لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۳۰ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۱۳

«خانم آشتیانی سنگسار نه خواهد شد»


Iran - Flag
Iran - Flag
مسالهء سنگسار یک زن ایرانی پس از آن مورد توجهء جامعه جهانی قرار گرفت که وکیل مدافع وی از جامعهء جهانی تقاضا کرد که زنده گی این زن را نجات دهند. اما از سوی دیگر رسانه های بریتانیایی خبر می دهند که سکینه محمدی آشتیانی سنگسار نه خواهد شد.

چینل چهارم تلویزیون بریتانیا و روزنامه گاردین به نقل از سفارت ایران در لندن می گویند که خانم آشتیانی سنگسار نمی شود.

سفارت ایران رسماً در این مورد چیزی نه گفته است و روشن نیست که آیا حکم اعدام از وی برداشته شده است یا خیر.

سفارت ایران در لندن گفته است که آنها از ادارات امور قضایی در ایران آگاه شده اند که خانم آشتیانی سنگسار نه خواهد شد.

روزنامه گاردین با ساجد پسر 22 ساله و فریده دختر 17 سالهء آشتیانی صحبت کرده است. آنها حکم سنگسار بر مادر شان را یک فاجعه خوانده اند.

ویلیم هیگ وزیر خارجهء بریتانیا در لندن به خبرنگاران گفت که سنگسار در جهان امروز قابل پذیرش نسیت و از تهران خواست تا خانم آشتیانی سنگسار نه شود:
وی افزود:
« به نظر من سنگسار مجازات قرون وسطا است که در جهان پیشرفته امروز جا نه دارد و ادامهء آن در ایران به ما ثابت می سازد، تعهدات که در زمینهء حقوق بشر در آن جا پیش از این صورت گرفته بود، زیر پا می شود. بنابر این من از حکومت ایران می خواهم به طور فوری جلو این مجازات را بگیرد و پروسهء را که طی آن این زن محاکمه شده، دوباره بازرسی شود و من فکر می کنم اگر این مجازات تطبیق شود جهان را متعجب و متنفر خواهد ساخت.»

در ایران سنگسار طوری تطبیق می شود که در آن مردان تا کمر و زنان تا سینه در زمین گور می شوند و تا مرگ مورد پرتاب سنگ قرار می گیرند.

مارک تونر معاون سخنگوی وزارت خارجهء امریکا در ارتباط به این حکم سنگسار در واشنگتن به خبرنگاران گفت:
« سنگسار به حیث وسیلهء اعدام، عیناً شکنجه کردن است. این بربریت و عمل شنیع است.»

اخرین سنگسار در ایران در سال 2008 صورت گرفته است، اما رسانه های غربی می گویند، اکثراً حکومت ایران تطبیق این مجازات را پنهان می کند.

داکتر علوم اسلامی در قاهره عبدالله عطایی می گوید، سنگسار سنت است و در زمان پیامبر اسلام یک بار عملی شده است.
وی در ادامه افزود:
« حکم سنگسار در قرانکریم نیامده. فقط در تاریخ یک بار در دوران پیغمبر علیه السلام سنت تقریری بوده که خود پیغمبر علیه السلام به سنگسار کردن اشتراک نه کرده اند، به این معنی که اگر ما در تطبیق سنت پیغمبر اکرم (ص) در همین جز تشدد نه کنیم، مرتکب گناه نمی شویم به خاطریکه پیغمبر علیه السلام زمانیکه این زن بعد از فراهم شدن همهء شروط و اقرار مکرر، مورد اصابت سنگ قرار گرفت و خواست فرار کند، اما چون کسانیکه در آن جا بودند این مطلب را نمی فهمیدند و خود پیغمبر علیه السلام در این قضیه شرکت نه داشتند. روایاتی موجود است که حتی چشمان رسول اکرم بعد از این حادثه پر از اشک شد و گفت، چرا نگذاشتید که آن زن برود. و بعد از خواندن نماز جنازهء وی گفت، تمام گناهان این زن از بین رفت و مغفرت خداوند در حق این زن شامل حال تمام امت من می شود.»

فراز سانی ناظر بخش ایران در گروه نظارت بر حقوق بشر می گوید، احتمالاً رقم کسانی که در ایران سنگسار می شوند، زیاد باشد و ما تنها از رقم محدود آنها با خبر می شویم.

این سازمان می گوید، سکینه محمدی آشتیانی در سال 2006 از سوی یک محکمه به سنگسار محکوم شد، اما خود آشتیانی می گوید از وی به جبر اعتراف گرفته شده است. پیش از این بالای وی حکم 99 دره تطبیق شده بود.

XS
SM
MD
LG