لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۳ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۵:۴۸

«با این همه شکایات پس پاکستان با کی است امریکا و یا طالبان؟»


واشنگتن تایمز
روزنامه واشنگتن تایمز در شماره اخیر خود می نویسد، بعد از نشر اسناد سری فعالیت نیرو های امریکا در افغانستان، توجه همه به مشکلات امنیتی و تهدید های که از نشر این اسناد به عساکر امریکا و مخبران آنها ایجاد شده، جلب گردیده است.

اما به نوشته روزنامه در این اسناده معلوم می شود که یک جنگ دیگری هم در افغانستان ادامه دارد، جنگی که تعین کننده سرنوشت اقتصادی آینده افغانستان می باشد. در مبارزه برای شکست طالبان و ایجاد یک نظام سالم دیموکراسی در افغانستان مبارزه مالی اهمیت حیاتی دارد، مخصوصاً در تبدیل کردن افغانستان به یک شریک با اعتبار برای غرب.

نویسنده مطلب در روزنامه واشنگتن تایمز محمود کرزی برادر رییس جمهور کرزی که خود یکی از تجار شناخته افغانستان می باشد، می نویسد که در راه پیروزی در این ساحه چند مشکل عمده وجود دارد.

اول فساد کوچک در سطح پایین در بین مامورین گمرک، افراد پولیس و مامورین پایین رتبه حکومت که از رشوت به حیث یک درآمد دوم برای خود استفاده می کنند.

درجه دوم فساد در بین مقامات بلند رتبه حکومت می باشد و سیاستمداران بلند پایه در آن نقش دارند. به نوشته محمود کرزی با جلب توجه غرب بیشتر به مسایل امنیتی، این افراد گستاخانه به خورد و برد دست می زنند.

درجه بلند تر فساد زمانی آغاز می شود که سازمان ها و قرار دادی های خارجی هم در این فساد شامل می شوند و ملیونها دالر به تاراج می رود.

در چنین حالت سیاستمدارانی که به فساد آلوده هستند و ثروت های خود را پنهانی از جریان اقتصادی در داخل افغانستان خارج می کنند، به خاطر این که توجه را از خود به سمت دیگر سوق بدهند، نام تجاری را که برای سرمایه گذاری از بانک ها و منابع مالی دیگر قرضه گرفته و می خواهند چرخ اقتصادی و تجارتی افغانستان را در گردش نگهدارند، به فساد متهم می سازند که این مشکلات همه با هم چرخ ماشین اقتصادی افغانستان را کند ساخته و مانع پیشرفت اقتصادی این کشور می شوند.


نیوزویک
مجله نیوزویک در شماره اخیر خود مطلبی دارد تحت عنوان:
طالبان افغان می گویند که با امریکایی ها یک نکته مشترک دارند و آن این است که پاکستان با هردوی آنها بازی می کند.

مجله می نویسد در گذشته حکومت افغانستان و بعضی حلقات غربی سر و صدا ها را بلند کرده بودند که پاکستان از طالبان حمایت می کند و در وقت های اخیر این صدا ها در امریکا و انگلستان نیز بیشتر شده است.

اما به نوشته مجله بهتر است یک بار هم به درد دل طالبان گوش داده شود که آنها در مورد پاکستان چه می گویند.

مجله می افزاید از 11 سپتمبر به بعد، بعضی از رهبران شناخته طالبان یکی پی دیگر دستگر شده و شماری هم مانند مولوی عثمانی و ملا داد الله کشته شده اند. مجله از قول بعضی از رهبران طالبان می نویسد که گفته اند در تمام این کشتار ها و بازداشت ها آی اس آی دست داشته است و آنها فریاد می زنند که پاکستان برای نزدیک شدن به امریکا آنها را قربانی می کند.

در چنین حالت مجله نیوزویک سوال می کند، با در نظرداشت شکایت های دو طرف از پاکستان، پس این کشور با کی است با امریکا و یا طالبان.

مجله از قول پروفیسر در اداره تحقیقات جنگ در کنگز کالیج لندن، اناتول لیفین می نویسد که گفته است پاکستان با هیچ طرف نیست و مانند هر کشور دیگر تنها به منافع خود متمرکز می باشد و طالبان نسبت به هرکس دیگر این موضوع را خوبتر درک می کنند.
XS
SM
MD
LG