لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۳ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۷:۱۵

نخستین مرحله کمک به آسیب دیده های خشکسالی در فاریاب آغاز شد


ریاست زراعت فاریاب نخستین مرحله کمک به آسیب دیده های خشکسالی را آغاز کرد. اسدالله بهار رییس اداره زراعت، مالداری و آبیاری فاریاب به رادیو آزادی گفت: در این مرحله ده هزار دهقان در چهارده واحد اداری فاریاب ازین مساعدت ها مستفید می شوند.
وی افزود: این کمک ها در دو کتگوری برای زارعین و مالداران صورت می گیرد:

« این بسته های کمکی برای افرادی توزیع می شود که شامل دو کتگوری یعنی دهقان و مالدار بوده باشند. مالداری که دارای ده راس مواشی بوده باشد و ازین طریق امرار معیشت بکند می تواند ازین کمک ها مستفید شود و نیز دهقانی که تنها زمین للمی داشته و حاصلات خود را از دست داده و هیچ چاره ی دیگر نداشته باشد شامل این مساعدت ها می گردد.»

به گفته آقای بهار در این مرحله به شمول شهر میمنه، زارعین ولسوالی های اندخوی، قرغان، قرمقول، خان چهارباغ، دولت آباد، شیرین تگاب و خواجه سبز پوش، تحت پوشش این مساعدت رایگان که شامل گندم بذری، گندم خوراکی، برنج، ادویه ضد پرازیت حیوانی و علوفه حیوانی می باشد بهره مند می شوند.

در همین حال شماری از دهقانان که از اثر خشکسالی امسال محصولات زراعتی شان را از دست داده و از این مساعدت ها بهره مند شده اند می گویند دولت باید در مورد توزیع مواد خوراکی و تهیه آب زراعتی نیز اقدام نماید.

دو تن در مورد چنین گفتند:
« در اندخوی آب موجود نمی باشد، دولت باید برای ما دهقانان آب زراعتی را هم میسر سازد. دولت برای ما گندم اصلاح شده بذری را توزیع نموده اما در اندخوی آب زراعتی وجود ندارد. ما از دولت تقاضا می نماییم که برای ما آب زراعتی را نیز تهیه نماید.»

« دولت برای ما گندم بذری را کمک نمود و ما تقاضا داریم که در آینده ها برای ما مواد خوراکی هم کمک نماید. ما خانواده های غریب هستیم
امسال خشکسالی شد و کشت و زراعت نشد، علف نشد و ما از این ناحیه سخت متضرر شدیم.»


همچنان سلطان سنجر ولسوال اندخوی گفت: این کمک ها بنابر میزان آسیب دیده گان ولسوالی های چهارگانهء اندخوی ناکافی است، وی می خواهد تا کمک ها قبل از شدت گرفتن سرما به مستحقین رسانده شود.

خشکسالی از جمله حوادث طبعی به حساب می رود که از چند سال بدین سو این آفت دامنگیر ولایات شمال منجمله ولایت فاریاب شده و تعداد زیاد از زارعین و مالداران را متضرر ساخته است.

دولت نیز برای حل این مشکل به کمک های ابتدایی می پردازد، اما آگاهان به این باور اند که احداث بند های آب گردان و استفاده از آب دریای آمو بخاطر کشتمند ساختن زمین های زراعتی راه حل بنیادی بوده و این امر می تواند مشکلات زارعین و مالداران را به گونهء اساسی مرفوع سازد.

گزارش از: رحمت الله رها
XS
SM
MD
LG