لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۳ ميزان ۱۴۰۴ کابل ۰۴:۵۲

مردم مصر برای انتخاب رییس جمهوری شان رای دادند


مردم مصر برای اولین بار بعد از سقوط رژیم حسنی مبارک به پای صندوق های رای رفتند تا رییس جمهور شان را انتخاب کنند. رای گیری بروز چارشنبه در 13000 حوزه رای گیری در سرتاسر کشور مصر آغاز گردید.

سیزده نفر برای پست ریاست جمهوری مصر خود را کاندید نموده اند. کاندید ها نظریات مختلف دارند، بعضی در زمان زمامداری حسنی مبارک در پست های دولتی کار کرده و بعضی هم از احزاب سیاسی نماینده گی می نمایند که توسط گروپ های اسلامی حمایت می شوند.

عمر موسی سابق وزیر خارجه مصر در زمان حسنی مبارک و رییس اتحادیه عرب و محمد مورسی کاندید حزب آزادی وعدالت اخوان المسلمین از جمله کاندید های پیشقدم در انتخابات می باشند. انتظار نمی رود که در دور اول انتخابات، هیچ یک از کاندید ها بتوانند نصفی از تمام رای مردم را بدست بی آورند.

دور دوم انتخابات در ماه جون در نظر گرفته شده است. در کشور مصر، حدود 50 ملیون نفر واجد شرایط رای دهی می باشند. احمد اعظم یک رای دهنده در یک حوزه رای دهی در قاهره پایتخت مصر گفت:
«من اینجا هستم تا برای اولین بار یک رییس جمهور عادل و نیک کار را انتخاب نمایم. رییس جمهوری که کشور مصر را بیدار کند.»

انتخابات مصر بدقت مورد توجه قرار دارد تا دیده شود که آیا احزاب اسلامی می توانند و قادر خواهند بود مانند انتخابات پارلمانی ماه جنوری به پیشرفت های چشمگیری نایل شوند یا خیر. بعد ازین که مقامات یا کمسیون انتخابات، کاندید اول اخوان المسلمین را سلب صلاحیت نمود، مورسی در آخرین لحظات از طرف حزب آزادی و عدالت اخوان المسلمین مجبور ساخته شد تا برای کرسی ریاست جمهوری مصر خود را کاندید نماید.

باساس گزارش ها،علاوه از مورسی و عمر موسی، دو کاندید دیگر عبدالمنعم ابول فتوح و احمد شفیق هم در جمله کاندید های پیشقدم انتخاباتی به حساب می آیند. فتوح یک کاندید مستقل اسلامی است که از طرف روشنفکران و عیسویان حمایت می گردد.

شفیق آخرین صدر اعظم حسنی مبارک بود که او هم مانند حسنی مبارک قوماندانی نیروی هوایی مصر را بعهده داشت. از آنجایی که قانون اساسی جدید مصر تا کنون تصویب نشده است، معلوم نیست که رییس جمهور در آینده از چه قدرتی برخوردار خواهد بود.

تحلیلگران می گویند، شورای نظامی جنرالان که زمام امور مصر را بعد از سقوط رژیم حسنی مبارک بعهده دارند، احتمالاً که درهر قانون اساسی جدید بعضی صلاحیت ها را برای خود شان حفظ کنند.
XS
SM
MD
LG