لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۲۷ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۰۸

مرور بر روزنامه های چاپ امروز کابل


موضوع بازار گرم شطرنج های سیاسی در افغانستان، مشکلات امنیتی و رفتن انتخابات به دور دوم، ازمطالب اساسی روزنامه های روز سه شنبه کابل است.

ویسا
روزنامه ویسا در سرمقاله شماره امروز خود خواسته های تازه داکتر عبدالله مبنی بر برکناری رییس کمسیون مستقل انتخابات افغانستان و تعلیق وظایف تعدادی از مقامات دولتی را مورد بررسی قرار داده و پرسیده است، آیا عبدالله بحران می خواهد یا راه گریز جستجو می کند؟

روزنامه در عین حال اظهارات رهبر حزب وحدت اسلامی، محمد محقق را نیز به نشر رسانده که گفته است، شرایط داکتر عبدالله جنبه قانونی ندارد.

روزنامه در مطلب دیگر، مشکلات بی سرپناهی در کشور را نیز مورد بررسی قرار داده و خواهان حل این مشکل شده است.

انیس
روزنامه دولتی انیس پاسخ رییس جمهور کرزی را به خواسته های داکتر عبدالله منتشر کرده است.

روزنامه به نقل از رییس جمهور افغانستان نوشته است که تغییرات گسترده در دولت به خیر کشور نخواهد بود.

روزنامه در مطلبی دیگر مساله راه اندازی تظاهرات اخیر را مورد انتقاد قرار داده و نوشته است که این اجندای است که بیشتر هدف آن بازی با عواطف مردم است.

روزنامه برخی اظهارات کارشناسان را در مورد انتخابات نیز به نشر رسانده و به نقل از آنان نوشته است که مسدود ساختن برخی از مراکز رای دهی از جانب خارجی ها، مداخله در امور افغانستان است.

آرمان ملی
روزنامه آرمان ملی در سرمقاله شماره امروز خود گفته است که اقدام کمسیون انتخابات برای برکناری دوصد کارمند از وظایف شان مشکلی را حل نمی کند، زیرا به قول نویسنده، میکانیزمی برای برکناری آنان و نصب افراد تازه وجود ندارد.

روزنامه در مطلب دیگر وضعیت کنونی افغانستان را اضطراب سیاسی توصیف کرده و نوشته است که این روز ها، بازار شطرنج بازی های سیاسی گرم است.
برنامه های تازه برای بازسازی ولایت دور افتاده غور و کمک های پولند در این راستا از مطالب دیگر روزنامه است.

هشت صبح

روزنامه هشت صبح در سرمقاله شماره امروز خود با اشاره به تبصره های که در مورد انتخابات دور دوم صورت می گیرد نوشته است که هیچ گزینهء جز رفتن انتخابات به دور دوم وجود ندارد.

مقاله نویس گفته است که برای برطرف کردن آثار منفی تقلب های انتخابات دور اول، برگزاری دور دوم انتخابات بسیار ضروری است.

روزنامه مطلبی هم در مورد استراتیژی های امنیتی انتخابات افغانستان به نشر رسانده و مشوره های را در مورد چگونه گی ترتیب این استراتیژی بیان کرده است.

اصلاح و هیواد
روزنامه های دولتی اصلاح و هیواد نیز برخی مطالب تحلیلی را به نشر رسانده اند.

هیواد در سرمقاله شماره امروز خود نوشته است که مسدود شدن برخی از مراکز رای دهی نمی تواند جلو تقلب های انتخاباتی را بگیرد.

اما اصلاح بار دیگر به مساله اشتراک مردم در انتخابات افغانستان اشاره کرده و گفته است که اشتراک مردم در انتخابات مسوولیت ملی است.

راه نجات
روزنامه راه نجات بخش های از اظهارات تازه رییس جمهور افغانستان را به نشر رسانده که در مورد روابط با کشور های غربی ابراز کرده است.

روزنامه به نقل از رییس جمهور کرزی نوشته است که آیا غرب شریک قابل اعتماد برای افغانستان است؟

روزنامه در مطلب دیگر در مورد نقش زلمی خلیلزاد در افغانستان تبصره کرده و با اشاره به اجلاس روز گذشته که در کابل برگزار شده بود، نوشته است که خلیلزاد از آب گل آلود ماهی می گیرد.


این روزنامه ها را برشنانظری مرور کرده است.
XS
SM
MD
LG