لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۲۷ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۲۵

نود و چهارمین سالروز استرداد استقلال افغانستان مختصراً تجلیل شد


مقامات حکومت افغانستان از بیست و هشت اسد که مصادف است با نود و چهارمین سالروز استرداد استقلال افغانستان، به گونه مختصر در مقر وزارت دفاع تجلیل به عمل آوردند.

فایق واحدی معاون سخنگویان ریاست جمهوری به روز دوشنبه به رادیو آزادی گفت که رییس جمهور کرزی به گرامی داشت از این روز، اکلیل گل را در پای منار آزادی در وزارت دفاع گذاشته است.

به گفتهء آقای واحدی در این محفل شماری از مقامات بلند رتبه حکومتی و تعدادی از دیپلومات های کشور های خارجی نیز حضور داشتند:

« حامد کرزی رییس افغانستان امروز در مراسم گرامی داشت از نود و چهارمین سالگرد استرداد استقلال کشور در مراسم به این منظور در وزارت دفاع اشتراک کرد و با گذاشتن اکلیل گل در پای منار آزادی از این روز تجلیل کرد.
در این محفل طیف وسیعی از شخصیت های ملی، جهادی، سیاسی، نماینده های از شورای ملی، کابینه افغانستان و همچنان نماینده های از کشورهای خارجی و سفرا هم اشتراک داشتند. »


نود و چهار سال قبل از امروز، در زمان حکومت غازی امان الله خان، افغانستان استقلال را به صورت رسمی از حکومت وقت بریتانیا حاصل کرد و پس از آن به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت شناخته شد.

از این روز همه ساله در افغانستان تجلیل به عمل می آید. نسبت به سال های قبل این بار عکس های زیادی از شاه امان الله خان غازی در گوشه و کنار شهر به نظر می رسند.

روز یکشنبه شورای امنیت ملی افغانستان هم فیصله کرد که باید همه ساله از همچو روزهای مناسبتی گرامی داشت شود.

ریاست جمهوری افغانستان می گوید که شماری از کشورهای جهان نیز پیام های تبریکی را به این مناسبت به رییس جمهور کرزی فرستاده اند.

وزارت کار و امور اجتماعی با نشر اعلامیه بیست و هشتم اسد را در کشور رخصتی عمومی اعلام کرده است.

در عین حال شماری از باشنده گان کابل از نحوه گرامی داشت از این روز انتقاد کرده و تاکید نموده اند که باید از همچو روزهای مناسبتی در کشور به طور گسترده و با حضور داشت مردم عام در یک مکان مناسب تجلیل به عمل آید.

سه تن از این باشنده گان به رادیو آزادی گفتند:
« تمام ملیت های افغانستان مثلاً پشتون، هزاره، ازبک و تاجک در این راه شهادت دادند و به همین خاطر این روز باید به سطح بلندتر تجلیل می شد. »

« این روز استرداد استقلال افغانستان است که امان الله خان این آزادی را از بیگانه ها گرفت، این روز به جوانان یک درس عبرت است که چگونه از بیگانه ها آزادی خود را بگیرند. »

« تقریباً یک ساعت می شود که راه بند است این چی قسم آزادی و استقلال است؟ این استقلال و آزادی گفته نمی شود باید کلان های ما راه را به روی مردم بند نکنند. »


شماری از کارشناسان افغان نیز تاکید دارند که باید از همچو روزهای ملی به گونه گسترده و با اشتراک اکثریت مردم تجلیل به عمل آید.

آنها به این باور اند که اگر نقش مردم در گرامی داشت از چنین روزهای مناسبتی در کشور کمرنگ باقی بماند، ممکن این فداکاری و دست آوردهای ملی، فراموش نسل های آینده کشور شود.

قابل یاد آوری است که در گذشته از همچون روزهای ملی در کشور به گونه گسترده تجلیل می شد.

اما پس از آنکه مراسم تجلیل از سالروز پیروزی مجاهدین در هشتم ثور سال 1388 شمسی در پی یک حمله مسلحانه در کابل مختل گردید، حکومت افغانستان از آن به بعد از روز های ملی به طور مختصر و محدود یاد بود می نماید.


جمشید حبیب زاده
XS
SM
MD
LG