لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۱ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۹:۴۶

سه شفاخانه دولتی به داوطلبی سکتور خصوصی گذاشته شد


ارایه خدمات صحی پیشرفته برای مریضان از اهدافی اند که به اساس آن سه شفاخانه دولتی به داوطلبی سکتور خصوصی گذاشته شده اند.

وزیر صحت عامه به روز یکشنبه در کابل گفت، سکتور خصوصی می تواند با سرمایه گذاری در این شفاخانه ها امراض پیشرفته طبی به شمول امراض قلبی، صدری و سرطانی مریضان را درمان نمایند.

ثریا دلیل در کنفرانس جلب سرمایه گذاری خصوصی داخلی و خارجی همچنان گفت، سکتور خصوصی و سکتور عامه می تواند با همکاری همکدیگر خدمات صحی بهتر را برای مردم عرضه نمایند:

« سه شفاخانه در شهر کابل طی یک برنامه مشارکت عامه و خصوصی در روشنایی قانون تدارکات طی یک پروسه رقابتی و شفاف به داوطلبی گذاشته می شود و سرمایه داران ما آن های که علاقمند هستند به سرمایه گذاری اما این برنامه برنامه دراز مدت است، برنامهء است که چندین سال عقد قرار داد می شود تا آنها مدیریت شفاخانه ها را بر عهده بگیرند. »

حدود سه هفته قبل ساختمان جدید شفاخانه جمهوریت پس از گذشت چهار سال از تکمیل کار ساختمان اش، رسماً به فعالیت آغاز کرد.

به گفته مسوولان شفاخانه جمهوریت، این شفاخانه دارای یک صدو پنجاه و چهار بستر است و در شش بخش به شمول داخله عمومی جراحی، گوش و گلو، امراض خون، یورولوژی و همودیالیزم فعالیت می کرد.

کار اعمار این شفاخانه حدود 21 میلیون دالر هزینه برداشته و نیز به ارزش 5 میلیون دالر وسایل تخنیکی عصری برای آن خریداری شده که تمام این مصارف از سوی کشور چین پرداخت شده است.

وزارت صحت عامه در حالی این شفاخانه ها را به داوطلبی می سپارد که اتاق تجارت و صنایع از موجودیت مشکلات در شفاخانه های خصوصی ابراز نگرانی می نماید.

قربان حقجو رییس عامل اتاق تجارت و صنایع که در این کنفرانس حضور داشت گفت، در شفاخانه های خصوصی کیفیت قربانی کمیت گردیده است:

« سرمایه گذاری خوب در بخش صحت صورت نگرفته، اکثراً شفاخانه های خصوصی ما وضعیت خوب ندارند، تورید دوا ها و تجهیزات بی کیفیت متاسفانه مساله قاچاق یکی از چالش های دیگر سکتور خصوصی است، قاچاق را سکتور خصوصی می نماید، همین تاجران که ادویهء که در حقیقت در میان آن پودرهای عجیب و غریب آرد نخود در کپسول پر شده در سر چوک های دو لب دریای کابل بفروش می رسد این زهر است که برای مردم افغانستان شما میدهید. »

آقای حقجو همچنان گفت، بخاطر پایین بودن عرضه خدمات صحی و استفاده از وسایل کهنه در شفاخانه های خصوصی روزانه صدها افغان جهت تداوی به کشورهای خارجی مانند هند و پاکستان سفر می کنند.

به اساس معلومات اتاق تجارت و صنایع، سالانه سکتور خصوصی به هزینه یک میلیارد دالر از طریق رسمی و قاچاقی دوا وارد کشور می نمایند.

این در حالیست که مردم عام نیز همواره از نبود خدمات کافی صحی در شفاخانه های دولتی و خصوصی شکایت داشته اند.


فرشته ندا
XS
SM
MD
LG