لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۸ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۸:۱۲

«دستگیری ملاعبدالغنی برادر، نیت پاکستان و پرسش های بدون پاسخ»


گاردین
روزنامهء گاردین چاپ انگلستان در شماره اخیر خود مطلبی دارد در بارهء این که چرا پاکستان طالبان دستگیر شده را به افغانستان تسلیم نمی کند که در بخش آن می نویسد:
این عمل پاکستان که از تسلیمی شخص شماره دوم طالبان به حکومت افغانستان رو می گرداند، در مورد نیت های پاکستان در رابطه با امنیت افغانستان شک و تردید را می افزاید.

میانجی گران در مذاکرات سری با طالبان می گویند، ملا عبدالغنی برادر شخص شماره دوم و قوماندان عمومی قوای طالبان که چندی قبل در پاکستان دستگیر شد، در مذاکرات سری با حکومت افغانستان دخیل بود.

به نوشتهء روزنامه در پاکستان چنین نظریات وجود دارد که ادارهء استخبارات نظامی این کشور آی، اس، آی به خاطر ملا برادر را دستگیر کرد که او می خواست بدون دخالت اسلام آباد با حکومت افغانستان مذاکره کند.

روزنامه می افزاید، امریکا اظهار می دارد که ملا برادر در عملیات مشترک مامورین استخبارات امریکا و پاکستان دستگیر شده است که در چنین حالت نمی توان بر پاکستان اتهام وارد کرد که ملا برادر به خاطر جلوگیری از ادامهء مذاکرات با حکومت افغانستان دستگیر شده است.

اما به نوشتهء روزنامه این مساله یک چیز واضیح است که آی، اس، آی یک نقش عمده را در صفوف طالبان بازی می کند و نمی خواهد که هیچ تصمیم در این گروه بدون دخالت مستقیم خود آن اتخاذ شود.

از سوی دیگر این نیت پاکستان که حاضر نیست ملا برادر و دیگر مقامات دستگیر شده طالبان را به افغانستان تسلیم کند، نشان می دهد که پاکستان از دخالت در مسایل افغانستان و تلاش ها برای گرفتن رهبری برنامه های مصالحه این کشور صرف نظر کردنی نیست.

واشنگتن پوست
روزنامه واشنگتن پوست در شماره اخیر خود مطلبی دارد درباره این که طالبان به شمال افغانستان هم رخنه کرده اند.

روزنامه می نویسد:
وضیعت در شمال افغانستان سبب شده است که قوماندان عمومی قوای ناتو و امریکا در افغانستان جنرال ستانلی مک کرستال یک تعداد از عساکر تازه نفس امریکایی را به شمال افغانستان سوق بدهد.

به نوشته روزنامه حضور طالبان از همه بیشتر در ولایت کندز و اطراف آن حس می شود که آن ها حتی بعضی از قریه ها را تصرف کرده و قوانین خود را در آن جاری کرده اند.

روزنامه از قول باشنده گان بعضی از این مناطق می نویسد که می گویند، بعد از 9 سال سقوط رژیم طالبان، نظریات آ نها در بعضی مسایل مخصوصاً در ساحه تعلیم زنان، هنوز هم تغییر نکرده است.

از این رو در بعضی مناطق ولایت کندز که نفوذ طالبان بیشتر شده است، اکثر خانواده های که دختران شان درس می خوانند، منطقه را ترک کرده به جا های دیگر رفته اند که اطفال شان از درس محروم نشوند.

اما به نوشته روزنامه یک تعداد دیگری هستند که توانایی مالی ترک خانه خود را ندارند و بجز تحمل بی سوادی دختران، راه دیگر برایشان باقی نه مانده است.
XS
SM
MD
LG