لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۷ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۸:۳۳

آیساف: ماین های کنار سرک خطر جدی برای نیروهای افغان است


پولیس افغان در حال حنثی کردن بمب کارگذاری شده توسط مخالفین در ولسوالی چهار درهء ولایت کندز.
پولیس افغان در حال حنثی کردن بمب کارگذاری شده توسط مخالفین در ولسوالی چهار درهء ولایت کندز.
آیساف ماین های کنار سرک را یک تهدید بزرگ در برابر نیرو های امنیتی افغان خوانده و می گوید که در بخش مبارزه با ماین ها دو صد گروه از این نیرو ها را آموزش می دهد.

به گفتهء مسوولان در آیساف، برای این گروه ها وسایل کشف و خنثی سازی ماین ها نیز داده می شود.

آیساف یا نیرو های کمک به امنیت در افغانستان می گوید که عامل 50 درصد تلفات در جریان درگیری ها به نیرو های افغان و خارجی در این کشور، ماین های کنار سرک اند.

فرگس مک لیکلن معاون پلان قوماندانی عملیات مشترک به روز شنبه به خبرنگاران گفت که برای کشف و خنثی نمودن این ماین ها تلاش های تازه را آنان آغاز کرده اند.

جنرال لیکلن در جواب به یک پرسش رادیو آزادی گفت که آیساف هم اکنون بیش از دوصد گروه از نیرو های افغان را در بخش خنثی سازی ماین های کنار سرک آموزش می دهد:

« ماین های جاسازی شده در جریان جنگ ها سبب 50 درصد تلفات می گردد.
اکنون در این بخش برای بیشتر از دوصد گروه که هر گروه شامل دو یا سه نفر است، آموزش داده می شود.
آنان در بخش مبارزه با ماین و نظارت آموزش های مسلکی را فرا می گیرند.
همچنان برای شان وسایل کشف ماین و وسایط نقلیه هم داده می شود.»


این جنرال آسترلیایی همچنان می گوید که در حال حاضر نود درصد ماین های کنار سرک در سراسر افغانستان قبل از انفجار، کشف و خنثی می گردند.

انفجار ماین های کنار سرک در چند ماه اخیر در افغانستان بیشتر شده و در بسیاری موارد غیر نظامیان قربانی این ماین ها می گردند.

یوناما یا دفتر هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان نیز در گزارش اخیرش گفته است که در شش ماه نخست سال جاری میلادی میزان تلفات ملکی در این کشور 23 درصد افزایش یافته است.

در گزارش عامل اصلی بیشتر شدن این تلفات ماین های کنار سرک گفته شده است.

از سوی دیگر وزارت دفاع افغانستان هم تایید می کند که در اثر انفجار ماین های کنار سرک، نیرو های امنیتی افغان تلفات بیشتر را متقبل می شوند و این ماین ها توسط متخصصان خارجی تهیه می گردند.

جنرال ظاهر عظیمی سخنگوی این وزارت می گوید که ماین های کنار سرک به دو نوع است و مبارزه با این ماین ها در اولویت های کاری آنان قرار دارد:

« بمب های که در افغانستان استفاده می شوند، دو نوع اند، یک نوع آن توسط متخصصان که در خارج ازین کشور آموزش دیده اند به افغانستان می آیند و به دیگران آموزش می دهند.
و این ماین ها تقریباً سطحی اند.
نوع دیگر، ماین های هستند که از خارج به افغانستان انتقال داده می شود و توسط حلقات استخباراتی ساخته می شوند.
از این ماین ها عموماً در حملات انتحاری و ماین های کنار سرک استفاده می شود.»


به گفته وزارت دفاع افغانستان، مخالفان مسلح به خاطر بیشتر از ماین های کنار سرک استفاده می کنند که توان مقابلهء روبرو با نیرو های امنیتی افغان را ندارند.

مدافعان حقوق بشر تاکید دارند که طرف های درگیر جنگ از جاسازی ماین های کنار سرک باید خود داری کنند زیرا اکثر قربانیان آن غیر نظامیان اند.

این که مبارزهء مشترک آیساف و نیر های امنیتی افغان در برابر این ماین ها چه نتیجهء را به دنبال خواهد داشت، با گذشت زمان روشن می گردد.

سید فتح محمد بها
XS
SM
MD
LG