لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۳ ثور ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۵۶

«داکتران خارجی که در افغانستان فعالیت می کنند، تجربه کافی ندارند»


شماری از داکتران افغان می گویند که اتباع خارجی که به عنوان داکتر به افغانستان آمده اند و در شفاخانه ها شخصی کار می کنند در بخش طب دانش مسلکی ندارند.

نداشتن اسناد تحصیلی و عدم دانش بلند در بخش طب را، شماری از داکتران افغان به داکتران خارجی یی که در سکتور صحت در افغانستان مصروف کار اند، نسبت می دهند.

دو تن از این داکتران که در شفاخانه های جداگانه خصوصی کار می کنند در صحبت با رادیو آزادی چشم دید خود را بیان می کنند:

« داکتران خارجی معلومات اندکی در باره بخش های صحی دارند، اما در این جا تنها نامی از داکتر خارجی وجود دارد.
اما من باور نمی کنم که آنان تجربه و یا در بخش طب تحصیلات داشته باشند.
اگر عاید یک ترینر متخصص 40 هزار کلدار باشد، ضرورت ندارد که امنیت خود را به خطر اندازد و به افغانستان بیاید.
تا حدی که متوجه شده ام داکتران خارجی کسانی هستند که با مواد مخدر معتاد اند.»


این داکتران می گویند، که اکثر خارجی های که به خاطر کار به افغانستان آمده اند، اسناد فراغت جعلی در بخش طب را در پاکستان ساخته اند.

به گفته آنان، تعدادی از شفاخانه های خصوصی هم این گونه افراد را با داشتن مدرک ساخته گی، به حیث داکتر به افغانستان می آوردند و به نام متخصص به مردم معرفی می کنند.

اما به نظر می رسد که این گفته ها بر شکایت های مردم نیز مهر تایید می گذارد.
زیرا برخی از باشنده گان شهر کابل از شفاخانه های خصوصی در این شهر ابراز نارضایتی کرده و می گویند که با انجام چندین بار معاینه هنوز هم مریضی شان تشخیص نشده:

« به شفاخانه و داکتران زیادی مراجعه کردم، اما مریضی ام تشخیص نشد، برایم گفتند که چندین مریضی داری، اما وقتی که به هند رفتم و مرا معاینات کردند، مریضی هایی را که در کابل برایم تشخیص کرده بودند، یکی اش هم در وجودم نبود.»

« تا حالی پنج بار خونم را گرفته اند، اما تا هنوز تشخیص درست نشده است.»


اما با وجود این همه شکایت ها و نارضایتی ها، وزارت صحت عامه افغانستان می گوید، که آنها اسناد تحصیلی افرادی را که برای کار در سکتور صحت به افغانستان خواسته می شوند، به دقت بررسی می کنند.

داکتر ابراهیم کامل رییس اداره قوانین و بررسی این وزارت:

« هیچ یک از اتباع خارجی حق ندارد که بدون داشتن سند تخصصی در شفاخانه ها کار بکند، تا زمانی که ما برای شان اجازه فعالیت ندهیم و اسناد تحصیلی شان ارزیابی نشود، به هیچ عنوان تایید نمی کنیم کسانی که درس نخوانده اند و اسناد شان ارزیابی نشده است، آمده به شفاخانه ها کار می کند، چون شفاخانه ها جدا تحت بررسی ما است.»

آقای کامل در حالی این سخنان را بیان می کند، که وزارت صحت عامه تا هنوز آگاهی ندارد که به چه تعداد از داکتران خارجی در افغانستان در بخش سکتور صحت کار می کنند.

برای این که ارقام دقیق داکتران خارجی یی را که در شفاخانه های خصوصی افغانستان کار می کنند، دریابیم به وزارت صحت عامه رفتیم، اما با پرس و پال فراوان از چندین ریاست این وزارت، قادر نشدیم تا شمار دقیق داکتران خارجی را دریابیم.

گفته می شود، که بیشتر داکتران هندی، پاکستانی، ترکی، سویسی و تاجک در شفاخانه های خصوصی در افغانستان به خصوص در کابل کار می کنند.
XS
SM
MD
LG