لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۲:۳۶

طالبان تخریب تاسیسات نظامی خارجی در افغانستان را محکوم کردند


طالبان مسلح تخریب تاسیسات نظامی از سوی نیرو های امریکایی و ناتو را محکوم کرده اند. پیش از این حکومت افغانستان و شماری از اعضای شورای ملی درخواست کرده بودند تا تاسیسات نظامی که پس از خروج نیرو های بین المللی در سال 2014، در افغانستان باقی می ماند، به نیرو های افغان سپرده شود.

اما مقامات نظامی ایتلاف بین المللی تحت رهبری ناتو در باره ظرفیت نیرو های افغان جهت حفاظت از این تاسیسات ابراز تردید کرده و هراس دارند که این تاسیسات به دست طالبان مسلح نیافتد.

گروه طالبان در اعلامیهء که در همین هفته در صفحه انترنتی خود نشر کرده، خروج نیرو های بین المللی از افغانستان را یک اقدام مثبت خوانده است، اما این گروه یاد آور شده که ویران کردن تاسیسات نظامی هنگام خروج، یک کار غیر منطقی است.

این نخستین باری است که طالبان با رییس جمهور کرزی و اعضای شورای ملی افغانستان، روی یک موضوع توافق نظر دارند. شکریه بارکزی یک عضو ولسی جرگه افغانستان می گوید: از این تاسیسات ناتو در آینده، برای ساختن مکاتب و اداره های محلی استفاده شده می تواند.

« گزارش های وجود دارد که نیروهای ناتو تاسیساتات خود را هنگام خروج نیروهایش از افغانستان تخریب می کنند، این کاملاً به ضرر افغانستان است، در هنگام اعمار این تاسیسات یک مقدار پول زیاد به مصرف رسیده و حال در تخریب این تاسیسات پول هنگفت دیگر به مصرف خواهد رسید.»

نیرو های امریکایی و ناتو در 10 سال گذشته، ده ها تاسیسات نظامی را در افغانستان ساخته اند.

در حال حاضر ایتلاف بین المللی تحت رهبری ناتو در مورد سپردن برخی از این تاسیسات مشغول گفتگو با حکومت افغانستان است اما نیرو های بین المللی چنین تصمیم دارند تا با خروج در سال 2014 بخش اعظمی از این تاسیسات را از بین ببرند.

روزنامه واشنگتن پست ماه گذشته گزارش داد که یک شرکت امریکایی، قرارداد 57 میلیون دالری تخریب تاسیسات نظامی ناتو در افغانستان را به دست آورده است. این شرکت در عراق هم قرارداد تخریب پایگاه ها و تاسیسات نظامی امریکا را کسب کرده بود.

جنرال جان آلن قوماندان عمومی نیرو های امریکایی و ناتو در افغانستان می گوید: در حدود شش صد پایگاه و تاسیسات خورد و بزرگ نیرو های بین المللی در افغانستان وجود دارد که به زودی از بین برده خواهد شد.

رییس جمهور کرزی برای سپردن این تاسیسات به افغان ها، کمسیونی را تحت رهبری وزارت مالیه افغانستان موظف ساخته است. در مورد همین تاسیسات، وزارت دفاع افغانستان از تسلیم دهی بیش از یک هزار تاسیسات به نیرو های افغان یاد آوری کرده است. دولت وزیری معاون سخنگوی این وزارت به روز شنبه در کابل گفت:

« در حال حاضر بیش از یک هزار تاسیسات نظامی نیروهای بین المللی در افغانستان موجود می باشد که تمامی این تاسیسات به حکومت افغانستان تسلیم داده می شود. از مجموع این تاسیسات نظامی 35 آن ستراتیژیک، 230 اپراتیفی و 1035 تاسیسات تخنیکی و محاربوی می باشد.»

موقف حکومت افغانستان همین است تا از تاسیسات ناتو، نیرو های افغان استفاده کنند.

سیامک هروی معاون سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان میگوید: این تاسیسات، ارزش سرمایه نظامی را برای افغانستان دارد و دولت بخاطر مشکلات اقتصادی نخواهد توانست تا بالای تاسیسات تازه نظامی سرمایه گذاری کند.

اما مقامات نظامی نیرو های بین المللی می گویند: نیرو های افغان در مناطق دور دست به این تاسیسات و پایگاه های نظامی نیازی ندارند. بر اساس گزارش ها، برخی از این پایگاه ها که ناتو از آن خارج شده، حالا به دست طالبان افتاده است.

کیت کلارک یک عضو شبکه کارشناسان افغان می گوید: طالبان در واقع خیلی مطمئین استند که یا جنگ دوام نمی کند و یا هم طالبان پیروز می شوند.

کلارک می گوید: مساله تاریخی اینست که پس از خروج نیرو های اتحاد شوروی سابق، مهمات، قوای هوایی و تجهیزات توپچی آنها در افغانستان باقی ماند که میان گروه های مختلف مجاهدین تقسیم شد و پس از سقوط نظام کمونیستی در افغانستان، از این امکانات و اسلحه، علیه غیرنظامیان استفاده شد.
XS
SM
MD
LG