لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱۷ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۰۸

خبر ها

در ایالت‌های کلیدی ترمپ از رقیب خود کامالا هریس پیشی گرفته است

شادی حامیان ترمپ
شادی حامیان ترمپ

بر اساس آمار غیررسمی منتشر شده از سوی رسانه‌های نظارت بر انتخابات، در هفت ایالت امریکا که ایالت‌های تصمیم گیرنده محسوب می‌شوند، دونالد ترمپ، رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوری خواه در انتخابات ریاست جمهوری امریکا، از رقیب خود، کامالا هریس، نامزد دموکرات پیشی گرفته است.

بر گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، دونالد ترمپ در ایالت کارولینای شمالی با ۱۶ رای الکترال کالج برنده شده است. مراکز رای گیری در سایر ایالت‌های نوسانی پنسیلوانیا، جورجیا، میشیگان، آریزونا، ویسکانسین و نوادا نیز قبل از اعلام برندۀ انتخابات، بسته شده است.

شمارش آرا در ایالت‌های غرب امریکا ادامه دارد. ده‌ها میلیون رای دهنده در این ایالت‌ها رای‌های خود را در روز انتخابات به صندوق انداخته اند که به ۸۴ میلیون رای قبلی اضافه شده است.

ترمپ در ایالت فلوریدا که زمانی میدان رقابت انتخاباتی خوانده می‌شد و جمهوری خواهان در انتخابات گذشته در آن اکثریت داشتند، پیروز شده است. او همچنین برنده ایالات تگزاس، کارولینای جنوبی و ایندیانا شده است.

کامالا هریس رقیب ترمپ، در ایالات ویرجینیا، نیویورک، مکسیکو و کالیفورنیا که مراکز قوی دموکراتان به شمار می‌رود، پیروز شده است.

ترمپ همچنین با ۲۳۰ رای الکترال کالج در چندین ایالت دیگر برنده شده و آرای الکترال کالج کامالا هریس به ۲۰۹ رسیده است.

برای اینکه یک نامزد به حیث برنده انتخابات شناخته شود، باید حداقل ۲۷۰ رای الکترال کالج را کسب کند.

حدود نصف آرای ایالات ایالات متحده معلوم شده است

نقشه ایالت‌های که رای شان معلوم شده است.
نقشه ایالت‌های که رای شان معلوم شده است.

بر اساس پیش‌بینی‌ها در این انتخابات ریاست‌جمهوری تاریخی ایالات متحدۀ امریکا که احتمالاً پیامدهای مهم بر جنگ روسیه غیر موجۀ روسیه در اوکراین، درگیری‌های نظامی در شرقمیانه و سایر مسایل جهانی خواهد داشت، حدود نصف آرای ایالات ایالات متحده معلوم شده است.

اما آرای ایالت‌های کلیدی نوسانی تا هنوز معلوم نشده‌ و رقابت مورد انتظار بین دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور سابق و نامزد جمهوری‌خواهان با کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور و نامزد حزب دموکرات، بسیار نزدیک است.

همانطور که انتظار می‌رفت، بر اساس پیش بینی‌های غیررسمی رسانه‌ها ترمپ در ایالات آلاباما، آرکانزاس، فلوریدا، ایندیانا، کنتاکی، لوئیزیانا، می سی سی پی، میسوری، مونتانا، دو ناحیۀ نبراسکا، اوهایو، اوکلاهما، کارولینای جنوبی، داکوتای جنوبی، تینسی، تگزاس، یوتا، ویرجینیای غربی و وایومینگ برنده اعلام شد.

همچنین همانطوری که انتظار می‌رفت، کامالا هریس در ایالات کلورادو، کانکتیکات، دیلاور، ایلینوی، مریلند، ماساچوستس، نیوهمپشایر، نیوجرسی، نیویورک، رود آیلند و ورمونت برنده اعلام شد.

براساس نتایج غیر رسمی رسانه‌ها، دونالد ترمپ آرای ۱۹۸ الکترال کالج و کامالا هریس ۱۱۲ آرای الکترال کالج را حاصل کرده اند، اما آرای بسیاری از ایالت‌های به اصطلاح میدان نبرد مانند آریزونا، جورجیا، میشیگان، نیوادا، پنسیلوانیا و ویسکانسین تا هنوز معلوم نشده است.

اولین نامزدی که ۲۷۰ رای الکترال کالج را به دست بیآورد، چهل و هفتمین رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا خواهد شد.

دونالد ترمپ ۱۷۷ رای و کمالا هاریس  ۹۹ رای کالج‌های انتخاباتی را حاصل کرده اند

غرفه‌های رای دهی
غرفه‌های رای دهی

طوریکه انتظار میرفت، نظر به پیش بینی‌های غیررسمی رسانه‌ها، دونالد ترمپ در ایالات الاباما، آرکانزاس، فلوریدا، ایندیانا، کینتاکی، لویزیانا، میسی سی پی، اوهایو، اوکلاهما، کارولینای جنوبی، داکوتای جنوبی، تینیسی، تگزاس، ویرجینیا غربی، و وایومینگ برنده شده است.

همچنان طوریکه انتظار می رفت، رقیب او کمالا هاریس، در ایالات کینتیکیت، دیلاویر، ایلینایز، میریلند، ماساچوستس، نیو همپشیر، نیو جرسی، نیویارک، رود آیلند، و ویرمونت برنده شده است.

به این ترتیب دونالد ترمپ ۱۷۷ رای کالج انتخاباتی و کمالا هاریس ۹۹ رای کالج‌های انتخاباتی را حاصل کرده اند، مگر تا هنوز آرای بسیاری از ایالت های‌مهم، بشمول کلیفورنیا معلوم نیست که تقریباً یقینی به معاون رئیس جمهور رای خواهد داد.

نتایج ابتدایی انتخابات در چند ایالت مرکزی و شرقی امریکا اعلان شده است

جریان رای دهی در یکی از ایالت های امریکا
جریان رای دهی در یکی از ایالت های امریکا

این انتخابات روی جنگ روسیه در اوکراین، جنگ و نزاع شرق میانه و سایر مسائل جهانی توجه خواهد داشت.

کمالاهریس معاون رئیس جمهور فعلی و دونالد ترمپ رئیس جمهور سابق در این انتخابات در رقابت شانه به شانه باهم قرار دارند.

طوریکه توقع میرفت دونالد ترمپ طبق پیش بینی‌های غیررسمی رسانه‌ها درایالت‌های آرکانساس، میسی سی پی، آلاباما، اوکلاهوما، تینسی، کارولینای جنوبی، فلوریدا، کینتکی، ویرجینای غرب و اندیانا برنده اعلان شده است.

آنسو رقیب وی کمالا هریس طوریکه توقع میرفت در ایالت‌های ویرمونت، رود آیلند، نیوجیرسی، ماساچوستس، میریلند وکونیکتیک برنده اعلان شده است.

تا هنوز دونالد به ۱۰۱ رای کالج الیکترال وخانم هریس به ۴۹ رای دست یافته است. اما نتایح در ایالت‌های اساسی از جمله نیویارک و کالیفورنیا که توقع میرود به کمالا هریس رای دهند مشخص نشده است.

هریکی از این دونامزد ان درصورت دست یافتن به به ۲۷۰ رای الکترال کالج ۴۷ مین رئیس جمهور امریکا خواهد شد.

ناظران انتخاباتی: آرای کالج‌هایی انتخاباتی در چند ایالت اولیه معلوم شده است

نامزد بردنده باید آرای حداقل ۲۷۰ کالج انتخاباتی را بدست بیاورد.
نامزد بردنده باید آرای حداقل ۲۷۰ کالج انتخاباتی را بدست بیاورد.

به اساس شمارش غیر رسمی که از سوی ناظران انتخاباتی منتشر شده، آرای کالج‌هایی انتخاباتی(الکترال کالج) در چند ایالت اولیه، معلوم شده است.

دونالد ترمپ در ایالات کنتاکی که هشت کالج انتخاباتی دارد و ایندیانا که یازده کالج انتخاباتی دارد، برنده شده است.

کمالا هریس در ایالت ورمونت که سه رای کالج انتخاباتی دارد، برنده شده است.

هر نامزد که آرای حداقل ۲۷۰ کالج انتخاباتی را بدست بیاورد، برنده این انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحدۀ امریکا، اعلام خواهد شد.

اوچا: مداخلات طالبان روند رساندن کمک‌های بشری در افغانستان را با آزمون‌های بیشتری مواجه می‌کند

روند توزیع کمک های بشری در ولایت ارزگان
روند توزیع کمک های بشری در ولایت ارزگان

دفتر هماهنگی کمک‌های بشری سازمان ملل متحد(اوچا) در افغانستان می‌گوید که مداخلات طالبان، رسانیدن کمک‌های بشری در افغانستان را با آزمون‌های بیشتر مواجه می‌کند.

این ادارۀ سازمان ملل متحد به خبرگزاری دی. پی. ای جرمنی گفته که در ماه سپتمبر سالجاری، نهاد های کمک های بشری ۱۷۳ مورد را گزارش داده اند که طالبان از رسانیدن کمک ها مانع شده اند.

دفتر هماهنگی کمک‌های بشری سازمان ملل متحد(اوچا) همچنین گفته که این مداخله در امور کاری شرکای تمویل‌کننده، بیشتر در بخش‌های اداری و دفتری صورت می‌گیرد.

به گفتۀ اوچا در نتیجه این موانع، سازمان ها کار ۸۳ پروژه را موقتاً به حالت تعلیق در آورده اند، محل فعالیت شان را تغییر داده و یا هم کارهای شان را محدود کرده اند.

حکومت طالبان تا هنوز در مورد اظهارات تازۀ اوچا چیزی نگفته، اما قبل از این از جامعه جهانی خواسته بود که موضوع کمک‌های بشری را سیاسی نسازد.

تیم های ملی کریکت افغانستان و بنگلادیش به مصاف هم می‌روند

تصویر آرشیف: گوشه یی از یک رقابت میان تیم های افغانستان و بنگله دیش
تصویر آرشیف: گوشه یی از یک رقابت میان تیم های افغانستان و بنگله دیش

به سلسلۀ مسابقات ۵۰ اوره کریکت، امروز(چهارشنبه ۶ اکتوبر) تیم های ملی کریکت افغانستان و بنگلادیش باهم مسابقه می دهند.

این مسابقه ساعت دو و نیم بعد از ظهر به وقت کابل در استدیوم کریکت شارجه در امارات متحدۀ عربی برگزار می شود.

مسابقه دوم بین این دو تیم روز شنبه نوزدهم عقرب و آخرین مسابقه بین آنها روز دوشنبه ۲۱ عقرب برگزار می شود.

پیش از این، دو تیم ۱۶ بار در رقابت های کریکت پنجاه آوره با هم مقابل شده اند. بنگلادیش ۱۰ بار پیروز شده و افغانستان شش بار به پیروزی رسیده است.

پس از پایان این سلسله از رقابت های کریکت پنجاه آوره با بنگلادیش، قرار است تیم افغانستان چندین مسابقه بیست آوره، پنجاه آوره و تست را در مقابل تیم زیمبابوی انجام دهد.

طالبان دو تن را در ولایت پکتیکا به جرم فساد اخلاقی دُره زدند

ولایت پکتیکا در نقشه افغانستان
ولایت پکتیکا در نقشه افغانستان

ستره محکمه طالبان از مجازات چهار تن در محضر عام، در ولایات پکتیکا و تخار خبر داده است.

ستره محکمه دیروز(۵ نوامبر) در اعلامیه ای گفت که بر اساس فیصله محکمه ابتدایی ولسوالی خوشامند ولایت پکتیکا، یک زن و یک مرد به اتهام فساد اخلاقی، در محضر عام ۳۹ دره زده شدند و هر کدام به یک سال و هشت ماه حبس تعزیری نیز محکوم شدند.

پیش از این، روز سه شنبه، در ولسوالی فرخار ولایت تخار نیز یک زن و یک مرد به اتهام روابط نامشروع به ۳۹ دره در ملاء عام محکوم شدند.

مجازات های مشابه اخیراً در چندین ولایت دیگر افغانستان تطبیق شده است.

دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان(یوناما) در گزارش اخیر خود که پنجشنبه گذشته منتشر شد، گفته که حکومت طالبان از اول جولای تا سپتمبر ۱۱۱ مجازات بدنی را بر ۹۵ مرد، ۱۵ زن و یک دختر تطبیق کرده است.

سازمان ملل متحد و گروه های حقوق بشر با تاکید از طالبان خواسته اند که همچو مجازات ها را که توهین به کرامت انسانی تلقی شود، متوقف سازند.

شارژافیر سفارت ایالات متحده برای افغانستان بار دیگر به حمایت از خبرنگاران افغان تاکید کرد

کرن دکر، شارزدافیر سفارت ایالات متحده برای افغانستان
کرن دکر، شارزدافیر سفارت ایالات متحده برای افغانستان

کرن دکر، شارزدافیر سفارت ایالات متحده برای افغانستان می گوید که خبرنگاران افغان اطلاعات در مورد مردم افغانستان را در اختیار جهان قرار می دهند و رهبران را به پاسخگویی مجبور می سازند.

خانم دکر روز جهارشنبه(۵ نوامبر) در شبکۀ اکس(تویتر سابق) در اعلامیه ای همچنین گفته که حق دسترسی به اطلاعات یک حق بشری به رسمیت شناخته شده بین المللی است و برای تصمیم گیری آگاهانه در همۀ زمینه های زندگی ضروری تلقی می شود. به گفتۀ او، خبرنگاران و کارمندان رسانه باید در امان باشند و بتوانند بدون ترس از انتقام یا ترس به فعالیت خود ادامه دهند.

از دوم نوامبر به حیث روز جهانی پایان دادن به مصونیت از مجازات برای جنایات علیه خبرنگاران تجلیل شد. سفارت امریکا در افغانستان یکشنبه گذشته گفته بود که خبرنگاران افغان در جستجوی حقیقت مورد تهدید، خشونت و اجبار قرار می گیرند.

گفته می شود که افغانستان یکی از کشورهای جهان است که پس از تسلط دوبارۀ طالبان، خبرنگاران با وضعیت بسیار بدی روبرو هستند. بر اساس آخرین شاخص کمیته حمایت از خبرنگاران (CPJ) در یک دهه گذشته 18 خبرنگار در افغانستان کشته شده اند.

باران های شدید و سیلاب ها در برخی از نقاط افغانستان پیش بینی شده است

تخریبات ناشی از سیلاب های اخیر در ولایت ننگرهار
تخریبات ناشی از سیلاب های اخیر در ولایت ننگرهار

ادارۀ هواشناسی وزارت انرژی و آب حکومت طالبان می گوید، امروز چهارشنبه و فردا پنجشنبه خطر افزایش سطح آب دریاها در حوزه های متعدد دریایی افغانستان و خطر جاری شدن سیلاب ها در برخی مناطق وجود دارد.

این ادارۀ روز چهارشنبه(۵ نوامبر) در اعلامیه‌ای، از دریا‌های هریرود، مرغاب و آمو به‌ حیث حوزه های دریایی نام برده که در اثر بارندگی‌های نسبتاً شدید، احتمال سیلاب‌ها در آن زیاد است.

ادارۀ هواشناسی وزارت انرژی و آب حکومت طالبان از باشندگان این حوزه های دریایی خواسته که به خطرات ناشی از سیلاب ها توجه کنند و در صورت وقوع سیلاب ها به سایر مردم اطلاع دهند.

بر اساس اعلامیه در ولایات سرپل، فاریاب، بادغیس، بدخشان، هرات و برخی مناطق دیگر احتمال وقوع سیلاب های آنی وجود دارد.

در سالجاری صدها تن بر اثر سیلاب ها در افغانستان جان خود را از دست داده و خسارات مالی هنگفت را متحمل شده اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG