ما از سازمان‌های بین‌المللی و حکومت افغانستان می‌خواهیم که به این موضوع رسید‌ه‌گی شود. ما خو به دنبال یک لقمه نان او را فرستاده بودیم و حالی هرچی کنیم، بی‌فایده است."

برخی از خانواده‌ها هنوز از سرنوشت عزیزان‌شان اطلاعی ندارند و چشم‌انتظار خبری از آنان‌اند.
برخی از خانواده‌ها هنوز از سرنوشت عزیزان‌شان اطلاعی ندارند و چشم‌انتظار خبری از آنان‌اند.

شمار دیگر از این خانواده‌ها که عزیزان‌شان در راه ایران بودند و تاکنون از سرنوشت‌شان اطلاعی ندارند، به شدت نگران هستند و چشم‌انتظار خبری از آنان‌اند.

نشریۀ حقوق بشری حال‌وش که خبرهای مربوط به سیستان و بلوچستان را پوشش می‌دهد، روز گذشته گزارش داد که در منطقه کلگان در مرز میان ایران و پاکستان، نیروهای مرزی ایران بر یک گروهی بزرگی از افغان‌هایی که می‌خواستند وارد ایران شوند، شلیک کرده‌اند.

بحران شدید اقتصادی در افغانستان یکی از عوامل فرار جوانان افغانی است که در جست‌وجوی کار، سعی می‌کنند از مسیرهای غیررسمی وارد کشورهای همسایه شوند.

به باور آگاهان امور مهاجرت، عدم توجه حکومت طالبان بر ایجاد شغل و افزایش فقر سبب شده که مردم برای رهایی از گرسنه‌گی، کشور را ترک کنند.

سارا رحمانی، آگاه امور مهاجرت که در بخش دادخواهی برای مهاجرین افغان نیز فعالیت دارد، در صحبت به رادیو آزادی گفت: "طالب باید به فکر کارآفرینی و درآمد مردم و فکر جوانان کشور باشد، نه به فکر محدودیت‌هایی که هر روز اضافه‌تر می‌کنند که زنان پارک نروند، زنان از خانه بیرون نروند. به فکر مردم باشند که از فقر فرار می‌کنند و در مرزها بالای آن‌ها تیراندازی می‌شود و کشته می‌شوند."

گفتنی است این حادثه با واکنش‌های گسترده داخلی و خارجی و نهادهای حقوق بشری مواجه شد و نیز به تازه‌گی حمیدالله فطرت، معاون سخنگوی حکومت طالبان، از تشکیل هیئتی برای انجام تحقیقات در این مورد خبر داده‌است.

او در صفحۀ اکس (توئیتر سابق) خود نوشته که ریاست این هیئت را معین امنیتی وزارت امور داخله بر عهده دارد و این هیئت متشکل از نماینده‌گان وزارت‌های دفاع ملی، امور خارجه، سرحدات و ریاست عمومی استخبارات است تا موضوع را به‌گونه دقیق بررسی کنند و به ریاست‌الوزرا گزارش دهند.

XS
SM
MD
LG