لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۳ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۹:۴۰

«آیا حکومت جدید بریتانیا از جنگ افغانستان چیزی به دست خواهد آورد؟»


گاردین
روزنامه گاردین چاپ بریتانیا در شماره اخیر خود مقاله تحلیلی مفصلی را در ارتباط به مشکلات جنگ در افغانستان، تلفات ملکیان و در مجموع عواقب جنگ به چاپ رسانیده و در آغاز آن پرسشی را مطرح می کند، آیا حکومت جدید بریتانیا از جنگ افغانستان چیزی به دست خواهد آورد؟ روزنامه می نویسد، رویدادها در افغانستان جنگ زده با تحرک خطرناک ناشی از خود این رویدادها به سرعت به سوی نقطه پایان در حرکت است.

گاردین می نویسد:
هفته گذشته باراک اوباما رییس جمهور ایالات متحده امریکا تلاش کرد تا رییس جمهور حامد کرزی را که به اصطلاح از او رنجیده بود و برای پیوستن با طالبان تهدید کرده بود، تسلی داده و خرسند سازد. رییس جمهور اوباما کمک های تازه را به آقای کرزی تعهد کرد.

روزنامه علاوه می کند:
رییس جمهور کرزی در ارگ ریاست جمهور در کابل نفس راحت نه کشیده بود که طالبان حمله انتحاری را در کابل بر کاروان نیروهای ناتو انجام دادند و به این ترتیب رقم تلفات نیروهای امریکایی در افغانستان مرز یک هزار تن رسید.

طالبان مسلح بر پایگاه نیروهای امریکایی در بگرام نیز حمله را انجام دادند و گزارش های هم از به قدرت رسیدن مخالفان مسلح دولت افغانستان در ولسوالی مارجه هلمند نیز انتشار یافته است.

گاردین می نویسد، در تابستان روان عملیات نظامی گسترده نیروهای ایتلاف در قندهار آغاز می شود و تعدادی زیادی از خبرنگاران از جریان جنگ ها گزارش خواهند داد. انتظار می رود که نیروهای ایتلافی مواضع مستحکم طالبان مسلح را درهم بشکنند.

به باور روزنامه موضوع در همین جا به پایان نمی رسد. دشمن اگر در یک جا از بین برده می شود از جای دیگر سر بلند می کند و فعالیت های ملیشه ها امروز فردا از وزیرستان تا به کینتکت امریکا رسیده است.

گاردین با اشاره به عملی نشدن تعهدات رییس جمهور اوباما که در جریان کمپاین انتخاباتی انجام داده بود و شرح برخی از مسایل دیگر از مشکل تلفات ملکیان یاد آور می شود و می نویسد:
در سال اول دوره ریاست جمهور باراک اوباما در حملات طیاره های بدون پیلوت در مناطق قبایلی 700 ملکی کشته شده اند که اکثر شان زنان و اطفال بوده اند.

روزنامه در سطرهای اخیر این تحلیل اش می نویسد، در این روزها امریکا و متحدین آن در دشت های خشک و وحشتناک افغانستان گیر مانده اند و این جنگ که به حدود یک دهه نزدیک می شود، طولانی ترین جنگ آنها در تاریخ معاصر می باشد. به نوشته روزنامه برای حکومت بریتانیا امری مهم تر و عاجل تر از این نخواهد بود که راه های خروجش را از افغانستان جستجو کند.

روزنامه گاردین در یک مقاله دیگر به موضوع تحویل دهی قومندانی سربازان بریتانیایی در ولایت هلمند به نیروهای امریکایی پرداخته و می نویسد:
ظاهراً نیروهای بریتانیایی مستقر در این ولایت از این اقدام استقبال کرده اند، اما تعدادی از سربازان تجربه کار و جنگدیده از این اقدام خرسند نیستند.

روزنامه می نویسد، هلمند که یک منطقه خطرناک دانسته می شود، قومندانی حدود هشت هزار سرباز بریتانیایی مستقر در آنجا به قومندانان امریکایی سپرده شده است.

گاردین علاوه می کند:
در حال حاضر در ولایت هلمند حدود 20 هزار سرباز امریکایی مستقر شده اند و در حقیقت بریتانیا برای مبارزه با تندروان مسلح سرباز کافی در اختیار ندارد.
XS
SM
MD
LG