لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۳۰ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۳۳

سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ به ولسی جرگه فراه خوانده شد


اجلاس عمومی فوق العاده مشرانو جرگه به روز چهار شنبه به چگونه گی نشرات تلویزیون های خصوصی و اقدامات وزارت اطلاعات و فرهنگ برای جلوگیری از نشر برنامه های خلاف اصول اسلامی و فرهنگ افغانی اختصاص یافته بود.

مقامات وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان می گویند، مداخلات حلقات خارجی و داخلی و عدم همکاری ارگان های عدلی و قضایی باعث شده تا این وزارت نتواند در پیاده کردن پالیسی نشراتی موفقانه عمل کند.

عبدالکریم خرم سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ که در اجلاس فوق العاده مشرانو جرگه فراخوانده شده بود تا در رابطه به نشر برنامه های که مخالف روحیه اسلامی خوانده شده توضیحات بدهد گفت، وزارت اطلاعات و فرهنگ قدم های در جهت جلوگیری از نشر مطالب غیر اسلامی و فرهنگ افغانی در تلویزیون ها برداشته است.

آقای خرم به روز چهار شنبه گفت، وی حدود 20 موارد تخلف نشراتی تلویزیون های خصوصی را به ارگان های عدلی و قضایی ارسال کرده ولی آنها در زمینه اقدام نکرده اند.
محمد کریم خرم سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ

آقای خرم در ادامه گفت:
«آخرین مکتوب که به ریاست محاکم عمومی محکمه استیناف ولایت کابل ارسال کردیم در ماه ششم سال جاری بوده است. من شخصاً نزد قاضی القضات مراجعه کردم و از مشکل وی را آگاه ساختم. در یکی از کشور های بزرگ که من سفر کردم یکی از مامورین بلند پایه همان مملکت از من پرسید که چرا من با نشر سریال ها مخالف استم. در گزارش که این ارگان نشر کرد اسم من در بین کسان که با آزادی بیان مخالف هستند موجود بود و هم چنان تذکر رفته بود که من عقیده طالبانی دارم.»

سرپرست وزارت اطلاعت و فرهنگ افغانستان روز سه شنبه نیز از جانب کمسیون امور فرهنگی ولسی جرگه فراخوانده شده بود تا پیرامون نشرات تلویزیون های خصوصی توضیحات بدهد، اعضای شورای ملی افغانستان تلوبزیون های خصوصی را نه تنها در زمینه نشر برخی برنامه های مغایر دین اسلام مورد انتقاد قرار داد، بلکه آنها می گویند که برخی برنامه های انتقادی این تلویزیون ها نیز توهین آمیز است.

در جریان اجلاس روز چهار شنبه، شماری از سناتوران به خاطر عدم حضور مسوولان رسانه ها خواهان برخورد جدی با آنها شدند، ولی عدهء دیگر اظهار نظر کردند که مشرانو جرگه بر طبق مواد قانون نمی تواند مسوولان رسانه های خصوصی را به مشرانو جرگه فراخواند.

مظفر الدین مظفری منشی مشرانو جرگه در رابطه به نتایج اجلاس چنین گفت:
«اقدامات را که وزارت محترم اطلاعات و فرهنگ انجام داده است از طرف مجلس سنا قابل تقدیر و تمجید است و ارگان های عدلی و قضایی کشور که در ارتباط دوسیه های که از طرف وزارت اطلاعات و فرهنگ ارسال شده توجه نکرده اند به مجلس عمومی می خواهیم.»

معاون لوی څارنوالی در اجلاس روز سه شنبه ولسی جرگه وعده کرد که در زمینه شکایات وزارت اطلاعات و فرهنگ در خصوص جلوگیری از نشر مطالب خلاف روحیه اسلامی همکاری خواهد کرد.

از چند سال به این طرف نشر سریال های هندی و سایر کشور ها و بعضی از برنامه های انتقادی در تلویزیون های خصوصی سر و صدای زیادی را به راه انداخته است. مقامات دولتی پیوسته خواهان قطع نشر بعضی از برنامه های انتقادی و سریال های هندی که مغایر اساسات اسلامی خوانده شده، گردیده اند.

به اساس تقاضای وزارت اطلاعات وفرهنگ شماری از این رسانه ها به کمسیون تخطی از رسانه ها معرفی شده وحتی در مواردی این ارگان های نشراتی به جرایم نقدی نیز مکلف ساخته شده اند، ولی مشکل اساسی وزارت اطلاعات و فرهنگ با رسانه های خصوصی تا اکنون لاینحل باقی مانده است.

گزارش از حمید "پژمان"
XS
SM
MD
LG